Ponoř se!

Ponoř se! https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363893/ponor-se-cjW-363893.jpg 4 6 4

Naší víře se bude dobře dařit jedině tehdy, když znovu objevíme hlubokou krásu křtu, tohoto prostého obřadu. Křest se dotýká nejhlubších dramat lidského života od narození ke smrti. Kdybychom křest zkoumali náležitě, osvětlil by se tím každý aspekt našeho lidství, naše nejhlubší naděje a touhy... Autor jedinečně propojuje hluboké znalosti teologie a literatury, zkušenosti z cest po celém světě i vnímavost pro palčivé problémy dneška. Kniha volně navazuje na předchozí titul Proč být křesťan?... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Krystal OP
Originální název:

Take the Plunge: Living Baptism and Confirmation


více info...

Přidat komentář

martunka
27.04.2023 5 z 5

Tohle je jedna z těch knih, které stojí za to si přečíst několikrát...

jprst
23.07.2021 1 z 5

Kniha, která jen přesvědčuje ty přesvědčené, pro ostatní asi jen ztráta času.


Jana512
10.05.2020 5 z 5

Autor podrobně popisuje co se odehrává při přijetí svátosti křtu. Využívá jak učení církve, tak vlastní zkušenosti a též příklady ze života a z literatury. Knihu vřele doporučuji jako doplňující četbu, při přípravě na křest a biřmování.

Vojslava
27.04.2018 5 z 5

Kdybych mohla dát pět a víc hvězdiček, jsou tady - takový úžasný soubor úvah, který velmi přitažlivou a čtivou formou osvětlí i lidem, kteří stojí tak trochu "mimo", PROČ křest a biřmování je tak důležité, by si měl přečíst asi nejen každý křesťan. Pro mne to byla výborná příprava na velikonoce a taky to pozvedlo i čas následující. Těším se na další autorova díla!