Pomsta
Komentáře knihy Pomsta
Když to shrnu, slátatina. Začátek velké dejavu, kde už jsem to četla a pak to neustálé střídání chvil pohody a rozbrojů. Za mě zbytečně dlouhé, příběh by se vešel i do půlky.
Je mi líto, ale už první stránky křičí "KLIŠÉ KLIŠÉ KLIŠÉ!" a nejvíc to platí o hlavním hrdinovi...(jak že se jmenoval?). Dávala jsem knize šanci, ale její křik je příliš hlasitý. Po pár stránkách knihu odkládám a loučím se...
P.S. Dvě hvězdičky za to, že autorka knihu dopsala a vydala. To samo o sobě obdivuji. Upřímně a v dobrém.
Čeho všeho je schopný udělat člověk proto, aby se pomstil? V případě, že je mu ublíženo více než je zdrávo? Řekla bych, že mnoho věcí. Ta touha po pomstě dokáže být až neuvěřitelně silná. Ale co když to, co je nám terčem pomsty, nám dokáže nakonec ublížit ještě víc? Dá se takový čin pak napravit?
Kniha je velmi dobře napsaná, oceňuji dvě části knihy a ten obrovský skok v časové linii. Nevěřila jsem, že by to mohlo být super, ale za mě daleko lepší, než kdybychom se točili na stejném místě. Překvapivý zvrat, který sem perfektně zapadl a vývoj postav k tomu sedl jak třešnička na dortu.
Autorka napsala knihu perfektně. Jediné minus je hlavní představitelka, která mi přišla spíše nudná než zajímavá, naopak náš záporák Adam byl ve finále tím nejlepším v celém příběhu.
Pokud hledáte zajímavou a hlavně temnou, romantiku, kdy vám bude tát srdce ze záporáka, mrkněte určitě na tuto knihu od slovenské autorky Velinské, protože za mě je to kniha na velmi kvalitní úrovni.
Zápletka pomsty na nezodpovědném a hlavně nepotrestaném řidiči je trochu vytahaná za uši a slouží zřejmě jenom jako pozadí pro mnohostránkové sexuální hrátky a nekonečnou lásku. Hodně si zde romantický čtenář(ka) může zavzdychat, jaký je ten život složitý a vztahy zamotané. Možná se semo-támo dozvíte něco o podnikání nejen na Slovensku, ale nebojte – milostnou atmosféru to nenaruší. Nic pro moje zaměření na dobrodúžo.
(SPOILER)
Pokud hledáte příběh plný emocí,smutku a boje o lásku...tohle je on.:-*
Děj vás vtáhne a nepustí...
Hodně silné...ta beznaděj..
Byla jsem dost smutná z pokryteckého chování...ale jak se říká..rodinu si nevybíráte...
Nikdo tu neměl dokonalou osobnost..takže nad tím,co mi vadilo jsem přihmouřila oči,-)
I tak hodnotím hodně vysoko!
„Nejlepší pomsta je obrovský úspěch.“
Hned na úvod musím přiznat, že by mě ani ve snu nenapadlo, jak rychle mě pohltí tento žánr. Normálně mě sebou stáhl, pohltil. Tento příběh byl jako čokoláda.. nestačí jen jeden čtvereček, zkrátka musíte číst dokud nezbyde jen obal.
Adam je velká a nepřehlédnutelná ryba v oceánu. Tedy přesněji v jeho kariéře a úspěšné finanční firmě. Příběhem nás provází různé právnické kroky, ale i podvody jedinců a to těch zcela nejbližších Haně. Aouu, tady to bude bolet, to se připravte.
Hana si postupně získává Adamovo srdce, oba si navzájem projevují mnoho chtíče, vášně a lásku. Adam dříve ztratil ženu se svým synem následkem tragédie, to avšak nevěděl že jeho osud pro něj má jiné plány. Čekala ho druhá osudová láska a to s Hanou. A ano, bylo hodně tuly tuly, autorka slovy nešetřila.
Ovšem i ten nejideálnější vztah má své mouchy. A tady tomu nebylo výjimkou. Avšak co je důležité? Najít přes všechny překážky - cestu ven. Najít společné řešení, kompromis. Nechci prozrazovat více, ale asi takto - DOPRDELE TOTO BYLA JÍZDA! Potřebuju nutně další díl a nejlépe v češtině.
