Pomsta

Pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452567/bmid_pomsta-434-452567.jpg 4 7 5

V okolí Žiliny patří všechno bossovi podsvětí, známému jako Řek. Do jeho rajónu však znenadání zavítají vetřelci. Proto si najme profesionálního vraha Démona, aby všem ukázal, kdo je v okolí pánem. Ten zabíjí oponenty na základě dvanácti Héraklových úkolů ze starých řeckých pověstí. Jak souvisejí vraždy v okolí Žiliny se zmizením syna Evy Danicové? Podaří se včas detektivovi Záborskému chlapce vypátrat? Co je realita, a co falešný přelud? A kdo doopravdy stojí za vším tím zlem, které se náhle převalilo žilinskou kotlinou?... celý text

Přidat komentář

petym
25.03.2024 5 z 5

Toto ale vůbec nebylo špatné. Napínavé celou dobu. Ten konec mě překvapil,neřekl bych že je vrah. 5*

lucyvase4
02.02.2024 3 z 5

Jednoduše ji musel podřezat. Jinak to nešlo. Sledoval, jak krev odtéká do vany, mísí se s kapkami vody z pozůstatků jeho předchozí sprchy a vytváří bizarní narůžovělé obrazce. Převrátil ji celou dovnitř a s údivem zjistil, že mu připadá nějaká lehká.

Kniha má dvě dějové linky.

V té první vystupuje Řek. Mafiánský boss. Do jehož rajónu se ale dostane škodná. Řek si proto najímá profesionálního lovce lidí Démona, aby ho škodné jednou provždy zbavil.
Druhá dějová linka mapuje případ ztraceného Ivana Danice. Feťáka a drogového dealera, který je pár dní nezvěstný.

Jak spolu tyto dvě dějové linky souvisí?
Dokážete poznat co je realita a co pouze přelud?

Na začátek mého hodnocení musím říct, že je to vůbec můj první thriller, co jsem v životě přečetla.

Kniha mne překvapivě bavila, hlavně ze začátku. Četla se mi dobře, ale to množství tiskových chyb, aspoň ve vydání z roku 2020, je vážně síla. Normálně si takových věcí nevšímám, zde to bylo ale do očí bijící.

Velké množství brutálních scén. Škoda, že po dvou vraždách mi to všechno přišlo až příliš podobné. Čekala jsem, že Démon bude vraždy více promýšlet, plánovat. To se ale nestalo. Většinou naběhl k oběti a jako neprůstřelný Walker Texas Ranger ji dostal.

Konec byl vlastně skvělí. Příběh se nakonec rozuzlil. Takže na konci jsem pochopila i jednání samotného Démona i obětí. Ale vůbec se mi nelíbil úplný závěr knihy. Škoda, že to autor nezakončil trochu jinak

Kniha je vlastně velkým varováním před užíváním drog. Hlavně nových a neznámých. Co vše se může stát, když si dáte něco, u čeho neznáte účinky?

Po knize bych sama určitě nesáhla. A určitě to není kniha, kterou bych si přečetla jen tak znova.
Špatná ale také úplně nebyla.

Hodnotím: 3,5/5 (tedy 70%)


Pepina19
11.06.2023 2 z 5

Vydání z roku 2020 v českém jazyce, za mě překlad tristní, plno chyb. Jinak příběh zvláštní, krutý a nijak zajímavý.

čef
04.05.2022 3 z 5

Blouznivá kniha s podivným průběhem i koncem. Zřejmé varování před užívání drog zejména těch neznámých. Styl vyprávění mi zrovna moc nesedl, raději mám více přehlednosti a strukturovanosti. Pokus o originalitu tedy vyšel, nevím však, jestli je to dobře.

L.Helena
27.04.2021 4 z 5

(SPOILER) Obálka knihy dost strašidelná, děj opravdu hodně brutální, ale pořád mi to během čtení přišlo takové strašně nedokonalé. To se však ke konci vysvětlilo a dostalo tak svůj význam. Jenže úplný závěr mě docela zmátl a jsem z něj značně nejistá.

Kniha se mi četla poměrně dobře, ale obsahuje velké množství tiskových chyb!

Autorovy další knížky

Roman Kulich
slovenská, 1980
2023  61%Devět křížů
2017  72%Biela pani
2017  54%Krik nevinných
2016  60%Prekliatie
2018  71%Pomsta

Kniha Pomsta je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce22x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x