Polibek dobyvatele

Polibek dobyvatele https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371328/bmid_polibek-dobyvatele-8UF-371328.jpg 4 55 8

Milostný romantický příběh z období opakujících se pohraničních střetů mezi Skoty a Angličany na počátku 14. století. V období mnohaletých půtek mezi Skoty a Angličany je Jennet Graemeová svědkem strašné tragédie. Skotští nájezdníci zpustoší klášter, v němž našla útočiště, a silný světlovlasý bojovník si ji přisvojí jako válečnou kořist. Jennet je nucena putovat po jeho boku zemí, v níž vládne bezpráví. Stará se o raněné a je chráněna a zároveň sváděna mužem, jehož chce nenávidět, ale nemůže… Sira Hacona Gillarda dojímá Jennetin soucit a milosrdenství. Jako věrný rytíř je oddaný králi, ale krásná a mimořádná žena ho silně přitahuje. Ve válce je nemilosrdný, avšak díky Jennet v něm nyní plane i něco jiného než jen touha bojovat.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Oldag
Originální název:

Conqueror´s Kiss , 1991


více info...

Přidat komentář

rampapa
29.12.2022 5 z 5

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila a jsem jí nadšená. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Ivusak7
25.05.2021 3 z 5

Konečně jsem dočetla a nevím jak knihu ohodnotit :/, bohužel jsem čekala víc.. první část cca 1/3 knihy se mi líbila i bavila tak na 5*, pak to bylo celkem nůďo 2* a konec bych hodnotila cca tak 3*. Nápad na seznámení hlavních hrdinů se mi líbil :)


munka
14.04.2021 4 z 5

Trochu drsnejší príbeh odohrávajúci sa prevažne na bojisku. Nechýba však romantika, intrigy a dobrý koniec.

LilianaFalcon
21.06.2020 2 z 5

První 1/4 byla fajn. Pak mě to postupně přestávalo bavit :-(

Nikusscha
27.02.2020 5 z 5

Byl to příjemný odpočinek a změna od šablonovitých knížek Shannon Drake. Příběh měl napětí, lásku, zradu a nechyběl ani happy end.

havrmoni
27.02.2019 5 z 5

Já knihy této autorky fakt můžu, všechny. Tahle, ale byla snad ještě lepší. Trochu mi připomínala Drake, ta se taky nedrží zpátky, když středověk, tak se vším všudy. Jenže na rozdíl od Howell jsou většinou její hrdinky, takové husy hloupé. To u téhle autorky nehrozí. V tomto příběhu najdete statečnou a sympatickou Jannet a neméně sympatického Hacona. Jsou tu stateční rytíři i zrádci, láska a čest, utrpení i bolest a jako vždy soudržnost rodiny či klanu. Je tu zkrátka vše co od takové knihy lze čekat. Jo a málem bych zapomněla na tatínka naší hrdinky, ten byl naprosto úžasnej :))

biki
29.11.2018 5 z 5

Čekala jsem obvyklý příjemný romantický příběh, jak je u této autorky ve většině jejích knih zvykem. Jenže mě tak trochu převezla - děj je složitější a hlavně podstatně drsnější, než v knihách, které u nás poslední dobou vycházely. Hrůzy války a ničivých následků bojů pro "civilní" obyvatelstvo jsou zde vykresleny ve značně větším rozsahu, než je u tohoto typu příběhů zvykem. Je to také důvod, proč se mi kniha nečetla tak úplně lehce, i když romantická linka byla jako vždy velmi zdařilá a oba hlavní hrdinové samozřejmě moc sympatičtí.
Kniha patří k poměrně časným dílům autorky a nemohu se zbavit dojmu, že v zájmu čtivosti od tohoto drsnějšího přístupu časem upustila. Nicméně si právě za tento odlišný přístup zaslouží vyšší hodnocení.

OntkovaK
13.09.2018 5 z 5

Autorka ma ako vzdy nesklamala. Pekny dej.