Pong

Pong https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500661/bmid_pong-deJ-500661.png 4 5 3

Skutečný příběh gorilího samce Ponga odchyceného ve volné přírodě a prodaného jako hračka pro děti zámožnému katarskému šejkovi.

Přidat komentář

micha-ella
12.11.2023 2 z 5

Mně vyprávění příběhu z pozice zvířete připadalo jak knížka pro děti. Takže to, co chválí předchozí komentář, považuji naopak za mínus. Marně si vzpomínám na název jiné knihy, která pojednávala o výchově opice v rodině vědce, která zde od mláděte vyrůstala s lidským dítětem jako se sourozencem. Domnívala jsem se, že Pong bude něco podobného a jsem tedy hodně zklamaná.

martinaandulka
04.01.2023 5 z 5

Dobře napsaná kniha která vypráví z pohledu mláděte gorily Ponga nejdříve v pralese a jeho únos a prodej,2 část bydlení u šejka a 3 část zoo Praha.Před každou kapitolou je informace spojená s gorilou.


Frederique
30.11.2022 5 z 5

Úžasná kniha, pro mě velmi emotivní. Slzám jsem se na konci už neubránila. Chodím do pražské zoo velmi často a gorily jsou moje nejmilejší, clovek už má pocit, že je “důvěrně” zná a má k nim vztah. Každá má svoje charakteristické rysy, jako lidé. Jsou to neuvěřitelně chytrá a citlivá zvířata. To, jak se s gorilami v jejich domově (a jinde) zachází je opět důkazem toho, že není horšího tvora než je člověk.
A klobouk dolů před Markem Ždánským, Petrem Fejkem, kteří jsou / byli lidé na svém místě… Víc takových (nejen v zoo).
Velké díky za tuhle nádherně napsanou knihu…

Autorovy knížky

Jindřich Skeldal
česká, 1975
2022  88%Pong

Kniha Pong je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x