Já vím, toto je nic nevypovídající recenze, ale přesto cítím, že jsem řekla až moc. Přesvěčte se a přečtěte si jí.
(SPOILER)
„Pomsta“ je kniha, kterou přelouskáte rychlostí blesku – nejen proto, že je napsaná čtivě, ale hlavně proto, že vás vtáhne do světa, kde city pálí, těla planou a tajemství číhají za každým rohem. Každá kapitola končí tak, že si řeknete: „Ještě jednu!“ – a najednou je tři.
Hana – silná, chytrá a tvrdohlavá. Má srdce, které touží po spravedlnosti, ale občas jedná impulzivně. Je to hrdinka, se kterou se snadno ztotožníte, ale někdy byste jí nejradši zatřásli a zakřičeli: „Ne, to nedělej!“
Adam– temný, přitažlivý a nebezpečný. Chvíli ho milujete, chvíli byste ho bodli vidličkou. Jeho charisma je nepopiratelné, ale někdy si říkáte, jestli by neměl na pár lekcí empatie.
Je to příběh o důvěře, bolesti, síle odpustit – a taky o tom, že ne každá jizva je vidět. Pokud milujete silné emoce, napětí a trochu (dobře, víc než trochu) vášně, určitě sáhněte.
Já se budu řadit asi k té skupině,kde mi to přišlo trochu moc.Adam byl za mě skvělý a já, protože taky neumím odpouštět, jsem mu fandila.Hana mi přišla protivná a ke konci už jsem jí měla vážně dost, vlastně celý tý její povedený rodiny.
Pomsta vykonána, ale pocit uspokojení z vítězství se nějak nedostavil.
Při prvním pohledu na knihu jsem si pomyslela - a sakra, to bude zdlouhavé. Když jsem se začetla, tak při vykonané pomstě jsem si říkala, co teď tedy bude následovat? No, musím přiznat, byla jsem mile překvapená. Já si čtení užila a můžu jen doporučit.
POMSTA se pro mě stala největším překvapením tohoto měsíce. Původně jsem se do ní vůbec nechtěla pouštět – hlavně kvůli jejím několikaset stranám. Mám s dlouhými knihami trochu problém, protože se mi často stane, že si příběh tolik neužiju a několik pasáží mi přijde zbytečných. Ale nakonec jsem dala na doporučení @veructe, která mě přesvědčila, že tahle kniha za to stojí, a navíc mě nalákala na překvapení v ději (žádné spoilery, nebojte).
Jak už název knihy napovídá, hlavním motivem je pomsta. Adam, hlavní hrdina, se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou poté, co při autonehodě způsobené opilým řidičem přišel o svou přítelkyni a nenarozeného syna. Viník podle něj nedostal dostatečný trest, a tak se Adam rozhodne jednat – a jeho plán zahrnuje i dceru toho, kdo mu vzal rodinu.
Anotace neprozrazuje moc, a tak vám toho víc také neřeknu. Připravte se ale na příběh plný emocí, lásky, nenávisti i odpuštění.
Adam ve mně vzbuzoval snad všechny možné pocity – chvílemi jsem ho nesnášela, jindy bych ho nejradši uškrtila, ale nakonec jsem si ho i zamilovala. Hana, hlavní hrdinka, mi občas lezla na nervy svou naivitou, ale když jsem se nad tím zamyslela, asi bych v její situaci jednala podobně. Někdy měla od Adama nerealistická očekávání, ale v příběhu to vlastně dávalo smysl.
Už dlouho mě žádná kniha takhle nepohltila – četla jsem a nechtěla přestat. Každý zvrat mě nutil pokračovat dál a prožívala jsem všechny emoce spolu s postavami. Smála jsem se, plakala, soucítila i byla naštvaná. POMSTA mě naprosto dostala a určitě ji doporučuji i vám!
Tak tohle byl vážně strhují příběh!
Sama jsem si ze začátku říkala, kam tenhle příběh bude dále směřovat, když POMSTA byla vykonána hned na prvních stránkách…..omyl….příběh vášně, moci a vykoupení Adama a Hany začíná právě po provedené pomstě.
Člověk si i říkal, 600 stránek? Trochu moc ne .-) jak už tu někdo zmiňoval, nakonec bych neubrala ani jednu a to mě Hana ke konci svým chováním trošku rozčilovala :-D
Nejlepší kamarádka Daria, neskutečně laskavá babička si vás též získají!
