Komentáře knihy Poklesky maloměsta

L.Helena
06.07.2026

Audiokniha
Tak tohle se opravdu povedlo...

Ivana255
29.06.2026

Poslechnuto jako audiokniha - doporučuji!

Valyk
31.05.2026

Ale jo. Je to pěkná kniha. Děj je zajímavý a napínavý. Podle mého je trochu nepovedená ta linie s tím narkomanem, co mu zemřela autistická dcera a manželka spáchala sebevraždu. Ta pro mě byla trochu přitažená za vlasy. Osudy zdravotní sestry a hasiče byly z mého pohledu fakt dobře vymyšlené a zpracované.

kaja77
18.05.2026

Kniha se velmi dobře četla, jazyk byl jednoduchý, příběhy jednotlivých postav se odvíjely svižně, kapitoly končily napínavě a lákalo to k dalšímu čtení. Každopádně to, jak dokonale si dokázal podělat život Nathan... to nevymyslíš, sestřička Callie byla úžasná, skvělá, empatická, té jsem velmi fandila a Andy... no to byl velmi zajímavý osud. Moc jsem mu držela palce v jeho boji za správnou věc. Příjemné čtení, doporučuji

MichelleKing
28.03.2026

Oddaná zdravotní sestra, která se snaží splnit přání umírající dívky.
Bývalý narkoman, který se snaží udělat správnou věc.
A obyčejný člověk doufá, že nalezený pytel peněz mu změní život.
Tři postavy, které zažijí to nejlepší i to nejhorší, co život nabízí.
Tři lidé, kteří dělají špatné věci ze správných důvodů.
Jeden působivý debut o pomstě, odpuštění a vykoupení.
Naprosto dechberoucí čtení.

MedvidekS
16.03.2026

Wow. Na knihu jsem narazila náhodou, nechápu, že není více vidět. Děj mě úplně pohltil, skvěle vykreslené postavy a plno zvratů.

zuza05s
26.02.2026

Stejně jako autorova novější kniha "Co s těly", kterou rovněž velmi doporučuji, jsou i Poklesky maloměsta velmi čtivé. Každá kapitola končí malým napětím, takže musíte číst a dál. Postavy jsou přehledné a každá zažívá svůj vlastní boj se situací, kterou jim život připravil. Nejspíš jsem našla svého dalšího oblíbeného autora :-) Jasných 5*.

soukroma
14.02.2026

(SPOILER) Začátek se mi moc líbil, pak jsem se poněkud začala ztrácet v postavách (dvě sestry v místní nemocnici, minulost hlavních hrdinů, ...) a přibývalo rychlým tempem hrozných až vražedných věcí, v současnosti, jako dozvuky minulosti a obrana před budoucností. Feťáci, Downův syndrom a srdeční selhání u devítileté holčičky, neplodnost, šílená rodina kazatele a opomíjená šestnáctiletá dcera v terminálním stádiu rakoviny (chtěli se za ni jen modlit, na lékaře nedbali a s ní v nemocnici taky nepobyli), farář těžký pedofil, roadtrip s umírající k moři přes děsivý karavanový park se zloději, zničené životy nebo alespoň postupně zdraví mnoha ranami a zraněními.
Propojení tří příběhů hlavních postav z maloměsta se nijak zvlášť nekonalo, jen velice letmo se potkali, vlastně jen viděli na dálku, neznali se. Na jednu stranu rozhodně moc depresivní, na druhou příliš melancholické, až moc pro mne autor tlačil na pilu. I konec nějaký neslaný nemastný, utnutý. Nechci ani spočítat, kolik mrtvol se objevilo (už jen ten začátek s matkou při vzpomínce na dětství byl horrorový).
Takže nakonec s nepříjemným pocitem po dočtení hodnotím jen mírně nadprůměr.

petrarka72
14.02.2026

Proklatě dobré čtení. Nalezení peněz, boj s pedofilem a cesta k oceánu je napínavá, chvílemi k nesnesení. Trojí perspektiva, společný příběh, i když to tak dlouho nevypadá, vhled do duší nikoli černých, ale lehce zasedlých... To, co vypadá jako beznaděj, se posouvá směrem k možnosti volby. Vynikající.

knihomolkajanca
10.02.2026

Jedno z největších překvapení loňského roku. Netradiční thriller o obyčejných lidech, kteří se připletou ke zločinu, ani neví jak. Tři oddělené linky, které se vzájemně lehce protnou, jedna napínavější a zajímavější než druhá. Bavil mě styl autora a i to, jak si pěkně dokáže čtenáře zaháčkovat. Věřte mi, že se nebudete chtít od knihy odtrhnout. Pro mě navíc bylo obrovským plusem i samotné prostředí maloměsta. Mám tento motiv v knihách opravdu ráda, cíleně takové vyhledávám a tady ta atmosféra byla vykreslená opravdu na jedničku. A po dočtení? No, už dlouho se mi nestalo, že by mi nějaký thriller ležel ještě několik dní v hlavě a musela jsem na něj pořád myslet. Takže ano, ano...tohle opravdu doporučuju. Poklesky maloměsta jsou výborná záležitost! Rovnou doplním, že i další autorova kniha Co s těly se moc povedla. Je podobně koncipována - tři linky, obyčejní lidé a zločin. A je stejně chytlavá. Doufám, že se od autora brzy dočkáme další knihy. :)

