Pokoj plný zrcadel: Životopis Jimmiho Hendrixe

Pokoj plný zrcadel: Životopis Jimmiho Hendrixe https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444268/bmid_pokoj-plny-zrcadel-zivotopis-jimmih-6tV-444268.jpg 5 37 9

Vynikající životopis největšího kytaristy rockové historie z pera renomovaného hudebního publicisty zachycuje Hendrixův život od neradostného dětství v převážně černošské čtvrti Seattlu přes první hudební pokusy na postu doprovodného kytaristy v dnes již zapomenutých skupinách až k závratné hvězdné kariéře, která až příliš brzy tragicky skončila.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Room Full of Mirrors: A Biography of Jimi Hendrix , 2005


více info...

Přidat komentář

ozzak
10.04.2023 5 z 5

Výborná biografie z jednoho nejlepších kytaristu Jimy Henddrixe.pojednavajici jeho velmi krátký ale velmi divoký a hudebně plodný život který ukončil tragicky ve věku 27 let. Doporučuji všem fanouškům tohodle magického kytaristy.

kleozpatra
08.07.2022 5 z 5

Na konci mi bylo skoro smutno, jeho sláva nakumulovaná do čtyř let ho semlela, zřejmě tahle spanilá jízda jinak skončit nemohla. Přes všechny excesy a ublížení na těle i duši, to byl génius a nádhernej živel. "Nevadí mi, že bučíte, ale že bučíte falešně!"


Eisy
19.05.2022 4 z 5

Skvělá kniha, velmi dobře se to čte a to nejsem fanda Jimiho. Složité rodinné poměry, začátek kariéry i smutný konec vše dobře popsané

tereza1198
16.09.2021 5 z 5

Opravdu obsáhlá kniha o jedné legendě. Kniha se zabývá Jimiho rodinným zázemím a zoufalým dětstvím. Flákal školu, kradl auta, nechtěl si hledat práci. Pořád jen brnkal na lacinou kytaru. Pak roky zoufalých štací v různých kapelách, kde hrál křoví. A pak si ho osud všiml. Od té doby začíná zběsilá hudební a životní jízda. Sex, drogy, hudba a další drogy. Spirála se roztáčí, sláva roste a všechno směřuje k předčasnému konci. Proč jen se ty největší talenty takhle odpálí sami?

MichalPuchovsky
03.09.2020 5 z 5

Veľmi vydarená biografia Jimiho Hendrixa. Ako človek zo sveta humanitných viet oceňujem úvod, ktorý je venovaný koreňom rodiny hudobníka a človek sa tak dozvie veľa informácii o neľahkom údele amerických černochov. Množstvo rozhovorov s Jimiho kamarátmi, kolegami a ženami knihe dáva hĺbku. Inú knihu o Hendrixovi nepotrebujete, v tejto je všetko.

yorba
02.12.2018 4 z 5

fakt hodně podrobný životopis kytarového velikána

Klamm
21.01.2014 5 z 5

Vždycky jsem se podivoval, jak tihle pisálci dokážou najít na významné osobnosti kdejakou pikantnost. Oceňuji, jakou práci jim to asi musí dát štourat se v tolika rozhovorech a dokumentech. Charles R. Cross psal knihu čtyři roky a troufám si říci, že se mu to povedlo.
Je to první kniha o Hendrixově životě, kterou jsem četl a myslím, že to byla rovnou trefa do černého ( a to není dvojsmysl). I když se přiznám, že mě začala opravdu bavit až když jsem se prokousal začátkem, kde byly nastíněné životy Hendrixových babiček, dědečků a konečně rodičů, kteří přivádí na svět roztomilého cvalíčka, kterého pojmenovali Jimi. Pak už jsem jen sledoval jak se kolo Jimiho osudu začíná roztáčet až do plných obrátek, aby nakonec vyhodilo svého stoupence zase z kola ven.
Věru, i když si za hodně věcí mohou tyhle rockové hvězdy samy, nemají to vždy v životě jednoduché ...
85%

polarni.kun
20.02.2013 5 z 5

Dobře a zajímavě napsaný životopis, který mě rozhodně nenudil.

ZH6
22.01.2012 5 z 5

Velmi zajímavý a velice obsáhlý životopis jednoho z nejvýznamnějších kytaristů rockové historie, ne-li nejvýznamnějšího. Životopis sahá až k Jimiho prarodičům, problémovému manželstvý jeho otce (Ala Hendrixe) a matky (Lucille) a nešťasnému osudu některých Jimiho sourozenců. Samozřejmě kniha obsáhle popisuje celou Hendrixovu hudební kariéru od hraní doprovodného kytaristy u spousty významných hudebníků (Little Richard, Ike a Tina Turner, Wilson Pickett a další), přes sólové hraní v Greenvich village a jeho odjezdu do Velké Británie a proslavení se až do jeho nešťastné smrti...