Gold a Silver 8

Gold a Silver 8 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493404/bmid_gold-a-silver-fuw-493404.jpg 4 17 3

Pokémon (komiks) série

< 8. díl >

Přichází nový příběh a s ním i nový hrdina, tentokrát ovšem z New Bark Town v oblasti Johto! Pojďte společně s námi objevovat svět her Pokémon Gold, Silver a Crystal v nové, komiksové podobě! No tak, dobrodružství čeká!

Přidat komentář

Atlantis
13.10.2022 3 z 5

Jako dobré, ale takové zbytečně ztřeštěné a přepálené. Proč má hlavní hrdina tágo, které používá při soubojích s pokémony? Navíc jeho inteligence je... sporná. Špatné to rozhodně není, ale mám pocit, že jde o mnohem dětštější záležitost než dřív.

knizninadsenec
08.08.2022 5 z 5

Super pokračování s novými, zajímavými a záhadnými postavami.
Zajímavý příběh, nové druhy Pokémonů.
Děj o pár let později.

Příběh se opět četl dobře, zaujal.

Už se těším na další díl, snad se dozvím něco více o Silverovi.


fvalek
21.05.2022 2 z 5

Začíná nám nová kapitola a jak autor avizuje, vrací se ke kořenům. No a já nevím, jestli to je dobře nebo špatně, protože bych možná očekával, že se příběh aspoň trošku pohne a oprostí se od nešvarů prvních dílů, což se příliš neděje. Gold je prototypem archetypu postavy pokémonního trenéra a je jakýmsi mixem Reda a Yellow a nepřináší tak nic moc nového. Silver je zase totální kombinace Bluea a Green. To je maličko zklamání, chtěl bych poznat i nové charaktery a ne tyhle stereotypní figurky. Neposunula se příliš ani jejich kresba. Postavy už sice mají více lidská tělíčka, ale kombinují se s karikaturními "panenkami". Velká změna nenastává ani v chodu pokémonního světa. Člověk si přijde, jak kdyby se celý svět vylubal před rokem a nikdo nic nechápal. Lidé pokémony teprve objevují, dokonce se objeví i věta o tom, že Skarmory je "nový" pokémon a já si říkám, co to sakra znamená? To lidé žijí ve světě, který neznají a všechno postupně objevují? Nerozumím a nepřijde mi to sympatické. Na stejné brdo je i děj... někdo ukradne pokémona, pokédex a vydá se na cestu, někdo po něm jde a taky se vydá na cestu, jsou to dobráci, objevují pokédex, dělají zápasy, chytají pokémony... Proč autor sakra neudělá nějakou novinku?

Abych nebyl jen negativní, objevilo se pár věcí, které mě potěšily... Vypadá to, že tenhle fikční svět si opravdu už lehce a pomalu nějakým způsobem sedá. První kapitoly byly takové divoké, trenéři v podstatě nefungovali na zápasy a získání odznaků, do ligy nebyly odznaky potřeba, elitní čtyřka byla zlá a temná. Tady už se tvoří jakási zápasnická asociace a trenéři získávají licence, což je předzvěst toho, že tu vzniká nějaká struktura pokémonních zápasů a ligy, jak jsme zvyklí. Velké plus jsou samozřejmě noví pokémoni a nová oblast, nové postavy a potěšilo mě, že stejně jako v prvním dílu Goldova cesta probíhá podle mapy, kterou věrně kopíruje ze hry.

Rozhodně to není zklamání, protože kdo má pokémony rád, tak celou tu stereotypnost přejde a bude hledat pozitiva a novoty, pokud je ale někdo moc nemusí a nebere je jako fanatický fanda, tak si myslím, že se k četbě tohohle dílu už ani nedostal, nebo po něm nedostane chuť načínat novou sérii. Já osobně zklamaný nejsem, ale nebavilo mě to, přestože pokémony vážně miluju. :/

Autorovy další knížky

Hidenori Kusaka
japonská, 1970
2020  87%Red a Blue 1
2020  85%Red a Blue 2
2021  82%Red a Blue 4
2021  83%Red a Blue 3
2021  89%Red a Blue 5

Kniha Gold a Silver 8 je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x