Za knihu moc děkuji nakladatelství Beta-Dobrovský.

iveta.vaisova
29.01.2026

Tahle knížka mě velmi mile překvapila. Každý ze tří hrdinů je „pachatelem“ určitého morálního poklesku, selhání. Každý čelí své minulosti a sází na budoucnost. Každý vám vypráví svůj vlastní příběh. Uvědomujete si, že ti lidé by klidně mohli žít i ve vašem sousedství, jsou velmi plastičtí a uvěřitelní. Řeší současné problémy (narkomanie, pornografie...). A nutí vás přemýšlet, co dělá z člověka zločince. Konkrétní čin? Okolnosti toho činu? A máme v sobě všichni potenciálního zločince?

barusak1
23.01.2026

Naprosto skvělá kniha.

lin24
31.12.2025

Drsné, ale uvěřitelné příběhy tři lidí. Autor vás nutí přemýšlet, kam až byste zašli vy, pokud byste byli na jejich místě. Kniha určitě není z těch, na kterou bych rychle zapomněla.

karinga
02.12.2025

Pod vcelku nenápadnou obálkou najdete brilantně napsaný a vystavěný příběh. Vysvětlím: mám fakt ráda dobře napsané postavy. Uvěřitelné. Chybující. Nedokonalé. S pohnutou minulostí. Ostatně proto hltám knížky Stephena Kinga po kilech. A Kenu Jaworovskemu se to v Poklescích maloměsta podařilo navýbornou.

Místy to bylo i poměrně drsné. Ale to je život. Můžete se tomu poddat, nebo to udělat tak jako hrdinové příběhu – okořenit si to víc než jen špetkou černého humoru... ne, tohle je v tom černém humoru spíš obalené.

Skutečně napínavý a výtečně napsaný thriller s postavami, které by koneckonců mohly žít svoje vlastní malá dramata i ve vašem sousedství. Je to jedna z těch knih, co si zamilujete od prvních řádků a po přečtení už nebudete stejní. Ještě pár dnů vám budou vířit hlavou otázky... třeba o tom, jak byste se v podobné situaci zachovali vy. A k čemu (všemu) by to tak asi mohlo vést.

karolina.cad
01.12.2025

Ke konci roku mám štěstí na skvělé knihy a tohle byla jedna z nich. Perfektní příběh, zcela vážně. Jaworowski skvěle popsal mentalitu zapadákova, tlak ze strany společnosti na jednotlivé členy, naději, nesplněné sny. Občas jsem si sice říkala, že je tam až moc zajetých stereotypů, ale co si budeme, ač žijeme v 21. století, ty věci se stále dokola dějí. Kniha na mě hodně působila jako ze zlaté osmdesátkové/devadesátkové éry, asi proto, že si na nic nehrála. A takové mám nejradši.

flare
22.11.2025

Rychle,svizne,napinave a krasne..

Ay.Le
13.10.2025

Uf, to byla jízda plná všeho, co dobrý román má mít! Bylo to čtivý, neotřelý, napínavý, emotivní, skvěle jazykově zpracovaný a během těch dvou dnů, za který jsem to slupla jako malinu, jsem zažila emocionální kolotoč všemožných pocitů... Vím určitě, že na tenhle román jen tak nezapomenu.

AnimaLegentis
27.08.2025

Máte pocit, že váš život je samá trable? Tato kniha vás vyvede v omyl.

Tři příběhy, které ...zaujmou, spustí emocionální extázi a ještě dlouho po dočtení, je budete mít v hlavě, jelikož je to velice uvěřitelné.
Dle mého si dovolím říci, že tahle kniha, je to nejlepší co v roce 2024 vyšlo.

Doufám, že to nebyla poslední kniha od autora, kterou jsem četl.

martinperlik
14.08.2025

Tohle byla neuvěřitelná jízda, autor nijak tři osudy lidí uměle neproplétal (což jsem se bál, že bude). Jedna z nejsilnějších věcí, co jsem za poslední roky četl, doufám, že není od něj první a poslední.

Luca84
03.08.2025

Velmi čtivé, drsné, opravdové. Na tohle město Bůh zapomněl. Jestli teda vůbec někdy existoval. Pro mě knižní zážitek roku.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi