Poltergeist

Poltergeist https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126863/bmid_poltergeist-PTb-126863.jpg 3 55 11

Šerochodec série

< 2. díl

Harper Blaineová byla tuctovým soukromým očkem. Dokud nezemřela - na dvě minuty. Nyní je z ní Šerochodec - překračuje tenkou hranici mezi světem živých a říší paranormálních jevů. A zjišťuje, že nové schopnosti jí přinášejí celou řadu „podivných“ případů. Těsně před Halloweenem je Harper najata univerzitní výzkumnou skupinou, která se pokouší stvořit umělého poltergeista. Vedoucí experimentu má podezření, že fenomény někdo finguje, ale Harper při vyšetřování odhalí něco docela jiného: povedlo se jim stvořit ducha. Poté co jeden z členů skupiny brutálním a nevysvětlitelným způsobem zemře, Harper musí vypátrat, zda je vrahem samotný duch… nebo obyčejná lidská bytost.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Poltergeist , 2007


více info...

Přidat komentář

kachnat
12.07.2019 5 z 5

Stejně jako první díl. Odpočinková četba, nečekat žádný složitý příběh a děj. Mě se kniha líbila.

ala.mihalikova
13.01.2017 3 z 5

Z knížky mám rozporuplné pocity. Příběh se mi zdál zajímavý. Ale musela sem se přemáhat, abych to přelouskala. Nevím, zda to bylo tím, že jsem předešlý díl už četla kdysi, takže jsem se moc nechytala, jakmile se bavila o něčem z minulosti. Stále mě od příběhu něco odvádělo - jako zbytečně popisy čtvrtí a stále opakující se procházení šerem. Nápad na knížku o vymyšleném duchovi mě moc zaujal, ale dokážu si představit, že by to mohlo být zpracováno líp. Jako obyčejná oddechovka to ušlo.


Knihoslapek
07.08.2016 3 z 5

Myslím si, že celá série má potenciál, který se ale autorce prostřednictvím Harper nepodařilo (zatím) zcela rozvinout. Poltergeist má zajímavý námět, přesto je nutné říct, že rozhodně nění tak zábavný jako Šerochodec. V knížce mi navíc chybí i něco víc z Harper. Ta se navíc pořád motá kolem Šera a neví, co dělat, což je místy ubíjející. Třetí díl je prý lepší, tak uvidíme... :)

Zelený_Drak
09.08.2015 1 z 5

Mně pořád připadá, že tahle kniha musí být skvělá oddechovka pro ty, kteří rádi čtou časopisy a knihy o záhadách a paranormálních jevech. Musím tomu zkrátka přiznat jistý potenciál a ve fantasy málo používaný nápad (nenapadá mě jiná fantasy série, která by těžila z paranormálních jevů... to je spíš doménou hororů).

Harper mě ale opravdu nebaví. Žádná postava v této knize mě neoslovila dost na to, abych si přečetla další díl. Takže stejně jako Fantom Print, i já s tím končím. Do knihy jsem se zkrátka nedokázala pořádně začíst. A to i přesto, že zápletka vlastně byla celkem dobrá.

Musím ale ještě pochválit překlad obou dílů a malé množství překlepů. Spíš se podívám po překladech od Petry Kubáškové než po dalších knihách od Kat Richardson.

-Endy-
07.07.2015 2 z 5

Doufala jsem, že prvním dílem skončila urputná snaha autorky dokázat nám, že má všechno to "šero a vlnění a duchovno a nepopsatelno" precizně promyšlené, a ono je to naopak ještě kontinuálnější a zvlněnější a tak nějak urputnější. Přitom téma mělo docela slušný potenciál.

Laf
06.03.2015 2 z 5

Tento díl mě moc nezaujal. Jeho dočtení mi trvalo dlouho a byl to docela boj. Občas už jsem měla chuť ji prostě odložit. Doufala jsem, že po prvním dílu bude tento lepší, ale bohužel...

HankaL
13.12.2014 2 z 5

První díl (Šerochodec) jsem hltala a nemohla se od něj odtrhnout a tento díl mne ničím nezaujal.

shey
21.01.2014 3 z 5

Šerochodce jsem hltala a přečetla na jeden zátah, bohužel mi druhý díl nepřišel ani z poloviny tak dobrý.

Dandulka
29.05.2013 5 z 5

Z počátku jsem myslela, že to nebude nic moc, ale pak mě to chytlo a nepustilo. :-)

Pawouk123
17.02.2013 3 z 5

Nevím přesně, jaké věkové skupině je kiha určena. Dostal jsem se k ní náhodou jako kurýr a přistupoval k ní s tím, že děj bude cílen na čtenáře o více než dekádu mladší. Tomu by odpovídala náročnost a hloubka postav, ale zase třeba peprný výlev sekretářky Denisy na adresu šéfa projektu Tuckmana jistojistě kultuře vyjadřování mládeže nikterak neprospěje. A to že nejsem nijak útlocitný a pro výrazy v některých situacích také nejdu daleko.
Kniha samotná mě njak zvlášť nebavila, halvní hrdinka mě po většinu času rozčilovala svou bohorovností a tím, že věděla vždy všechno a ještě k tomu nejlépe. Účastníci projektu - to byl jeden hajz větší než druhý - mnoho prostoru také nedostali. Ale přesto jsem dočetl až do konce a to zejména kvůli pasážím o paranormálních jevech a vlastní zvědavosti. Nelituji, ale už bych to znovu neabsolvoval. První a připravovný díl - pokud se mi dostane do spáru - alespoň prolistuji, a když seberu dostatek odvahy, tak i přečtu.

Adelica-Opica
09.10.2012 3 z 5

Celkem nudnej dil,prvni se mi libil mnohem vic,az ke konci se zaclo trochu neco dit.

Štítky knihy

fretky paranormální jevy

Autorovy další knížky

Kat Richardson
americká, 1964
2012  64%Šerochodec
2012  67%Poltergeist

Kniha Poltergeist je v

Právě čtených3x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce89x
Chystám se číst42x
Chci si koupit8x