Pohřben zaživa: Román o Edgaru Allanu Poeovi

Pohřben zaživa: Román o Edgaru Allanu Poeovi https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43260/pohrben-zaziva-roman-o-edgaru-allanu-poeovi-43260.jpg 3 23 4

V ústavu pro choromyslné žije muž bez paměti, který je navíc ustavičně pronásledován halucinacemi, které pravděpodobně nějak souvisejí s jeho minulostí. Jeho jméno je Poe. Cílem tohoto muže je jediné: odhalit svoji skutečnou identitu. Když je z ústavu propuštěn, chce začít nový život, jenomže minulost si jej najde. O život mu usilují bezohlední zločinci, mezi nimi i jeho bývalý lékař. Dům, v němž mu doktor Templeton nabídne přístřeší, je místem hrůzy a Poe na každém kroku naráží na nová tajemství...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Lebendig begraben , 2007


více info...

Přidat komentář

Thevar
10.07.2017 3 z 5

Na úvodní obaly filmů se často dávají spoře oděné dívky, jelikož lascivita prodává. Zde jsem měl již od začátku podezření, že za vidinou zisku bylo obdobně vystaveno jméno E. A. Poe. Kniha je vcelku čtivá a jistě neurazí, ale kdo by čekal paralelu k Poeovu stylu psaní, pak bude hořce zklamán.

JPBelmondo
18.05.2017 3 z 5

Příběh pacienta a jeho psychicky narušeného lékaře; příběh, ze kterého na vás dýchne ponurost, deprese, temnota, a přesto se knížka čte velmi dobře a napětím se vyrovná současným detektivkám, a to i přes to, že se příběh odehrává v polovině 19. století.


Lilith1
12.12.2014 4 z 5

Až na některé úplně nelogické chování hlavních postav, vcelku příjemný román. Docela mě pohltila atmosféra příběhu a poměrně čtivá forma. Škoda jen že se autor málo zaměřil na detaily a ty tolik nepropracoval. Každopádně dobrá myšlenka, dostatek napětí a originální nápad prosycený Poeovskou atmosférou.

tibby
23.09.2012 3 z 5

Tak jako. K týhle knížce jsem přistupovala jako ke knížce, která stála 40 kč a nevypadá nic moc. Když jsem jí začala číst, tak mě to fakt bavilo, bylo to napínavý a celou dobu jsem si hrozně přála,a aby to neskončilo tak, jak se bojim, že to skončí. A ono se to stalo a to rozuzlení je neuvěřitelně stupidní a kdyby autor vymyslel jiný, udělal by líp.

Autorovy knížky

Melchior Hala
německá, 1971
2010  65%Pohřben zaživa: Román o Edgaru Allanu Poeovi

Kniha Pohřben zaživa: Román o Edgaru Allanu Poeovi je v

Přečtených34x
Knihotéce27x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x