Tohle ale nemohu říct o rodině Hany…ty by se nad sebou měli vážně zamyslet. Hlavně otec s bratrem…
Mě příběh pohltil a nadchl.
(SPOILER) Tak já se zařadím k těm co z této knihy nebyli zrovna odvázaný. Spousta zbytečných stránek. Hana mi byla tak nesympatická, jak už dlouho žádná ne. Adam byl jaký byl. Měl tolik důvodů pro svoji nenávist a že chtěl spravedlnost no kdo by se divil. Že do toho zatahl nevinnou a udělal z ní oběť, to byla jiná věc a ne moc dobrá. Ale to, že se po letech a všem co se pak stalo, k němu pořád chovali, jakoby on byl ten zlý a oni nic. A Hana, no to její chování k němu a furt, aby jí dokázal, že ji miluje a ať neubližuje její rodině. Jako z toho se mi fakt zvedal tlak. Takže ne,nebudu fanouškem této knihy a asi ani autorky.
Kniha, kterou jsem si po delší době opravdu užívala :) Od samého začátku až po konec se knížka dobře četla, stránky jsem doslova hltala, sedla mi jak poklička na hrnec :D Témata, zvraty, které mám ráda, do emoce hlavních hrdinů jsem se taky dokázala vžít.. Na člověka zapůsobí a určitě si ji zase někdy přečtu a řadím ji ke svým dalším oblíbeným v knihovně :) takže... Kdyby bylo více takových propracovaných dějových, emočních knížek vůbec bych se nezlobila :)
Úspěšný Adam se ocitá na psychickém dně. Přišel při tragické autonehodě o to, co je většině lidí tím nejdražším - o ženu a dítě.
Viníkem je arogantní podnikatel a bohužel v řešení události selže spravedlnost, a vlastně celý systém. Nebyl potrestán tak, jak by zasloužil. I když v takovémto případě… jaký trest by byl vůbec dostačující?
Adam se tak situaci rozhodl řešit po svém a vzít spravedlnost do vlastních rukou.
A rozhodne se jít cestou, kterou mu umožní jeho charisma a určitá moc.
Chce ublížit, jako bylo ublíženo jemu. Oko za oko - zub za zub.
Na scénu vstupuje Hana. A ta se nestává jeho “obětí” náhodou. Je to dcera muže, který Adamovi zničil život. A právě ta má být klíčem k Adamově pomstě.
Má v plánu ji zničit, alespoň citově a tím ublížit i jejímu otci. Namotat ji a opustit… a tak to také udělá.
Ale nepočítá s tím, že emoce se nedají úplně lehce ovládat. Komu tím vlastně ublíží nejvíc? Nebude to v závěru opět jen a pouze on?
Tento emocionální příběh se odehrává ve více rovinách, díky čemuž můžeme sledovat nejen to, co se mezi Adamem a Hanou odehrálo, když se seznámili, ale i to, jak se jejich cesty po letech znovu protnou – tentokrát v profesní rovině.
Napětí, nedořešené city, bolest i přitažlivost mezi nimi znovu ožívají…
A o čem vlastně celý děj je? O pomstě, vině, ale i odpuštění a druhé šanci.
Autorka píše velice čtivě a dynamicky. Standardně sahám především po temnějších žánrech, ale někdy je prostě potřeba změna a tady jsem rozhodně nesáhla vedle.
Nechybí popisy událostí, postav, které jsou skvěle vykreslené, vztahů mezi nimi a ani emotivní výlevy.
Narazíme trošku na klišé, hlavně u erotických scén, ale to tak nějak k tomuto žánru patří.
Nejedná se o knížku jen pro milovníky romantiky. Jedná se totiž o silný příběh plný emocí a životních dilemat.
Tato kniha má pro mě poměrně netradiční žánr, protože většinou se držím spíše fantasy, ale zatoužila jsem po menší změně. Takže proč nezkusit nějakou pikantnější romantiku od Baronetu, když jejich knihy šmrcnuté trochou fantasy mě celkem baví. Po tom, co mi kniha dorazila, jsem se trošku lekla délky příběhu (ano nepodívala jsem se dopředu kolik má kniha stran), ale nakonec to nebyl žádný problém a stránky mi rychle mizely pod rukama.
