Poklad Skotské dračice

Poklad Skotské dračice https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84479/poklad-skotske-dracice-84479.jpg 4 20 7

DD McGilová série

1. díl >

Jeden dávný skotský básník a celá řada současných zločinců… První LITERÁRNÍ ZÁHADA DD McGILOVÉ! DD McGilová, svérázná mladá vyšetřovatelka pojistných událostí, se nestačí divit, když ji rutinní práce v jisté počítačové společnosti nečekaně promění v terč nelítostných zabijáků. Protože má k tomu všemu ale ještě tetičku, které se plným právem přezdívá Skotská dračice a která jí navíc přinese skleněné střepy údajně popsané slavným básníkem Robertem Burnsem, aby prokázala jejich pravost, je o zábavu postaráno. Zvlášť když se do toho zamíchá falešný Santa Claus, ne tak docela ochočený vlk, hromada zločinců, několik mrtvol a plná budova výbušnin.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Metafora
Originální název:

A Cadger's Curse , 2009


více info...

Přidat komentář

Mánička178
03.10.2023 3 z 5

Trochu přitažené za vlasy, ale i tak mi zvědavost nedovolila knížku odložit. Škoda jen, že se už nedozvíme, co se stalo s tím Scottym :D

syskas
30.08.2017 4 z 5

Fajn príbeh, aj sa to dobre čítalo. Len hlavná hrdinka mi ku koncu pripadala ako James Bond krížený so Supermanom - skrátka ju nikto a nič nedokáže zabiť :-))


trudoš
16.03.2017 2 z 5

Nic proti ženským hrdinkám, ale když prohlásí: „Kapitulovala jsem před faktem, že většina poldů nikdy nečetla Homéra“, dojde mi, že tentokrát jsem dorazil na špatný rande. Ale možná jen naivně čekám od vyšetřovatelky pojistných událostí civilnější přístup k životu. Ovšem co mě irituje víc než přemoudřelí lidé, jsou přemoudřelí lidé, kteří své znalosti zakládají na tom, co se kde dočetli na internetu. Což je naneštěstí i případ DD McGilové. A ve chvíli, kdy je mi ústřední pátračka nesympatická, je těžké objektivně hodnotit i zbytek knihy.
Každopádně Poklad Skotské dračice mi přišla jako průměrná, ale jinak vtipná detektivka, s bohužel poměrně průhledným vývojem událostí. Ty jsou navíc kvůli počtu stran děleny na dvě dějové linie, dlužno říct, že zbytečně samoúčelně. Jako oddechovka do vlaku postačující, ovšem má očekávání to zcela nenaplnilo. A to ani zápletkou, ani postavou, ani stylem vyprávění, s čímž má co dělat i fakt, že Diane Gilbert Madsenová cílí spíš na čtenářky, než čtenáře.

bbara155
05.03.2015 2 z 5

Trošku ukecané. Hlavní hrdinka mi nějak nesedla, ke konci už mi vysloveně lezla na nervy. Humor mě taky nějak míjel, jedině snad byla docela dobrá zápletka. Knížka mě příliš nenadchla a další od této autorky už číst nejspíš nebudu.

VeronikaT
29.04.2013 5 z 5

Obě knihy s DD jsou skvělé, detektivky jak se patří!

cori
11.10.2011 3 z 5

V počítačové firmě umírají zaměstnanci, střepy s verši slavného básníka budí pochybnosti o své pravosti. Vyšetřovatelka DD musí zjistit pravdu, není to však snadné. Někdo se jí pokouší zabít. Kdo a proč? A jak s tím souvisí tragická smrt jejího snoubence? Svižně napsaný příběh, odehrávající se v Chicagu se sympatickou hrdinkou.

bookcase
25.08.2011 5 z 5

Tato detektivka se mi četla skvěle, nechybí napětí ani humor, svižný děj a vyprávění v první osobě z pohledu DD činí tuto knížku velmi zajímavou a čtivou. Neměla by uniknout žádnému milovníkovi klasické detektivní literatury.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány básníci

Autorovy další knížky

2011  70%Poklad Skotské dračice
2011  65%Honba za Hemingwayem

Kniha Poklad Skotské dračice je v

Přečtených27x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x