Pojízdný krámek snů

Pojízdný krámek snů https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366923/bmid_pojizdny-kramek-snu-LKu-366923.jpg 4 655 193

Skotské knihkupectví série

1. díl >

Nina ze všeho nejvíc na světě miluje knihy a umí pro každého najít tu nejvhodnější. Jenže knihovna, kde pracuje, je zrušena a introvertní děvče se najednou ocitá tváří v tvář realitě. Jak to udělat, aby mohla dělat práci svých snů a našla při tom i sama sebe? Nina ze zaniklé knihovny zachrání spousty krásných knížek a rozhodne se, že si koupí starou dodávku a začne v ní provozovat knihkupectví. Jediná k mání je ale ve Skotsku, a tak se hrdinka vydá na dlouhou a nesnadnou cestu ke splnění svého snu - a jakmile na ni vykročí, začnou se dít věci...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Little shop of happy ever after , 2016


více info...

Přidat komentář

janina66
04.04.2024 4 z 5

Skvěla pohodová oddychovka, u které jen čtete, nebo jako já, posloucháte a nebojíte se jak to skončí, protože hned na začátku je to jasné. Prostě relax.

Kokoska92
06.03.2024 4 z 5

Nevíš, co můžeš dělat, dokud to nezkusíš.

Pohodová oddechovka plná knížek, romantiky, hledání smyslu života a sebe sama a úžasných popisů malebné skotské krajiny. Pohlazení po duši pro každého knihomola! Něco takového jsem zrovna potřebovala.


TessieB
26.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Na začátku jsem si říkala, že to bude určitě super, i když nejsem zrovna člověk, který čte romantické příběhy. Knihomolka, ve stejném věku jako jsem já, se odstěhuje do Skotska, no co víc si přát. První cca třetina knihy byla docela fajn, ale pak už jsem při čtení občas i kroutila očima. Nina se chovala spíš jako osmnáctiletá naivka, která zrovna vylétla z tepla rodičovského hnízda a PŘEKVAPIVĚ jí všechno, až na lásku ofc, vycházelo. Čekala jsem, že se zvládnu do postavy vcítit, s ohledem na jisté podobnosti, ale spíš jsem měla většinu času chuť jí proplesknout, aby se probrala a začala se chovat jako normální ženská a ne jako puberťačka, které se zapalují lýtka. Milostné linky nebyly uvěřitelné, lince č. 1 se nechávalo zbytečně moc prostoru a linka č. 2 se velmi nemotorně snažila hrát na velkou lásku "a žili šťastně až do smrti", což s ohledem na to, že postavy spolu zhruba 80 % knihy skoro ani nepromluvili, bylo hodně málo uvěřitelné. Závěrečná hysterická scéna s p. Lennoxovou byla hodně zbytečná. Kdyby knížka měla víc stránek, asi ji ani nedočtu. Jedna hvězdička za Skotsko, druhá za příběh s pojízdným knihkupectvím. Jinak za mě tedy ne-e.

mi-nul-o
21.01.2024 2 z 5

Pohádka a navíc velmi rozvleklá.

MartaPear
17.01.2024 3 z 5

Milé nenáročné čtení, příjemná oddechovka, vhodné na cesty do MHD či dovolenou.

katallinka
17.01.2024 3 z 5

3,5* Milá knížka plná knih. Příběh se velmi dobře četl, ale byla to taková klasická oddechová romantika na jedno odpoledne, která v ničem příliš nevybočuje. Jediným plusem byla spousta knih, i když osobně jsem jich znala jen málo.

astroweb
11.01.2024 5 z 5

Pohodové čtení se všemi hvězdičkami. Mám rád knihy o knížkách a tahle se mi proto líbila hodně moc.

Mystig
05.01.2024 3 z 5

Pomalu dočítám, ale už to nevydržím...Po knize jsem sáhla, jelikož jsem potřebovala trochu vánočního odpočinku od své obvyklé četby. Slibovala příjemnou jednohubku, kterou tak do 250. strany byla. Od třicáté kapitoly mám chuť Ninu proplesknout. Naivní, romantická, introvertní knihomolka - beru, super, ale na ženu, které šlape na patu třicítka, se chová jako pipka. Názory mění doslova za vteřinu. Neustále nad něčím brečí a rozpitvává, opakovaně fňuká nad něčím, co vlastně nemůže ovlivnit ale hlavně se ani nesnaží, nebo to sama podělá. Nejraději by jen dostávala a sama nic moc nenabízí. Její chování ke konci knihy bych pochopila u adolecentní trubky. Stránky na mě působí výplňově, kdy se autorka opakuje a blekotá (část jsem vážně pročítala s cynickým "blablabla") a nejhorší pro mě asi je, že mi přijde, jakoby autorka ohýbala fungující charaktery okolních postav, aby vyšly vstříc hlavní hrdince. Málokdy mám výhrady ke knihám, ale bude to spíše tím, že se s tímhle žánrem seznamuji a po Gaimanovi mám asi nároky trochu jinde, ale troufám si říct, že tak dětinsky nevyzrálí nebyli ani dětští polobozi z Riordanových sérií. Díky bohům za nádherné prostředí Skotska a vcelku vzrušující start knihy, kdy hrdinka (v tu dobu ještě nepůsobící jako blbka ale pouze jako nejistá stydlivka, kterých je mezi námi spoustu) zahazuje vše co zná a prchá - ač relativně nedobrovolně - do náruče luk, lesů a malebných maloměsteček s až překvapivým štěstím na všechno, co jí potká. Další díl dostane šanci, ale Nino...vzchop se sakra!

Buchtičkajani
26.11.2023 4 z 5

Krásná, milá, vtipná odechovka. Pro ty kdo miluji knihy je to pohlazení po duši.

