Pomsta Honzy Silvera

Pomsta Honzy Silvera https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42331/pomsta-honzy-silvera-42331.jpg 4 18 5

Robert Leeson se v Pomstě Honzy Silvera snaží navázat na slavný dobrodružný příběh Roberta Louise Stevensona Poklad na ostrově. Děj románu se odehrává patnáct let po dramatických událostech na ostrově Pokladů. Vypravěčem je tentokrát uprchlý učedník Tom Carter, který se spolu s Jimem Hawkinsem (teď už dospělým mužem) a jeho společníky vydává na novou plavbu k ostrovu Pokladů, aby pomohl vyzvednout zbytek pokladu kapitána Flinta. Robert Leeson tedy prostřednictvím mladého vypravěče zachovává dětský úhel pohledu na napínavé a dobrodružné události. Odvážným společníkům opět zkříží cestu bývalý vůdce pirátů Dlouhý Honza Silver... ... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Silver´s Revenge , 1978


více info...

Přidat komentář

Gracian1964
22.08.2022 4 z 5

Do tretice príbeh o ostrove pokladov, tentoraz s odstupom 15 rokov od hlavného deja, od tretieho, súčasného spisovateľa, ktorý sa snažil písať tým mierne archaickým spôsobom, čo sa mu aj pravdepodobne podarilo. Už len kvôli úplnosti som cítil potrebu prečítať si to a môžem konštatovať, že sa mi to páčilo, aj keď úplný záver snáď mohol byť trochu prepracovanejší, hm....

Disease
08.03.2021 4 z 5

Kvalitní pokračování klasiky, které ji vzhledem k modernějšímu vyjádření i v mnohém předčí. Kdyby nebylo toho lehce rozplizlého konce, šel bych klidně na plný počet.


tenax
20.07.2017 4 z 5

Kdyby žil R. L. Stevenson dnes, už by jistě vyšlo několik dalších dílů série, kniha od knihy slabomyslnější, ale o to víc očekávaná natěšenými fanoušky Jima Hawkinse. Naštěstí to byl Pan Spisovatel a tak odvyprávěl příběh a tečka.
Takže se tohoto úkolu chopil Robert Leeson. Moje počáteční skepse se rychle měnila na uspokojení z důvěrně známého a přesto úplně nového příběhu, který mě vrátil do chlapeckých let, kdy znalost Ostrova pokladů patřila k základní výbavě každého kluka.

Ivan F
29.09.2015 5 z 5

Veľmi vydarené pokračovanie Ostrova pokladov.

Ivan F
04.10.2013 5 z 5

Ako milovníkovi pôvodného románu Ostrov pokladov som si nemohol nechať ujsť ani jeho pokračovanie, hoci z pera iného autora. Kniha nie je zlá, ale kvalít originálu nedosahuje, hoci sa autor pridŕža osvedčenej schémy, ktorou je rozprávanie príbehu z pohľadu dieťaťa.

Autorovy knížky

Robert Leeson
anglická, 1928 - 2013
1987  73%Pomsta Honzy Silvera

Kniha Pomsta Honzy Silvera je v

Přečtených22x
Knihotéce32x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x