Pohádky z lesa

Pohádky z lesa https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439864/bmid_pohadky-z-lesa-hsF-439864.jpg 5 21 8

V dutině starého dubu žije šťastná datlí rodinka – rodiče a jejich čtyři čerstvě vylíhnutá ptáčátka. Tatínek s maminkou léčí přes den stromy v lese a shánějí potravu. Každý večer přinášejí svým dětem kromě pochoutek i jednu pohádku, kterou jim za odměnu vyprávěly vyléčené stromy. Chtěli byste se dozvědět, proč modřín na zimu opadává, jak je možné, že jedličce rostou šišky směrem nahoru nebo jaký tvar listů má lípa? Tak se pohodlně uvelebte v hnízdečku a zaposlouchejte se do vyprávění datlího tatínka.... celý text

Přidat komentář

Luciluc
04.06.2023 5 z 5

Knížka čtená dceři. Pohádky z lesa se opravdu povedly. Vypravěčem je tatínek datel, který nosí pohádky svým čtyřem ptáčatům Vilíkovi, Pepíkovi, Jiříkovi a Jeníkovi. Pohádky mu vypráví stromy, které léčí. Kniha má tedy dvě roviny, příběh o tom, jak rostou malí datlíci a pohádky o jednotlivých stromech (modřín, smrk, jedle, borovice, bříza, buk, lípa, dub, vrba a jírovec maďal). Díky příběhům o stromových skřítcích a vílách se děti (a nejen ony :) ) snadno naučí poznávací znamení stromů nenásilnou formou. A jako bonus i něco o datlech a ptačí říši. Náměty pohádek jsou zajímavé a dobře zapamatovatelné (jedinou výjimku tvoří příběh o bříze, ten mohl být dle mého zpracován lépe). Jsem ráda, že je kniha naše, protože se k ní v budoucnu budeme určitě vracet. A navíc má moc krásné ilustrace. Určitě doporučuji k přečtení.

Nuttelka
20.05.2022 4 z 5

(Audiokniha)
Milé hezké příběhy - pohádky, které zaujmou jak děti, tak i dospělé.


DK197
30.10.2021 4 z 5

E-KNIHA: Pohádky z lesa mě okamžitě nadchly prvním příběhem. Je to kouzelné, pohádkové a chytré - s poučením o stromech na konci. To platí pro každý příběh. Ale přiznám, že mi bylo trochu líto, že čím dál čtete, tím jednodušší pohádky jsou a snižuje se tedy i věková hranice čtenářů. Ty první příběhy by totiž určitě zaujaly i starší děti. Dál už je to tolik asi bavit nebude, ale pro mrňousky před spaním to doporučím určitě.

Klaris29
17.08.2021 5 z 5

Moc hezky napsaná kniha, je nenásilně poučná. Moc se nám líbí. Knížka je vhodná i do MŠ. Určitě nesmí chybět v dětské knihovničce, byla by to velká škoda. Doporučuji pro děti 3 - 7 let.

veronika0382
11.11.2020 5 z 5

Krásně zpracovaná pohádková kniha určitě zaujme všechny naše nejmenší... více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Blaufik
15.09.2020 4 z 5

Myslím si, že dětičky budou z těchto pohádek určitě nadšené a navíc se dozví i spoustu zajímavostí. Pokud máte doma malého lesníka, či vílu, tak je tato kniha pro vás přímo nutností. Věřím, že se stane oblíbeným kouskem ke čtení.

jahlina
20.07.2020 5 z 5

Moc pěkná knížka pro děti spíše předškolního věku. Příběhy o stromových skřítcích a vílách budu bavit jak holčičky, tak kluky. A ještě se při tom děti něco doví o stromech, které rostou v lese. Třeba, že modřín na zimu opadává, lipový květ léčí nachlazení, borovice mají dlouhé jehličí atd... Navíc se seznámí s rodinkou datlíků... Knížka je doplněná milými ilustracemi.

Ronnie Sparks
17.05.2020 5 z 5

Kniha mě naprosto dostala. Sice je tenoučká, ale i tak přináší dětem 10 pohádek, které každý den přinese mláďatům táta datel. Kniha je napsaná vážně skvěle, pro malé děti ideální.
Na bílých stránkách se dozvíme, jak rostou čtyři datlí mláďata. Každým dnem jsou silnější a silnější. Pokaždé jim tatínek přinese nejen potravu, ale i pohádku od daného stromu, u kterého zrovna byl a léčil ho.
Pohádky jsou na žlutém papíru. Pohádky jsou o tom, jaké mají stromu specifikace. 1. Pohádka: O skřítku Modřulovi - Skřítek Modřula musí odstranit mravence ze stromu, jenže oni potřebují někde přezimovat. Skřítek pomocí kouzelné formule nechá opadat jehličí na hromadu, ve které se mravenci zabydlí. A od té doby každý podzim opadá, proto se stromu říká Modřín opadavý. Pohádky doporučuji!