Polévkový detox

Polévkový detox https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300096/bmid_polevkovy-detox-oKj-300096.jpg 3 5 3

Nebaví vás denně čistit odšťavňovač? Zkuste polévky! Cítíte se často unavení? Nemůžete dopnout kalhoty? Bolí vás hlava? Nebo chcete očistit své tělo a nevyhovuje vám detoxikace založená na konzumaci čerstvě vylisovaných džusů, které často obsahují velké množství cukru, málo výživných látek a víceméně žádnou vlákninu? Máme pro vás řešení! Je tu nová, revoluční detoxikace pomocí teplých a studených polévek, které se hodí pro každého. V knize se dozvíte o očistě, která vychází z tradic čínské a ajurvédské medicíny a je s úspěchem doporučována i lékaři v nemocnicích. Získáte informace o tom, jaké potraviny způsobují překyselení, co jíst, co raději vynechat, jak tělo funguje a jak jej zbavit toxinů – a samozřejmě, jak s tím vším souvisí polévky. Najdete i podrobné vysvětlení toho, jak strava může ovlivňovat naše zdraví, nemoci a psychiku a jak může pomoci i při těch nejzávažnějších chorobách včetně rakoviny. Navíc obsahuje autentická svědectví lidí, kterým polévky pomohly zbavit se zdravotních problémů. Vyzkoušet si budete moci 50 jednoduchých receptů na lahodné a zdravé polévky, naučíte se, jak vyživit a zároveň vyčistit své tělo pomocí tohoto tradičního pokrmu (i když v novém kabátě). Navíc si osvojíte použití několika základních superpotravin, které dávají tradičním polévkám zcela nový rozměr. Kromě polévek v knize najdete i recepty na oblíbené smoothies, koktejly či zmrzlinu a nechybí ani malá exkurze do světa tradičních léčebných postupů, včetně informací o relaxaci, správném dýchání, významu fyzické aktivity a biorytmů. Objevte léčivou sílu polévek a vyčistěte své tělo… Velkou fanynkou očisty a terapie pomocí polévek je také Gwyneth Paltrow!... celý text

Žánr:
Kuchařky , Zdraví

Vydáno: , Jota
Originální název:

The Soup Cleanse , 2015


více info...

DominaCZ
DominaCZ
11.01.2024 1 z 5

Zajímalo by mě co tam dělají čaje a mlíka.
Půl knihy text, zbytek recepty jeden za druhým bez fotek. Žádné barvy, nic. Vizuál nuda.
Navíc je to od firmy vyrábějící polévky takže je jasné že tam kopou do smoothies, džusů atd.
Zklamání.

Fanda321
Fanda321
30.10.2019 1 z 5

Veliké zklamání. Avizované "jednoduché" recepty v drtivé většině obsahují exotické přísady, které opravdu běžně člověk nepoužívá a pokud nemá v dosahu specializované obchody, tak ani nesežene.. Pár užitečných informací se tam samozřejmě najde, ale kvůli tomu jsem to opravdu nemusel kupovat..


Květinka008
Květinka008
24.01.2018 4 z 5

První "dietová" kniha, která mě doopravdy přiměla zamyslet se nad zdravotními důsledky toho, co tělu dávám prostřednictvím stravy.

Na rozdíl od mnoha jiných knih nepřekládá pouhý dietní plán, nenařizuje a nestaví se do pozice jediného spasitele zdraví. Naopak autorky dostatečně laicky, ale současně bez pochyb o jejich odborných znalostech, vysvětlují fungování těla, orgánů a vlivu potravin a složek potravy na procesy v těle. A nabádají k postupnému zapojování svých polévek do režimu, což je určitě lepší než nárazová změna stravovacích návyků, protože je většina lidí nezvládne (a vysvětlují také proč).

Recepty v knize nejsou jen na polévky, ale také na zdravá smoothie a studené šťávy. Jsou zajímavé, některé realizovatelné více, jiné méně, chce to trochu práce se sháněním někdy neobvyklých ingrediencí a asi se v našich podmínkách nedá vše nakupovat výhradně eko/bio... Jsem ale celým laděním textu hezky namotivovaná postupně začít. Příjemně mě také potěšilo, že v Americe znají masové vývary, vývary z kostí a vůbec polévky v takové podobě, jaké jsou přirozené i pro nás.

Bohužel kniha je nešťastně nazvaná Polévkový detox, v češtině si pod slovem "detox" představujeme něco jiného. A také moderně vykřikuje na obálce expresivními výrazy, o co se má jednat. Umírněnost a výstižnější název by knize slušel víc a věřím, že by si našla víc čtenářů.

Štítky knihy

polévky

Autoři knihy

Kniha Polévkový detox je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x