Zima

Zima https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119701/polosvet-zima-119701.jpg 4 91 23

PoloSvět série

1. díl >

Kolik zlosynů se může sejít na jednom místě? Ve virtuální simulaci PoloSvět nechybí nikdo: inkvizitor Torquemada, revolucionář Robespierre, nacista Heydrich, divous Rasputin, ani velký mystifikátor Aleister Crowley. První díl světově úspěšné tetralogie PoloSvět začíná Zimou... PoloSvět je nejpokročilejší počítačová simulace, která kdy byla americkou vládou vyvinuta. Jejím cílem bylo připravit vojáky na strašlivé podmínky při vedení současných válek. Virtuální PoloSvět je tak odsouzený k nekončící občanské válce. Třicet milionů jeho digitálních obyvatel ovládají vybraní duplikovaní nejkrutější tyrani. Nějakou dobu to vypadá, že se nemůže nic stát. Avšak něco se v PoloSvětě zvrtne a Norma, dcera prezidenta Spojených států amerických, v něm uvízne. Unese ji jeden z nejproslulejších tyranů všech dob: duplikát Reinharda Heydricha. Podaří se Normu zachránit? Na pomoc je jí vyslána osmnáctiletá jazzová zpěvačka Ella Thomasová. Když Ella vstoupí do PoloSvěta, postupně zjišťuje, že není všechno takové, jak se na první pohled zdá. Virtuální zdi totiž jen s námahou zadržují zlo uvnitř PoloSvěta a ten skutečný svět, v němž lidé žijí, je v mnohem větším nebezpečí, než si kdo uvědomuje...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Demi-Monde. Winter , 2009


více info...

Přidat komentář

Freedomova
24.05.2019 5 z 5

Skvělá kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Doufám, že druhý díl bude stejně dobrý.

SeiyaOri
08.10.2018 4 z 5

Není to asi nejlepší kniha co jsem kdy četla, něco ozvláštňujícího co by ji vyzdvihlo nad ostatní ji prostě chybí, ale obecně se tomu nedá nic vytknout. Pěkný příběh i zpracování.


miroslav1004
19.03.2018 3 z 5

Kniha není špatná. Ke ale trošku složitější. Doporočuval bych ji všímavějšímu čtenáři

artabanb
17.09.2017 5 z 5

Tahle kniha patří určitě k mým nejoblíbenějším.

Na začátku to vyžaduje trochu více trpělivosti s novými slovy a vyhledat všechno na mapě a vzadu ve slovníku. Možná, že už jsem četl knihu podruhé, mohl jsem si užít víc z příběhu, než kdybych jí četl poprvé a zabýval se spoustou odborných slov.

To ale nemění nic na tom, že je to prostě super knížka. Nejen že zde naleznete hlavní proudy světa jako extrémní feminismus, nacismus a podobnost s islámem, ale i samotná zápletka hlavních hrdinek a hrdinů je jedinečná a navíc vtáhne každého, kdo je fanda steampunku, sci-fi a fantazie.

Jen škoda, že v češtině nevyšel poslední díl Podzim. Ten nejspíš budu muset přelouskat v angličtině, i když to bude asi fuška. Ale nemůžu přece nedočíst Polosvět!!!

katkaq
08.08.2017 4 z 5

Když jsem si četla o čem kniha je, hned mě zaujala. Kdo by si nechtěl přečíst knížku, ve které se sejde Heydrich, Rasputin a další? V některých pasážích jsem se ztrácela, ale rozhodně mi za čas, který jsem s ní strávila stála. Není to nejlepší kniha na zemi, ale pro ti, kdo znají jména jako je Rasputin atd. to bude zajímavá fikce se zvláštním pohledem na svět a originálním nápadem.

PETERYY
25.03.2017 5 z 5

Sakra co je tohle za psycho xD..Román ze, ktereho vam pujde hlava kolem!! Unfundamentalisticky hovado Heydrich x FMA ...Pekelne dobry.

mirkol
15.06.2016 2 z 5

Dokážu pochopit, že se to někomu líbí, ale mě prostě ne. Možná, kdybych toho míň přečetla, tak by mě to zaujalo víc,ale...ne. Další díly už si asi nepřečtu.



.......

viviann
20.02.2016 4 z 5

Velmi zajimava a ctiva kniha. Rozjelo se to po strane 80. Pripada mi, ze se autor inspiroval u konkurence, ale nevadi mi to. Kniha je originalne zpracovana. Chystam se na dalsi dil.

Pepa0216
08.01.2016 5 z 5

Ten úvod je děsně roztahaný, ale to se musí překonat. Pak je to velice dobrý příběh s trochou skutečné historie. Paráda!

M1ra
03.10.2015 5 z 5

Ze začátku čtení této knížky jsem si připadal jako při čtení návodu na automatickou pračku, když jsem při každém pojmu musel přetáčet do slovníku, ale postupem času jsem už většinu věděl a celou knihu jsem si užil.
Příběh je velmi zajímavý a líbilo se mi, že v knize jsou odkazy na skutečnou historii, kterou známe.
Sérii bych asi nedoporučil lidem, kteří chtějí jednoduchý příběh s málo postavami a informacemi, jinak je to zajímavé čtení.

