Polibek kobry

Polibek kobry https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469412/bmid_polibek-kobry-KGD-469412.jpg 4 10 2

Dlouho očekávaná kniha o ženské spiritualitě. Kniha Polibek kobry se věnuje ženskému archetypu a jeho proměnám. Vychází z jógy a tantry, které zapojuje do našeho evropského kontextu a sleduje proměny témat jako tělesnost, menstruace, mateřství, ženská sexualita, kreativita, chaos, cykličnost. Kniha se věnuje podobám ženského aspektu, ale doporučujeme ji k přečtení i mužům. Pomůže jim pochopit ženský princip ve svém okolí i v sobě.... celý text

Přidat komentář

VanillaScent
11.08.2023 4 z 5

Komplexní čtení - obsahem i formou. Knížka, ke které je potřeba si vyhradit čas a správné rozpoložení, aby všechny myšlenky a podněty zapadly, tam kam mají. Spousta informací a odkazů, které můžou čtenáři ukázat další cesty. Komplexní myšlenky autorky se mísí s jejím čtenářsky ne zcela přístupným jazykem, kdy se poetické vyjadřování prolíná s akademickou terminologií, což činí některé pasáže velmi těžce stravitelné, a to až do té míry, že se vkrádá myšlenka, jestli by méně akademičnosti a výrazové složitosti (mohlo by být zajímavé spočítat, kolikrát se v knize objevilo slovo pole) knize neprospělo více. Přesto je to kniha, ke které se určitě budu chtít vracet.

RenataP
16.07.2021 5 z 5

Plná obsahu, který je nadčasový.
Plná emocí, které známe, prožíváme - a nyní máme možnost pochopit a vidět z jiných úhlů pohledu.
Osobně mne nejvíce zaujaly deníky autorky, prožité sny, lucidní snění a imaginace. A její zážitky z Himalájí, které dodávají knize svátečnost a příjemnou atmosféru. Jinak je to čtení poměrně složité a rozhodně to je tzv. kniha na celý život.