Popelářské pohádky

Popelářské pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494400/bmid_popelarske-pohadky-rUC-494400.jpg 5 9 4

Dvacet pohádkových příběhů, ve kterých mají hlavní roli nejen popeláři, popelnice a kontejnery, ale také pohádkové postavy. Přečtěte si o boji zvířátek s lesní skládkou, doktorovi léčícím popelnice nebo o rozčileném papírovém hasiči, který chtěl zachránit princeznu. A jsou popeláři lepší kouzelníci než čarodějové? Na to vám odpoví pohádkové vyprávění.... celý text

Přidat komentář

kristyna.havlov
18.01.2023 4 z 5

Pěkná dětská kniha ohledně tématiky ekologie/třídění odpadků. Krásné ilustrace, text je větší, aby ho mohli číst děti, příběhy jsou akorát dlouhé (cca 3-4 stránky jeden příběh). Na konci příběhu je vždycky i ,popelářska rada, ohledně třídění odpadků (spíš takové poučení z příběhu)

iskrizka
19.12.2022 4 z 5

Mám rada detské knihy, ktoré hravou, nenásilnou formou prilbližujú deťom dôležité témy. Smetiarske rozprávky sú presne taký typ knižky.
Obsahuje krátke príbehy na tému recyklácie, a správneho zaobchádzania s odpadom. Na konci každej roprávočky ponúka autorka "smetiarsku radu", a dáva tak čitateľovi návod, ako sa vyhnúť chybám a postupovať pri triedení smetí správne. Robí to však nenásilne, bez agresívneho poučovania.

Je to pekne napísané, príbehy nie sú náročné, čítajú sa ľahko a sú doplnené veselými ilustráciami.
Úplne na konci nájdete aj stranu s prehľadom, ako dlho sa niektoré druhy materiálov rozkladajú v prírode.

Mne sa kniha zdá ideálna asi tak pre prvý stupeň ZŠ, ale určite rozprávky zvládnu spolu s rodičom aj mladšie deti.
Ideálny darček pre decká, ak s nimi chcete trochu načrieť tému životného prostredia, alebo ich len naučiť, ako sa zodpovedne postaviť k odpadu


lucakuca
17.12.2022 5 z 5

Popelářské pohádky se vážně povedly!
Pobaví, dojmou, poučí a naučí!
Je to skvěle vykoumané. Každý kontejner má svoji pohádku s popelářskou radou. Četla jsem jedním dechem.
"Jo, takhle to tedy je.... Hmmm."

MamaKnihomolka
06.07.2022 5 z 5

Kniha od autorky Hasičských pohádek, které jsme se synem přečetli. Možnost přečíst si novinku, tentokrát ze světa popelářů jsem nemohla odmítnout.
Hned co jsem ji synovi ukázala, byl unešený z bohatých a nápaditých ilustrací. Obrázky jsou opravdu nádherné a celkově detailní grafika knihy je opravdu povedená.
•••
Kniha obsahuje dvacet příběhů, ve kterých se kromě popelářů nacházejí čerti, vodníci, čarodějnice i popelnicoví skřítci a další. Každá pohádka je tak akorát dlouhá, že dítě neztratí pozornost a jejich obsah je nejen pohádkový, ale také poučný a podán takovým způsobem, který dítě snadno pochopí. Jako např.: černé skládky, přeplňování popelnic nebo samotné správné třídění odpadu. A na konci každé z nich, je dokonce popelářská rada jak si správně s odpadem poradit.
•••
Dovolím si říct, že kniha je pro širokou věkovou skupinu. Určitě si z ní něco vezme můj čtyřletý syn, něco i desetileté dítě a něco jsem si dokonce vzala i já.
Opravdu tuto i Hasičské pohádky velmi doporučuji. Autorka má na kontě ještě Záchranářské pohádky a Policejní. Věřím, že budou stejně tak dobré.

Kniha Popelářské pohádky je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst10x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x