Pokrevní sestry

Pokrevní sestry https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278138/bmid_pokrevni-sestry-sYa-278138.jpg 4 34 14

Rodina Lundových série

< 7. díl >

Cecilie Lundová si pozvolna zvyká na nový život bez manžela i na skutečnost, že teď mají s Johnem děti ve střídavé péči. Ani na porodním oddělení, kde pracuje, není situace právě růžová. Úsporná opatření v nemocnici si vybírají svou daň, oddělení trpí nedostatkem personálu a Cecilie i její kolegyně mají ještě víc práce než předtím. Jedné noci pak dojde k tragédii: při komplikovaném porodu zemře mladá maminka i s dítětem. Její manžel je zdrcený žalem a hledá útěchu u Cecilie. Zhruba ve stejné době do nemocnice přivezou dívku v pokročilém stupni těhotenství. Je v hlubokém bezvědomí, nemá u sebe žádné doklady a zdá se, že ji nikdo nepostrádá. Co je zač? A jak je možné, že se k ní nikdo nehlásí? Zkrátka je tu další záhada, která Cecilii přímo vybízí, aby se pustila do pátrání na vlastní pěst... celý text

Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Blodssystrar , 2014


více info...

Přidat komentář

Ctv
16.04.2022 2 z 5

Kriminální příběh, u kterého v podstatě od začátku víte jak to dopadne, doufáte v nějaké překvapení, ale ono se nekoná. Dopadne to přesně tak, jak tušíte od první kapitoly.
Rozuzlení je okořeněno o těžko uvěřitelnou postavu strůjkyně všeho zla, celé to bylo přitažené za vlasy.
Aby byla kniha pro nenáročného čtenáře zajímavější, tak tam samozřejmě máme také milostný příběh. Ten je ještě méně uvěřitelný a ještě více za vlasy přitažený, než kriminální linka. Milovníci červené knihovny budou nadšeni dost strašným popisem sexuálních scének. Do toho se nám zcela zbytečně motají příběhy dalších členů rodiny hlavní hrdinky, včetně jejího osobního života mimo už zmíněnou milostnou linku.
To, že zapeklitý případ vyřeší porodní asistentka, která má jako koníček pátrání po záhadách a k rozluštění příběhu ji přivedou další dost těžko uvěřitelné náhody, je už jen třešničkou na dortu tohoto příběhu. Jedná se o celou sérii knih s Cecilií jako hlavní hrdinkou a já si předchozí i následující díly ráda nechám ujít.

LucyA7
15.08.2020 5 z 5

Kriminální příběh se tu vynořuje pomalu a postupně, jakoby až v druhém sledu. Zpočátku to vypadá, že se vše bude točit okolo hlavní hrdinky, rozpadu jejího manželství, tragédii v práci a nevyváženého vztahu, který ji - proti její vůli - přitahuje. Až později se kniha “překlopí” v detektivku. Moje první knížka od autorky, četla se mi dobře, zkusím i další knížky z této série.


LuckyZ
28.06.2020 3 z 5

Další pokracovani o životě porodní sestry ve Svedsku. O rodinném životě a rovnopravnosti. Dam i další dily, ale uz se to docela točí v kruhu.

ivka67
28.08.2019 4 z 5

Nevím co dodat,prostě se my to dobře čte a už se těším na další díl.

Jarmila97
27.06.2019 5 z 5

Velmi zajímavá čtení asi si koupím všechny díly kniha se četla velmi hezky a rychle a je v ní od každého něco trochu thriller,román i detektivka :)

Madla686
16.07.2018

Knizka se mi moc libila.Spojeni popisu zivota, vztahu, rodiny a soucasne detektivka mi prislo originalni.Musim si precist i predchozi dily o hlavni hrdince, je mi sympaticka...

L.Helena
26.05.2018 4 z 5

Řekla bych, že tento díl patří k těm povedenějším. Čtu celou sérii v průběhu asi pěti let postupně od prvního dílu, a musím říct, že v některých dílech je mi hlavní hrdinka méně sympatická, v jiných více. V tomto díle mi nevadila. Mám ráda situace z její práce porodní asistentky, v některých dílech je jich pomálu, v tomto tak akorát.
Těším se, až si přečtu další pokračování.

alnahu
02.10.2017 3 z 5

Další díl ze série osudu Cecilie Lundové ,která po rozvodu s Johnem ,řeší svůj osobní život ,ale nejen ten ,ale i situace ,které se odehrávají na porodním oddělení. Tento díl z celé série se mi líbil nejméně.

lucie2371
17.04.2017 5 z 5

Tento díl byl oproti 6. opět nádherný a hlavně napínavý!

EvikU.
28.03.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Od 250 stránky už nešla odložit. Dokážu si představit, že tohle se může stát, když víra přeroste ve fanatismus. Velice čtivé.

Aneleh
14.11.2016 5 z 5

Jen nerada se loučím s touto sérií, všech sedm dílů bylo skvělých a prožila jsem s nimi mnoho krásných večerů. Lásku, všední život, romantiku i napětí - nic v těchto knihách nechybí. Poslední díl nás opět zavádí do zajímavého prostředí a sleduje další osudy porodní asistentky Cecílie. Doufám, že autorka se pustí do dalšího pokračování.

SBH
14.10.2016 2 z 5

Knihu jsem několikrát odložila, protože jsem se nad ní neuvěřitelně nudila. Autorka se nedokázala rozhodnout, zda napsat společenský román o vztazích nebo banální detektivku. Osudové peripetie hlavní hrdinky a většiny postav širokého příbuzenstva s vyšetřováním vůbec nesouvisely, takže čtenář jenom vrtěl hlavou nad krizemi středního věku, odchodu do důchodu či záletného exmanžela. V linii zločinu k nějaké akci došlo až v samotném závěru knihy, přičemž celý "případ" provázelo velké množství logických nesrovnalostí a hrdinčiných nesmyslných aktivit, které zpochybnily její zdravý rozum a pud sebezáchovy. Jediný zábavný moment se dostavil v muzeu, kde si hrdinka libuje, kolik krásných uměleckých předmětů Švédové v historii po Evropě nakradli. Ano, naše rudolfinské sbírky také.

bookcase
12.08.2016 5 z 5

Opět skvělé, série je jedna z mých oblíbených. Těším se na další díl, pokud bude :)

Marcela52
01.06.2016 5 z 5

Osudy porodní asistentky Cecílie Lundové sleduji od prvního románu, který u nás s touto "hrdinkou" vyšel. Autorce se podařilo prostřednictvím současné mladé ženy, která se nespokojuje pouze s úlohou matky početné rodiny a s prací, která jí vyčerpává i mimořádně naplňuje, ale snaží se pomáhat těm, kteří to potřebují, vytvořit zajímavý obraz současného Švédska. Vždy si říkám, zda i toto pokračování bude ke čtení a kupodivu se to autorce daří. Čtenáře určitě zaujme nejen autentické líčení rušného porodního oddělení, kde o vzrušení není nouze, ale také civilní způsob vyprávění o rodinných vztazích, z kterého se dozví o současném Švédsku více, než z nějaké naučné publikace. Rozhodně doporučuji, jako dobré "ženské" čtení, ačkoliv ani mužům by tyto příběhy s kriminálními zápletkami nemuseli být cizí...

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Kniha Pokrevní sestry je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce67x
Chystám se číst27x
Chci si koupit6x