Poklad na ostrově

Poklad na ostrově https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210235/mid_poklad-na-ostrove-w50-210235.png 5 5 2

Velice citlivá adaptace románu Roberta Louise Stevensona od autorky trilogie Opera nás baví, Divadlo nás baví, Balet nás baví ponechává plnou šíři a bohatost děje. Soustředila se jen na zpřístupnění jazyka současným čtenářům.

Přidat komentář

ddkk
11.06.2021 5 z 5

Většinou jsem dost skeptická k převyprávěným verzím známých děl. Tentokrát jsem ale musela uznat, že se Anně Novotné zmodernizovaná verze Pokladu na ostrově povedla. Vnukovi se moc líbila, byla pro něj srozumitelná (i když jsme občas museli čtení přerušit a jeho šestileté znalosti českého jazyka doplnit o význam vět jako "kdo nám udá směr", "pirát zemřel doktorovi pod nožem" nebo "pádloval jsem jako smyslů zbavený"...) a hodně dobrodružná. Kniha má spoustu hezkých černobílých ilustrací Tomáše Řízka, které jsou natolik realistické, že dětem pomáhají si děj knihy dokonale představit.
Dávám za pět a doporučuji.

Broukodrak
17.11.2019 5 z 5

Pro pirátský poklad podle tajné mapy vyrazilo 26 námořníků, ale vrátí se jich jen hrstka... Mám problém zapamatovat si který námořník je který, přece jen je jich tam 26, ale ke konci se to zlepšuje XD. Hodně se to podobá Petrovi Kachnovi (ransomovce). Moc se mi na tom líbila ta dobrodružnost.