Pohlednice (z) minulosti

Pohlednice (z) minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437128/bmid_pohlednice-z-minulosti-HvC-437128.jpg 4 16 11

„Prodám svůj život. K osobnímu nahlédnutí.“ Anna bilancuje a má dojem, že život promarnila snahou zachránit celý svět. A co hůř, nepodařilo se jí to. Přišla o všechno, co milovala, a zůstaly jí jenom smutné vzpomínky. Tak se svůj život s pomocí inzerátu pokusí prodat. Díky jednomu neplánovanému kroku ale nakonec zažije sérii nečekaných události. Začne pátrat po své minulosti a objevovat střípky ze života svých předků. Zjistí, že žít neznamená přežívat, a pochopí, co je opravdové štěstí."... celý text

Přidat komentář

Ayame420
07.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Pokud sháníte něco "na oddech", bude pro vás tahle knížka to pravé. Osobně jsem bohužel jsem očekávala víc. Od půlky knihy, kdy jsem to definitivně vzdala s tím, že mě něco překvapí (protože celá tajemství a zápletky rozuzlujete prakticky během prvních třiceti stránek), už jsem jen přejížděla text očima a říkala si, že když už to mám rozečtené, tak to dojedu do konce.

Napsáno je to vlastně hezky, text plyne a příjemně se čte, za to dávám dvě hvězdičky, ale obsah tak nějak šedne. Hlavní postava linky ze současnosti připomíná klasickou trubku ze středoškolských komedií pro mladé, kde její objekt touhy, všemi dívkami a ženami chtěný přitažlivý oblíbenec, všechno odpustí a bude ji nekonečně milovat, i když je vlastně úplně obyčejná a svým způsobem švihlá, což mladíka přitahuje. Že v jejich "náhodném setkání cestou do Paříže" má prsty její sestra mi bylo jasné od momentu, kdy Annu oslovil na nádraží. Rozhovory byly mezi všemi postavami děsně primasuprbezvakůl a v podstatě úplně nereálné - takže přesně to, co člověk občas od oddychové četby chce. Bohužel však nic pro mě. Historické linky byly zajímavější, ač jsem se v nich chvílemi trochu ztrácela.

Věřím, že méně náročné čtenáře tenhle počin potěší a zahřeje na duši. Já si letos aspoň zakřížkuju první knížku z výzvy, ale vracet se k ní určitě nebudu.

Katka2382
05.10.2021 4 z 5

Takové do červena zbarvené oddechové počtení.
Musim se ale přidat k ostatním co měli problémy s některými historickými linkami,taky jsem se v tom dost ztrácela a některé ne zcela pochopila.


Můrinka723
06.11.2020 4 z 5

Kniha je zajímavě napsaná. Zpočátku jsem se trochu ztrácela v postavách a obdobích. Potom se děj začne propojovat do současnosti. Kniha se mi líbila je čtivá a vtáhne Vás do děje. Jen bych postavy z minulosti začala propojovat že současností dříve, aby se v tom čtenář neztrácel.

ČtenářJiří
31.10.2020

Nejsem žádný odborník na knihy, ale mě se to líbilo a knihu jsem za tři dny přečetl celou. Přestože nejde o můj žánr, nechal jsem se vtáhnout do děje a byl jsem zvědavý co bude na další stránce.

Danago
21.09.2020 4 z 5

Nakonec se mi povedlo do knížky začíst a bavila mě. Zpočátku jsem vůbec nechápala souvislosti, je zde příliš moc rychlých přeskoků do minulosti a hodně postav. Ale přiznám se , že jsem si taky všechno nakonec nedokázala spojit a některé postavy a události jsem nepochopila. Myslím že historická linka by asi chtěla více rozvést, aby se čtenáři dostalo lepšího vysvětlení. Protože ten příběh byl opravdu dobrý a rozhodně měl našlápnuto na 5*.
Knížka mě bavila a líbila se mi i linka současnosti.
Ale za tu nedotaženou minulost musím dát jednu hvězdičku dolů. Škoda.

Deniska147
15.08.2020 4 z 5

Kniha je typická oddechovka. Současná linka je v některých místech až moc přeslazená ( :D nebo jsem jen nepotkala muže jako je Tom) avšak právě toto mi po dočtení zanechalo úsměv na rtech! Ve výsledku jsem trochu zklamaná z historické dějové linky, neboť celou knihu mě víceméně mátly skoky v kapitolách a nakonec jsem si některé události nedokázala spojit, proto pro mě určité postavy zůstaly tajemstvím :(. Celkový dojem z knihy hodnotím ale pozitivně. Jednou za čas je super proložit čtení něčím nenáročným.

tittanie
12.08.2020

Kniha se mi dobře četla. Obzvlášť příběhy z minulosti, ale ten ze současnosti mě moc nezaujal, přišel mi takový šroubovaný a propojení s příběhem ze 16. století jsem asi neviděla. Pořád jsem čekala, kdy se příběh propojí a nic. No asi jsem to nepochopila. Ale nebylo to špatné čtení.

ivah1
29.07.2020 4 z 5

Kniha popisuje osudy několika osob, které zdánlivě nemají nic společného - příběh začíná v 16.stol. pak se odehrává v 19.stol a v současnosti. Děj je napsán poutavě, autorka použila jazyk i výrazy, které přesně korespondují s dobou, ve které se děj odehrává. Vždycky jsem se těšila už na další kapitolu, protože mě zajímalo, kam se bude děj ubírat. S hlavní představitelkou Annou jsem prožívala dobré i horší chvíle. Celý příběh se uzavírá na konci, kdy se dozvíme co měly postavy z minulosti společné s Annou. Kniha je napsaná zajímavě a každopádně doporučuji k přečtení.

Atsavl
24.07.2020 5 z 5

Podle mě nám autorka chce říci, že nikdy není pozdě začít znovu naplno žít, i když si myslíme, že to nezvládneme a že nás nic hezkého už nepotká. Netradiční propojení hlavní postavy příběhu se svými předky. Vřele doporučuji.

STENLY499
19.07.2020 5 z 5

velice zajímavé propojení minulosti s přítomností nás zavede do děje, když jsem ji začal číst ve vlaku, děj mě vtáhl do knihy natoliktak že jsem málem přejel stanici kde jsem chtěl vystoupit, doporučuji si ji přečíst všem, zajímavý děj Vás vtáhne do knihy jako mě.

Ali287
19.07.2020 5 z 5

Zajímavé propojení hlavní postavy s minulostí. Navíc se děj odehrává v severních Čechách, tedy v nádherném kraji.

Štítky knihy

milostné romány česká literatura pátrání v minulosti pátrání po předcích

Autorovy knížky

2020  75%Pohlednice (z) minulosti

Kniha Pohlednice (z) minulosti je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce55x
Chystám se číst34x
Chci si koupit6x