Pokojové rostliny - Ottův atlas

Pokojové rostliny - Ottův atlas https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127055/pokojove-rostliny-ot-127055.jpg 5 4 2

Příručka pro milovníky domácí okrasné flóry, vhodná pro začátečníky i pro zkušené pěstitele. 335 rodů rostlin, ze kterých vznikly známé i méně známé pokojovky, s informacemi odkud pocházejí, kde a jak rostou, popis, nejzajímavější příbuzné druhy a kultivary, užitečné či nebezpečné, jak je pěstovat. Knihu doplňuje téměř 800 barevných snímků. Úvodní části obsahují poznatky o životních podmínkách rostlin - teple, světle, vodě, substrátech i výživě, ale i způsobech množení, chorobách a škůdcích.... celý text

Přidat komentář

carex
22.08.2017 5 z 5

Skvělá kniha, nejlepší kniha o pokojovkách na trhu.

Amarok
28.06.2012 4 z 5

Knihu bych hodnotil dvěma způsoby.
1) pro skalní fanoušky pokojovek je kniha velkým přínosem, protože z více než poloviny pojednává o u nás neznámých rostlinách, což mě velmi překvapilo. Některé nejběžnější rostliny v atlasu ani nejsou (např. Schefflera, Epipremnum, Spathiphyllum). Po prolistování hrozí nákup dalších rostlin :-)
2) pro velmi amatérské pěstitele bych naopak tuto knihu nedoporučoval vzhledem k poměrně vysoké ceně a jejímu speciálnímu zaměření. Je ale plná fotek, takže pro inspiraci a potěšení je dobrá a většina "běžných" druhů v ní obsažená je.

Na závěr musím vytknout dvě nevýhody: popis pěstování bych čekal detailnější (např. kyselost půdy se v popisu rostlin neřeší vůbec) a zadruhé jsou fotky sice krásné, ale často ukazují jen květ a o vzhledu rostliny si čtenář může dělat představu jen z popisu.


Štítky knihy

pokojové rostliny

Autoři knihy

Jiří R. Haager
česká, 1943 - 2022
Romana Rybková
česká, 1970

Kniha Pokojové rostliny - Ottův atlas je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x