Ennie
24.11.2023 3 z 5

Námět moc krásný, zpracování horší. Výsledek hodnotím jako průměr. Neurazí, nenadchne. Konec bych udělala trochu jinak, buď více rozepsala a nebo nechala na další knihu...ta "zmínka" mi tam přišla trochu jakoby odhozená z rychlíku a zbytečná...nechci zabředat do spoilerů.

Po další knize sáhnu až budu potřebovat nenáročnou oddechovou knihu. Vcelku mě láká 4. díl (Vánoce, Edinburgh a knihy, co víc si přát).

malýčtenář
20.11.2023 5 z 5

Co dodat, já, jako Nina, velká knihomolka, jsem z knihy nadšená. Sice příběh trochu naivní, trochu neskutečný, ale proč ne. Krásné líčení skotské přírody a hlavně dobré konce. Je ve mně asi hodně romantiky, protože kniha se mi líbila. Četla se velice dobře, lehce a těším se na další díly. Trochu si odpočinout od detektivky a dalších thrillerů.

mataaskorice
12.11.2023 4 z 5

Poměrně stupidní příběh, ale příjemný, oddechový. Něco takového na tvrdou realitu všedních dní sedne jak ulité. Reálno nereálno vůbec neřeším. Bylo to milé, pohodové. Závěr mi přišel divný. Takový zbrklý. Šup šup a je ruka v rukávu. Knížka, ke které bych měla hromadu obsahových výhrad, ale protože se mi nic řešit nechce a protože to byl jednoduchý, příjemný relax, dávám čtyři hvězdy.

Sarapet
30.10.2023 5 z 5

A jo. Mně se to líbilo. Lehké,nenáročné, odpočinkové.

bezzink
05.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Pokud srovnam tento mily pribeh s jinymi podobnymi, pak nemuzu dat ani 3 hvezdy. Tohle za me nemelo ani poradny pribeh, ani spad nebo jiskru. Linka s Markem byla vazne nerealna a nudna. Tam to bylo jasne, ze to nikam nepovede, ani vlastne nevim, proc se v te lince tak na silu pokracovalo. Spis se mohla autorka vice zamerit na vyvoj vztahu mezi Ninou a Lennoxem. Nemam rada, kdyz se hlavni postavy v knizce malo potkavaji, malo spolu komunikuji a pak najednou BUM. Behem 20ti stran strasna laska, nemuzou bez sebe byt a the end. Presne jak pise Etule.
Taky ta jeji kamaradka byla prinejmensim divna. Porad Ninu jen kritizovala a v nicem ji nepodporila. Tak si tedy pratelstvi nepredstavuji.
A pokud si mam vybrat mezi snilkem Markem nebo skotskym brucounem Lennoxem, mam jasno v sekunde. Pro me je vzdycky zajimavejsi vasen, hastereni, provokovani - zkratka model hate to love. Bohuzel ale tady se to zrovna moc nepovedlo.

yellow
11.09.2023 4 z 5

Byla to spíš taková nepříliš realistická pohádka, ale neměla jsem přehnaná očekávání, takže se mi to líbilo. Příběh si poklidně plynul bez nějakých zvratů k očekávatelnému konci. Hlavní hrdinka byla tak trochu mimo realitu, ale relativně sympatická. A k tomu Skotsko, to je prostě láska.

KatyM.
29.08.2023 3 z 5

Příběh se pomalu rozjížděl, pomalu pokračoval, nic extra se nedělo. Příběh Niny, která vystoupila ze své komfortní zóny, aby si splnila sen a otevřela knihkupectví v dodávce. V knize mě chyběl dějový spád. Kniha neurazí, nenadchne.

Noisette73
15.08.2023 2 z 5

To se ti Jenny moc nepovedlo... takové nijaké, takové přeslazené a nereálné. Kdyby mohly jít věci v životě tak snadno nebylo by vůbec třeba psychologů a každý by si splnil sen, což je hezká představa něco tu však nesedí.

Sitting-Bull
02.08.2023 4 z 5

Slaďák... Potřebovala jsem oddechovku do špitálu a co jsem čekala, jsem i dostala. Tak nějak to plyne, nic moc hlubokého se neobjeví, čte se to dobře a člověk se díky tomu cítí líp, což bylo to, co jsem v tuto chvíli chtěla a potřebovala. Pro mě jako pro knihomola byla moc příjemná a velmi pochopitelná Ninina láska ke knihám. No a druhá srdcovka - Skotsko...

VerronikaH
02.08.2023 5 z 5

Tohle je jeden z těch příběhů, který ve vás vyvolá touhu zbalit svých pět švestek a vycestovat za novým životem. A navíc to Skotsko. Jako někdo, kdo žil rok a půl v Irsku, jsem na tuhle oblast zeměkoule značně citově vysazená a jen čekám na první příležitost, kdy se do této oblasti vrátit. Proto vítám každý takový román, který mě aspoň na chvíli přenese do tolik milovaného prostředí. Jen musím pak odolat pokušení sbalit kufry a manžela a vydat se tam i v reálném životě. Příběh samotný byl takovou tou odpočinkovou romantickou pohodičkou s poměrně netradičním milostným trojúhelníkem a hromadou knih. Vše zasazené do malebné skotské vesničky. A ty popisy skotských radovánek a festivalů... Nemám tomu absolutně co vytknout a hned se jdu podívat, co dalšího má autorka na kontě.

haWranka
01.08.2023 3 z 5

Zdejší hodnocení mě dost překvapuje. Příběh byl určitě milý, ale vlastně dost naivní, nic nového nepřinesl, děj se místy (hlavně ke konci) dost vlekl Čekala jsem oddechovku, které se mi dostalo, ale jsem celkem zklamaná. (Nemohu doporučit audioverzi, je velmi špatná)