I když se kniha četla dobře a stránky ubíhaly poměrně rychle, tak bych jich klidně pár ubrala, protože některé situace se v příběhu poměrně opakovali. I když zřejmě byli zasazeny do příběhu pro gradaci děje a emocí, tak pro mě bylo trošku nezajímavé číst v podstatě znovu pasáž, která se odehrála o pár desítek stran dříve. Na druhou stranu tyto situace podtrhovali dokreslení jednotlivých charakterů a ukazovali jejich vlastnosti, proto mi opakování situací nevadilo tolik jako u jiných knih.
Počáteční zápletka byla velmi průhledná, ale vlastně to ničemu nevadilo. Je to romantika, ne thriller, u kterého očekáváte napětí do poslední chvíle. Erotické scény se nevyhnuli určitým klišé výrazům, ale to už k tomu asi patří. V knize je i pár zajímavých zvratů, ale jde tu hlavně o emoce. V knize mě bavili více vedlejší postavy. Hlavní hrdinka si dost často odporovala a někdy mi její chování nesedělo i když chápu, že pro příběh a celkovou zápletku to bylo částečně třeba. Oba hlavní hrdinové by si ušetřili spoustu problémů, kdyby jednali o něco rozumněji, ale zase bychom přišli o spoustu situací, ve kterých převládali emoce nad rozumem.
Když si to tak shrnu, tak mě kniha bavila i když se mi pár věcí tolik nelíbilo, autorce bych určitě dala znovu šanci a nějakou další knihu od ní si přečetla. Myslím, že teď budu Baronetky do svého čtení zahrnovat častěji. Je to celkem příjemný Relax.
Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros media
Neskutečná kniha plná emocí, vášně, smutku, trápení, rodinných dramat a zvratů.
Adama nejdříve chcete profackovat, ale vzápětí si jej zamilujete.
Nad Hanou nejdřív zapláčete, ale pak vás neskutečně štve.
Zato ta její rodina, tak tu aby pohledal...
Kniha se zprvu zdánlivě tváří jako moc dlouhá, jenže tak strašně utíká a hltáte
stránky, pořád se něco děje... neubrala bych ani jedinou.
Kdo váháte, tomu ji moc doporučuji.
Zajímavý námět, skvěle vykreslené charaktery postav. Silný emocionální příběh plný zvratů, lásky,vášně, bolesti, nenávisti, pokrytectví, viny, odpuštění a vykoupení. Od autorky to je moje první kniha a je to wow...
s přehledem strčí do kapsy bestsellerové autorky New York Times.
Jedním slovem BRILANTNÍ. Muže jako Adam by chtěla mít doma každá z nás
a nemusel by být ani miliardář. Konec byl možná trochu rozvolněný, ale oceňuji, že nebyl pateticky přeslazený, jak je u tohoto žánru zvykem. Filmové zpracování by bylo určitě taky skvělé. Těším se na další knihy.
Dle některých recenzí půjdu proti proudu, protože mně to přišlo asi až moc...
Adam sice byl, jaký byl, ale měl k tomu nakonec své důvody a rodina od Hany byla vůči němu pokrytecká.
Absolutně mi nesedla Hana a její chování, kdy jsem měla pocit, že má ještě pubertu a nechápala jsem, jak může byt advokátka...Dlouho se mi nestalo, aby mi hlavní hrdinka byla takhle proti srsti.
A jak může někdo v drsné sexuální scéně použít "rozevřel její okvětní lístky"?
Pořád jsem si říkala, že to odložím, ale nakonec to dočetla.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Sara Mia Velinská také napsal(a)
| 2021 | Prokurátor a ja |
| 2022 | Pomsta |
| 2023 | Boss a ja |
Externí recenze
U této knihy zatím nejsou externí recenze.
Přidejte recenzi

93 %
79 %

Ahaa, tohle bylo vážně Něco!
Odmyslím si ty potoky slz, které hlavní hrdinka vyplakala (ano, na konci mi už začalo vadit, že po tom všem co ta holka zvládla, se rozbrečí snad za každé situace) a taky trochu "pohádkovost" celé té zápletky (hodnotím s odstupem, trochu se mi to už celé usadilo)..
Ale teď, teď už budu jen pět slavné ódy :-) Tahle knížka je plná překvapení, autorka dokázala nakombinovat neskutečně čtivý příběh, kde vám nejednou spadne brada a já opravdu chválím, chválím a chválím. Víc neprozradím, byla by škoda budoucí čtenáře připravit o překvapení ;-)
Za mě jednoznačné doporučení! A já už se těším na další knížky této autorky, které se mi doufám ještě dostanou do ruky.