Pompon se nudí

Pompon se nudí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476615/bmid_pompon-se-nudi-sAW-476615.jpg 4 34 4

Pompon série

< 4. díl

To je otrava, být medvěd. Mnohem lepší je být malý kluk! Ležet na pasece, vyhřívat se na slunci a trávit. Tak vypadá medvědí program dne. Jenže Pompon se nehorázně nudí. A vůbec, v celém tomhle lese je nuda k ukousání. Veverky jsou trapné, zajíci nechutní, kačeny dotěrné. „Jdu pryč,“ prohlásí a jde. Pompon by chtěl být kluk, mít spoustu hraček a pořád něco dělat. A tak když dorazí k velikému domu, poruší medvědí zákony („Medvědi do lidských domů nechodí“) a vejde. A uvnitř ho čeká… neuvěřitelná zábava! Oblečení, jídlo, hračky, vana, postel… Medvídek si lebedí, když vtom prásk! A je po legraci. Pompon se strašně bojí. Tak rád by se vrátil na paseku, schoulil se u mámy a nedělal vůbec nic. Jenže teď musí čelit největšímu bubákovi, jakého kdy potkal. Nádherně ilustrovaná kniha světově proslulého Benjamina Chauda konečně vychází v češtině. Neobvyklý formát, milion detailů, mezi něž se chcete zavrtat až po uši, okouzlující chlupáč, se kterým se identifikuje leckteré lidské mládě, a hlavně velké poselství podané s vtipem. Tahle knížka zahřeje u srdce.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Host
Originální název:

Pompon ours dans les bois , 2018


více info...

Přidat komentář

bibi.r
03.04.2023 5 z 5

Knížka pro děti cca 3+.

Tak tahle boží knížka plná detailních a propracovaných ilustrací děti hodně bavila. Pořád jsme něco hledali a počítali a ukazovali si.

Příběh byl vtipný a svěží. To jak se medvídek naštval a na začátku odešel, mě hodně pobavilo, protože přesně takhle se umí "naštvat a odejít" i můj synátor. :D Prostě jako ze života.

muchomurka
05.06.2022 4 z 5

Moc se mi knížka líbila. Ilustrace na první pohled mě nezaujaly, ale pak jsem objevila jejich kouzlo a užívala si je. Příběh pokulhával, souhlasím s Aydam, že když se medvídek choval ošklivě, nemá to žádné vysvětlení či důsledek. A konec mi taky nějak chyběl. Jak kdyby mi někdo z knížky ukradl pár posledních stránek.
Ale Bambulce se knížka líbila a četly jsme ji několikrát. A asi si ji díky ilustracím pořídíme do knihovničky.


Knižní střípky
19.01.2022 5 z 5

Naprosto nejúžasnější na této knize jsou ilustrace, textu minimum a za mě je celkem podružný. Vypráví nám příběh medvídka, který se nudí v lese a rozhodne se vydat do světa lidí... Příběh přečtete během pár minut, ale věřte mi, že u prohlížení ilustrací strávíte klidně hodinu.

aydam
19.10.2021 2 z 5

U srdce nezahřála.
Nelíbí se mi, že medvídek používá slovní spojení "v pitomém lese" a je ošklivý na zvířátka okolo.
Formát knihy je neprakticky velký, ale kvůli ilustracím tomu rozumím.

Autorovy další knížky

Benjamin Chaud
francouzská, 1975
2021  86%Pompon se nudí
2022  92%Pompon má starosti

Kniha Pompon se nudí je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x