Isla a šťastné konce

Isla a šťastné konce https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252581/bmid_polibek-pro-annu-isla-a-stastne-kon-9wz-252581.jpg 4 212 43

Polibek pro Annu série

< 3. díl

Může vydržet láska z města, které nikdy nespí? Isla je beznadějná romantička. Během prvního roku studia na americké škole v Paříži se zakoukala do introvertního kreslíře Joshe. Poté, co se v létě potkají na Manhattanu, to vypadá, že románek by mohl být skutečnější, než si Isla kdy vysnila. Ale když se vrátí do školy ve Francii, Josh a Isla mají najednou spoustu problémů, se kterými se musí poprat každý mladý pár. Na pořadu dne jsou rodinná dramata, nejistota, co bude po maturitě dál, a velmi reálná skutečnost, že je volba vysoké školy rozdělí. Třetí kniha z volné série od autorky Polibku pro Annu, kde vystupují všechny oblíbené postavy z předešlých knih. Báječný a sexy příběh o skutečné lásce na pozadí nejkrásnějších měst světa – New Yorku, Paříže a Barcelony.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Isla and the Happily Ever After , 2014


více info...

Přidat komentář

Sariklen
29.02.2024 5 z 5

Odrovnala mě. Tahle kniha měla asi všechno, co očekávám od tohoto žánru. Romantiku, mnoho emocí, nejistotu, zvraty, rodinné nesnáze, konflikty mezi přáteli, hledání se... I ostatní knížky autorky měly vesměs všechno, ale tady mi to přišlo intenzivnější. Setkání s postavami z obou předchozích knížek bylo doopravdy třešničkou na dortu. Odnáším si z knížky mimo jiné i inspirativní momenty. Joshovo odhodlání a tvrdou práci, kdy se zavíral na celé dny a noci do pokoje, aby dokončil svůj projekt. A větu, že i nepopsané plátno má svou hodnotu, minimálně pro umělce :) Dá se to interpretovat tolika způsoby.

Kory98
25.06.2023 3 z 5

I když už nejsem cílová skupina, ráda si občas přečtu dívčí romány nebo young adult. Pak se asi dívám a hodnotím z pozice svého věku. Teď mám ráda takové ty umírněnější charaktery, milé a cílevědomé dívky, než rebelky. Do toho by se mohla hlavní hrdinka zařadit. A že neví, co chce? To ví málokdo v jejím věku. Zkrátka nebyl to špatný příběh, takový pravý pro letní dny.


Malíček
23.04.2021 3 z 5

Závěrečný díl série Polibek pro Annu. No nevím, za mě je to kniha, která neurazí, nenadchne. Kdybych Islu a šťastné konce nečetla, o nic bych nepřišla. Zároveň se kniha čte ale vcelku dobře, není ani tolik předvídatelná a určitě se u ní člověk vyloženě nenudí.
Dobrý průměr, ale zkrátka nic, co bych potřebovala číst vícekrát nebo chtěla mít doma. Protože ani z obálky nejsem vyloženě nadšená.

petusska01
20.10.2020 2 z 5

(SPOILER) Pre mna najhorší príbeh z celej série. Prvé dva príbehy som si veľmi obľúbila, postavy boli úžasné. Isla mi bola zo začiatku sympatická- spontánna, Kurtova kamoška, nad Joshom držala dáždnik a podporovala ho v jeho snoch. A potom to bola jedna žiarlivá, sebecká a nepríjemná osoba, ktorá mi liezla na nervy svojou sebaľútosťou, obviňovala každého len nie seba za niečo co sa stalo jej vinou. Nechápala som túto premenu. Príbeh by to bol ozaj pekný ale ju som nevedela skusknut.

hanka0706
15.09.2020 3 z 5

Nastesti to není celý jen preslazeny teen roman, ale trochu dramatu tam je, cetlo se to moc pěkně.

FairyD.
13.04.2020 5 z 5

Podľa môjho názoru najlepšia časť z tejto série.Veľmi som si obľúbila hlavné postavy, dokonale do seba zapadali. Pekne zakončenie celej série, na konci stretnutie kamarátov a prekvapenie Étienna .

