Pokutový kop

Pokutový kop https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159196/bmid_pokutovy-kop-G68-159196.jpg 4 2 2

Plný stadion fanoušků, hraje se zápas dvou favoritů. Co se děje během reportáže na hřišti, mezi diváky, v hlavách borců i jejich přátel?

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Svět sovětů
Originální název:

Igra načinajetsja s centra , 1962


více info...

Přidat komentář

draka
09.09.2020 4 z 5

Moje druhá vlastnoručně a z našetřených peněz zakoupená „Saturnovka“. Jako kluk, který trávil většinu svého času s mičudou a kamarády při kopání do míče, jsem se začetl do této knížky a marně pátral po oddílech a hráčích, o kterých se píše. Zmátla mě zmínka o skutečných brazilských fotbalových hvězdách, kteří jsou jmenováni na první stránce sportovního příběhu. Pátral a vyzvídal jsem dlouho, než jsem přišel na to, že postavy nejsou skutečné. V dnešním počítačovém věku bych si tuto neznámou vyřešil s pomocí netu velmi rychle.

ZuzanaMrh
24.01.2015 4 z 5

Knihu jsem začala číst do "Čtenářské výzvy", s rozporuplnými pocity a víceméně ze zvědavosti. Tím spíše, že absolutně nejsem fotbalový fanda. Po několika stránkách mě mile překvapila. Je to příjemná oddychovka.
Hlavní dějovou linií je průběh rozhodujícího zápasu o titul mezi mužstvy Jisky a Hvězdy (odehrává se v SSSR někdy v šedesátých letech). V jednotlivých kapitolách se ale autor vrací v čase zpět a popisuje fotbalové začátky hlavních postav, jejich studium, důležité události z předchozích zápasů... apod. a vykresluje tak jejich postupné dozrávání.


Štítky knihy

turnaje sportovní fotbal, kopaná

Autorovy další knížky

1965  80%Pokutový kop
1972  0%Arabské salto

Kniha Pokutový kop je v

Přečtených2x
Knihotéce6x