MaxQ
03.08.2015 3 z 5

Jako nápad dobrý, ačkoliv nikterak originální, ale co mi vadilo, bylo neustálé vysvětlování. Děj taky zrovna neběžel dopředu. Nevím, mám rád sci-fi, u které musím přemýšlet. Tady je mi to naservírováno jako někde ve vývařovně. Nicméně věřím, že někomu se to může líbit. Na gymplu bych z toho byl asi na větvi.

Pavo.Klima
01.07.2015 4 z 5

Co mne bavilo:
* Ironie a sarkasmus, který mohl být projeven právě proto, že se děj neodehrává v reálném světě, ale v Polosvětě. Chvílemi jsem se bavil a především zpočátku mě několik vtipných míst připomínalo brutální Palahniukův styl v sérii o Madison Spencerové.
* Mnoho metafor a slovních hříček - odkazů na reálný svět, který známe. Lady IMmanual byla vrcholem - spasitelem po vzoru Ježíše (v sukních). Na tomto příkladu bylo hezky ukázáno, jak se někdy smrtelně vážné mohlo zrodit tak spontánně a možná i nechtěně.
* Vyhledávání pojmů typu Valknut, Freya
* Jsem rád, že jsem knihu četl - i doba tomu nahrává - aktuální rozpínavost na Východě, náboženský fanatismus. Nejenže jsem se mohl bavit na účet těchto rizik, také jsem zauvažoval nad tím, co nás aktuálně děsí... Asi by to chtělo Vaňku Majkova...

Co mne nebavilo:
* Opět přemýšlím o překladu: mohl by být obratnější, jazykově vybroušenější a tak by kniha měla ještě lepší vyznění?
* Jota neuvažuje o vydání závěrečného dílu

trudoš
05.05.2015 5 z 5

První kniha tetralogie PoloSvět je v mých očích malý, ale naprosto dokonalý klenot dobrodružné fantastiky. Kromě toho, že se jedná o velmi nápaditý steampunk, překvapí Rod Rees i kombinací alternativních historických osobností a netradičním mystičnem samotného PoloSvěta. Od prvních stránek udržuje napětí v naprosto neodhadnutelné akční jízdě, která nabírá stále větší a větší obrátky. O to víc zamrzí, že kniha končí ve chvílích zcela zásadních zvratů.
Ve výsledku tedy i přes ujetost základního motivu naprostá spokojenost. Jen se obávám, že se v budoucnu autorovi ne tak úplně podaří domyslet útok softwaru na naši realitu. Už v téhle knize jsou ohledně tohoto tématu drobné nelogičnosti, které naštěstí díky spádu zápletky zapadnou do zapomnění, a člověk je připíše na vrub světu, kde je vlastně možné všechno. Ale bojím se, bojím, nekontrolovatelného selhání.

polmari
09.02.2015 4 z 5

Moc pěkně vymyšlené, zpočátku trochu odrazující spoustou jmen a složenin, ale po první kapitole mě to chytlo velmi (velmi) a teď jdu do knihovny pro Jaro.

maca5449
06.11.2014

Snažila jsem se dát knize asi 3x šanci, ale ani jednou mě nenadchla a nedočetla jsem ji.

Adam Bartoš
24.08.2014 5 z 5

Myslím si, že kniha není pro všechy. Já osobně jsem nad touhle knihou dlouho přemýšlel, jestli si ji mám přečíst. Když jsem začal knihu číst, tak jsem se začal ztrácet, ale pak to všechno krásně začalo navazovat na sebe. Okamžitě jsem se do knihy začetl. Už se těším, až si přečtu druhý díl.

AndysSsek
22.06.2014 3 z 5

Podle recenze jsem od knihy čekal trošku něco jiného, na můj vkus tam chybělo trochu víc toho scifi nebo fantasy. Po zajímavém začátku knihy, kde se člověk seznámí s tím, co PoloSvět je, se děj odehrává čistě už jen v PoloSvětě, který je sice nereálný, tedy scifi, ale zbytek děje je jen bitva za bitvou, i když hezky napsaná. Spíše bych knihu řadil mezi dobrodružné a akční, alespoň tento první díl. Nicméně kniha sama o sobě se četla dobře a nebyla k zahození. Další díly si též určitě přečtu.

goldennepal
24.03.2014 5 z 5

Super FANTASY čtení.

Monisek.B
24.08.2013 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale tahle kniha mě prostě chytla! A nepustila ani po dočtení posledního řádku. Velice zajimavý nápad, barvitě popsaný příběh se skvělými postavami. Už se těším, až si přečtu další díl! :)

faoleha
18.06.2013 4 z 5

4 a půl hvězdičky - původně jsem chtěla dát celých 5, ale trochu mě rozladil ten "nedoběhnutý" konec. Jistě, cliffhanger je vítaný, ale ne takhle....

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Rod Rees
britská, 1948
2011  78%Zima
2012  75%Jaro
2012  73%Léto

Kniha Zima je v

Právě čtených7x
Přečtených134x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených9x
Knihotéce150x
Chystám se číst78x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x