Kacennnka
04.11.2019 3 z 5

Fajn oddychovka, která ve vás zanechá hezký pocit, ale tím to hasne.

Cleo De Nile
20.06.2019 4 z 5

Ach jo, to se to nemohlo zase odehrávat v Paříži na škole? Stejně jako v minulém díle mě ani tady prostředí neoslovilo. Islu jsem si ale na rozdíl od Loly velmi rychle oblíbila, a ráda jsem koukala na svět jejíma očima. S Islou se podle mě ztotožní spousta čtenářek. Josh by skvělý, ale to už víme z jedničky. Autorka znovu moc pěkně vystavěla celý příběh a vyprávěla nám ho se svojí typickou lehkostí a citem

kykiryki28
15.06.2019 3 z 5

Krásný příběh o lásce mezi dvěmi studenty. Sice trochu naivní, ale docela se mi líbil. Za mě ale zatím vede první díl a Paříž!

kklepkaa
17.04.2019 2 z 5

Bylo to sladký a pitomý a sladký a zas pitomý. Navzdory hlouposti příběhu jsem se ale i místama vlastně bavila a občas se u mě objevilo i zrádné culení.

Isla je prostě naivní a sobecká holčička co nic neví (ale je hrozně chtytrá a rozhodně ví, že chce Joshe), Josh je zas "rozervaný umělec" co na všechno kašle (ale je hrozně chytrej, jen bojuje se systémem). Pak se objeví pseudoproblém. Bohužel občas (no dost často) chování hlavních hrdinů nedávalo vůbec smysl. Bylo cejtit jak autorka tlačí na pilu, aby své hrdiny dostala "tam kam chce". Některé popisy a myšlenkové pochody Isly byly úsměvné (třeba jak si dovozovala myšlenkové pochody Joshe).

Ale navzdory všemu to kupodivu nebylo tak otravné, jak by si člověk řekl a stránky mi celkem rychle odsýpaly. Anna byla rozhodně ze série nejlepší, příběh Isly byl ale o dost snesitelnější než ten Loly (ta mě fakt štvala).

Lofda
30.12.2018 5 z 5

Myslela jsem si po přečtení příběhu Anny a Etienna, že už je nic nepřekoná, beru zpět! Stephanie nezklamala a tato kniha byla nejen krásným zakončením série, byl to bonbonek se vším všudy.. Isla a její nejistoty.. domněnky, které málem všechno zničí.. A k tomu talentovaný umělec, Paříž a trochu New Yorku a Barcelony.. Pa-rá-da! Jak ráda bych si přečetla ještě Joshův komiks ;-)

tynka65
18.12.2018 5 z 5

Anna u mne po přečtení zůstává stále na prvním místě, ale Isla ji opravdu šlape na paty. ???? Možná je to tím že Annu jsem četla už snad 5x. Islu zatím jen jednou, ale vím že to nebylo naposledy ...

Jass
05.06.2018 5 z 5

Po druhém čtení (tentokrát v angličtině) musím konstatovat, že Isla je stále úžasná. Miluju ten příběh. Miluju, že se dohromady dají vlastně už na začátku. Miluju nový pohled na Joshe. Miluju Joshovo malování. Miluju Hattiny praštěný rady a sebevědomou Gen. Asi nemůžu úplně říct, že miluju Islu (a jo, celou dobu to vyslovuju špatně, Izlo...), na to je mi moc podobná. Až na to, že... ona se naučila brát rizika, to o sobě říct nemůžu - mimo jiné. No nic, zkrátka ta knížka je krásná a pokud jste jí ještě nečetli, měli byste to napravit (ale předtím si přečtěte alespoň Annu, Lola není tak nutná, ale i ta je fajn...).
Co mě ale trochu mrzí, je, že se asi nikdy nedočkáme příběhů dalších postav. Já mám ráda netradiční příběhy, takže se přiznám, že by mě hodně zajímal Kurt... nebo Gen... ale třeba i Rashmi nebo Meredith. Na druhou stranu by bylo nepříjemné, kdyby se to proměnilo do jedné z těch nekonečných sérií, které už pak jen vykrádají sami sebe... možná je to takhle lepší... (A Hattie, Hattie ta by mě hodně zajímala...)

