Pohádky z Větrné Lhoty

Daniela Fischerová

Obálka knihy Pohádky z Větrné Lhoty

Knížka obsahuje sedm větrných příběhů z oblíbených večerníčků. Rozpustilé pohádky určené především pro předškolní věk. Hezky ilustrovaná. Uprostřed světa je vesnička Větrná Lhota, žijí tam dva bratříci-větrníčci. Větší a divočejší je Vichura a menší, co rád jen houpá obláčky, se jmenuje Radovánek. Přestože jsou ještě malí, dout a lítat umí už pořádně, s větříky je také velká kamarádka... celý text

Komentáře knihy Pohádky z Větrné Lhoty

lucie.koho
08.01.2026

Moc hezké a nápadité příběhy. Stejně tak jsou povedené ilustrace. Každá pohádka akorát tak dlouhá na usnutí.

angloumene
03.11.2023

Příjemné čtení o Jáje, která najde řešení každé lumpárny a jejich dvou kamarádech větrných bratřích. Vyvrcholení každé pohádky je takové usměvavé. Prostě ideální na dobrou noc.

Zlatinka.Emilly
01.09.2023

Příjemné vyprávění o nezbedné Jáje a jejích kamarádech větříčcích. Kniha je roztomile ilustrovaná, vnoučkovi se čtení moc líbilo.

Marticka79
04.07.2023

Knížka, která vypráví krásné a milé příběhy o dvou bratříčcích větrníčcích Radovánkovi a Vichurovi, kteří se zabydleli ve vesničce Větrná Lhota. Zde společně se svojí lidskou kamarádkou Jájou zažívají různá dobrodružství. Moc se nám všechna ta jejich dobrodružství líbila, takže jí určitě doporučujeme všem a hodnotíme jí plným počtem hvězdiček. :-)

zimolka
14.04.2023

Dcerce se u pohádek krásně usínalo,takže spokojenost.

Máca216
24.01.2023

Syn je miluje! Vtipné, čtivé a navíc krásně ilustrované.

simca9342
18.01.2023

V malé vesnici jménem Větrná Lhota žije rošťácká holka Jajda a další místní obyvatelé. Kromě nich se tam zabydleli dva bráškové- malá přírodní monstra- Vichura a Radovánek.
V jednotlivých a krátkých, ale ilustrovaných příbězích si jak dospělí tak menší čtenáři přečtou čeho všeho jsou ti dva přitahovači kalamit schopni.

Naďa2411
19.12.2022

Pohádky ve Večerníčku jsem nikdy neviděla, a proto jsem si ráda přečetla tuto krásně ilustrovanou knihu povídek. Milý bratři větříčci a jejich nezkrotná kamarádka mě pobavila a myslím si, že žádným rodičům neudělá kniha při koupi průvan v peněžence. Vřele doporučuji.

kkouzlo
15.06.2021

Kluci příběhy milují, četla jsem knížku snad už 10x a teď jsem po ní znovu sáhla, protože jsem potřebovala knížku, kterou daruji po přečtení a tuhle máme 2x (do čtenářské výzvy) a já knížky, které mám doma, prostě nedám z ruky :)
Knížka je vhodná i pro začínající čtenáře, syn ji v 1. třídě četl sám a předškolák se na "větříčky" už taky těší.

1v8na
08.12.2020

Byly to pěkné pohádky, které znám z večerníčku, doplněny parádními ilustracemi. Dceři se pohádky před spaním velmi líbily.

certik003
13.11.2019

Milá knížka, kterou jsem četla neteři před spaním a oběma se nám líbila.

Richisa
10.09.2019

Moc pěkná kniha. Přiměřeně dlouhý text pro malého čtenáře a příběhy jsou taky moc hezké

Jéňa2008
20.11.2017

Knížka se mi moc líbila, byla to zábava.

Lucissia
12.10.2017

Pěkná knížka, já si ji pamatuji ještě z Večerníčků. Synovi se také líbila, takže spokojenost velká. :-)

Lenka636392
22.03.2017

nádherná knížka

Jitka_Roškotová
11.01.2017

Pohádky z Větrné Lhoty si z Večerníčků nepamatuji, nebo mi vůbec neutkvěly v paměti. Ke knížce jsem tak přistupovala se značnou rezervou, ale velmi příjemně mě překvapila. Četly jsme ji s dcerou před spaním a na konci nám bylo líto, že je příběhů jen sedm... Příběhy větříčků Vichury, Radovánka a jejich kamarádky Jajdy jsou vtipné a zábavné. A jejich obrovským plusem je, že dětem nenásilně vysvětli, proč vůbec vítr existuje a k čemu všemu je dobrý, ať už jde o sušení prádla nebo o pomoc ptáčatům, která se právě učí létat. Okrajově je také seznámí s ostatními členy větrné rodiny, s tetou smrští nebo strýci Tajfunem a Severákem...

Taťka Hraboš
11.11.2016

Velmi nápadité, vtipné a hezkým jazykem psané pohádky, jejichž četba dělala radost oběma dětem i mně samotnému.

zuzi1162
18.11.2015

Klasika.

cibulka 8
20.09.2015

Knížka se velmi líbila šestileté dceři i mně. Já si příběhy větříčků, kteří nesmějí cucat větrové bonbony, pamatuji i z Večerníčku, namluveném Helenou Růžičkovou. Zatímco televizní zpracování mě moc nezaujalo, knížka je krásná, vtipná, úžasná....

hrosik3
21.09.2013

děti se při večerním čtení bavily, pěkně napsané

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Daniela Fischerová také napsal(a)

2014  84%Pohoršovna
2015  89%Tetovaná teta