Pokora a zakoušení Boha

Pokora a zakoušení Boha https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162285/pokora-a-zakouseni-boha-162285.jpg 3 6 4

Kniha je jakoby ilustrací slov žalmu „Zkroušeným a pokorným srdcem, Bože, nepohrdneš“. Pokora je nezbytná ctnost pro každého, kdo se chce více přimknout k Bohu a žít v jeho blízkosti. Autor rozkrývá její podstatu, popisuje její účinky i cesty, jež k ní vedou. Hojně přitom čerpá z Bible a moudrosti pouštních otců.

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Demut und Gotteserfahrung


více info...

Přidat komentář

1Pomněnka
20.05.2019 1 z 5

Zatím jedna z nejslabších od Aneslma Grüna. I když on sám v předmluvě napsal, že "dnes, po třiceti letech, bych už jistě mnohé formuloval jinak a někdy se až sám divím, co všechno jsem tenkrát v jedenatřiceti letech napsal." V knize dá sem tam najít pravdivá a užitečná myšlenka, bohužel na druhou stranu i myšlenka od pravdy dost vzdálená.

Chesterton
18.03.2019 5 z 5

Konečně jsem se vrátila k útlé knize a dočetla do konce. Obsah je stejně nesnadný a nádherný jako vznik květiny na obálce - skrytý poklad.
"Pokora je ochota dovolit Bohu, aby nám odňal veškeré ochranné izolační vrstvy a my se s ním tak v lásce mohli setkat ve svém zraněném srdci."


Chesterton
16.01.2018 5 z 5

Zatím jsem přečetla jen malou část, ale je to úžasně pravdivý až radikální, ale zároveň mladistvý pohled na tuto ctnost.

Janek
08.01.2014 4 z 5

Inspirativní čtení na cestu.