HankaSkorepova
29.11.2017 5 z 5

Po druhém dílu, který mě zklamal přišlo velmi milé překvapení a musím dokonce říct, že za mě byl třetí díl této série nejlepší!

anibeni
13.11.2017 3 z 5

Sice jsem knihu přečetla skoro na jeden zátah, ale až zas tak moc tam toho nebylo.. děj je poměrně jednoduchý, nevím, ale četla jsem určitě lepší knihy.. Každopádně ale popis Barcelony si zaslouží hvězdiček plný počet..!!

šneki
03.07.2017 4 z 5

3,5* a tu půl hvězdu si zasloužila jen za tu krásně popsanou Barcelonu, kde mi srdce zaplesalo, jinak to bylo stejně průměrné jako Lola.

Marthas
30.04.2017 4 z 5

Pokud bych měla hodnotit knihu, byla dobrá, pokud bych měla hodnotit knihu jako část celé trilogie a porovnat ji. Zdála se mi nejlepší, mohlo to být i tím, že jsem se dokázala s hrdinkou a jejími postoji nejsnáze stotožnit, až nepříjemně mi připomínala mě.
I gramatických chyb a selhání vydavatelsví, se mi zdálo, tam moc nebylo. Já bych ale řekla, že na ten konec se jako vždy dá navázat dalším pokráčkem, prostě není úplně uzavřený.
Komu se líbil první díl, měl by se mu líbit i tento. Doporučuju. Sem tam to má i nějaké myšlenky jako přidanou hodnotu umělecky laděného příběhu.

Litocha
23.03.2017 4 z 5

Líbily se mi příjemně životné postavy, které nešustí papírem, a pečlivě vykreslené prostředí. Zvláště Josh byl mimořádně sympatický, ale zaujala mě i Isla a Kurt. Kdyby ta Isla měla jen o trochu víc sebevědomí, ušetřila by sobě i Joshovi hromadu trápení - no jo, ale o čem by pak knížka byla? :-) I když je to třetí díl, četla jsem ho jako první - a už se těším na zbylé dva.

AnetV
08.03.2017 4 z 5

Pěkné zakončení série, objeví se samozřejmě i postavy z minulých dílů (St. Clair a Anna před Notre Dame :-)

Jass
12.05.2016 5 z 5

Myslím, že důvodem, proč se nám všem (nebo valné většině) Isla líbila, je, že každá v sobě máme větší nebo menší kousek Isly - nejistotu co od života chceme, malý vzrůst, stydlivost, dobrodružství v knihách, tajnou lásku - Isla prostě přestavuje jednu z nás knihomolek, která opravdu dosáhla svého šťastného konce. Isla má špatné vlastnosti jako každá z nás, ale i spoustu těch dobrých, takže ji prostě musíte mít rádi. Kromě vy víte čeho, to jsem myslela, že ji zaškrtím - i když děsivé bylo, že jedna moje část naprosto chápala, proč to dělá... Josh byl samozřejmě úžasný, bylo skvělé vidět ho z jiného úhlu pohledu, než v Anně, kde byl především za flákače. Jako každý jsem byla ráda za návrat minulých postav, který byl sice v tomhle díle trochu razantní, ale je to celkem pochopitelné, vzhledem k tomu, že to byli Joshovi přátelé.

Autorovy další knížky

Stephanie Perkins
americká, 1981
2012  88%Polibek pro Annu
2015  75%Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení
2013  79%Lola a kluk od vedle
2017  65%Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení
2015  83%Isla a šťastné konce

Kniha Isla a šťastné konce je v

Právě čtených2x
Přečtených287x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených29x
Knihotéce156x
Chystám se číst145x
Chci si koupit38x
dalších seznamech7x