Pohádky skřítka Medovníčka

Pohádky skřítka Medovníčka https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44295/pohadky-skritka-medovnicka-44295.jpg 5 90 17

Medovníček série

1. díl >

Pod osamělým mohutným dubem uprostřed paseky si postavil svoji chaloupku malý mužíček – skřítek Medovníček. Nenosil plnovous jako ostatní skřítkové a měl zdravé červené tváře, protože moc rád jedl med. Také byl kamarád se všemi včelkami v okolí a pomáhal i jiným zvířátkům, která to potřebovala. Bojoval se zlými sršni, odehnal zlodějky vosy i mravence, chtěl být muzikantem a na chvilku byl i pilotem… Půvabnou knížku pohádek o dobrodružstvích malého skřítka ilustrovala Zdeňka Študlarová.... celý text

Přidat komentář

Jančislava
19.04.2023 5 z 5

Nám se kniha moc líbila. Příběh mi přišel pěkný a přiměřený dětskému věku. Kapitoly akorát. Za nás (mě a syna) spokojenost.

LunaL.
01.09.2022 4 z 5

Druhá kniha o Medovníčkovi, tentokrát jsme se trefili se synem do prvního dílu (minule jsme četli poslední :D). Syn si hned Medovníčka zamiloval, stejně jako on miluje včely - a med. Líbili se mu podrobné popisy úlů, života a zvyků včel. Ale v knížce je i dost jiných zvířat! :) Mě se na dětskou knížku zdálo moc popisů a málo přímé řeči. Kniha je spíše klidnější, dějově jednodušší. Ale dost hezká a milá :) Půjdem si do knihovny pro další díl :)


lyrra
30.04.2022 4 z 5

Ilustrace me trochu vydesily a moc se mi do teto knihy nechtelo. Nakonec jsem byla prekvapena, ze se docela prijemne cte. Ustrednim tematem je pomahani skritka prirode, jsou to mile a velmi jednoduche pribehy. Akorat jako dospela jsem se musela trochu povznest nad tu prehrsel zdrobnelin. Synovi (5let) se libila natolik, ze o ni vypravel ve skolce takovym zpusobem, ze jsme ji pujcovali na cteni i tam. Ted se chystame na jedno z pokracovani (M. a jeho nemocnice pro zviratka), tak uvidime.
(pozn. Psano na mobilu bez diakritiky)

Papimami
15.02.2022 1 z 5

(SPOILER) Za mě velké NE!
Četla jsem tříletému. V první kapitole info, že po hadím kousnutí můžete umřít. V další umírá včela v pavoučí síti, pak umírá včela po hnojuvce nakonec i mravenčí miminka, když jim nechce dát skřítek med. Za mě moc smrti na pohádku.
Takové milé povídání před spaním no ‍️
Ilustrace jsou moc pěkné.

Litocha
15.06.2021 3 z 5

Syn si pod vlivem školky Medovníčka přímo vyžádal. Já z něj „urvaná“ nejsem. Ilustrace jsou dost prvoplánové a podbízivé, knížka je vychovávající až běda (musíme chránit přírodu, nesmíme odhazovat odpadky... na každé druhé stránce), příběhy mnohdy nedotažené a po jazykové stránce to taky žádná hitparáda není. Oceňuji sice fakticky správné informace o včelách, ale po každé „matičce“ se mi otvírala kudla v kapse. Těch zdrobnělin tam vůbec bylo víc, než je mi milé.

Metla
22.05.2021 5 z 5

Pohádková klasika o skřítkovi, který žije v současném světě kdesi u Prázdninové vesnice a pomáhá tamní přírodě. Medovníček je sice specialista na včely, jeho příběhy však obsahují podstatně více obyvatel českých luk a hájů. Nastane nějaký problém či nebezpečí, skřítek se nachomýtne poblíž nebo je přivolán, a jelikož svaly nejsou jeho doménou, obvykle následuje verbální snaha přinutit provinilce ke správnému chování. Když domluvy nestačí, tedy ve většině případů, musí Medovníček prokázat, že má pod čepičkou… a také spoustu přátel, ochotných pomoct.
Jan Lebeda knížky sepsal jednoduchým, přesto příjemně čtivým stylem, schopným oslovit tříleté caparty i sedmileté školáky. Dobrodružství je pokaždé v patřičném poměru namícháno s poznatky o přírodě a nezbytným morálním poučením, občas se objeví i čistě pohádkové prvky (víly, kouzla atd.). Výtvarný doprovod je docela líbivý, nic výjimečného, k čemu bych se očima toužila často vracet, každopádně plně dostačující dětskému vkusu. Na tomhle pohořely obsahem velmi podobné „Příběhy lesních skřítků“, zkrátka se dceři vizuálně nelíbí (ani mně) a přes to nejede vlak.
Poprvé jsme s Cácorkou poznaly Medovníčka v knihovně, doma slavil značný úspěch, a tak nám laskavá dárkyně udělala ohromnou radost dalšími, přesněji předchozími díly. Díky, Gabko, za všechno. 90%

Elsa527
17.03.2021 5 z 5

jeto dobrá knižka pro děti a bude se jim líbit

KatyM.
09.03.2021 5 z 5

První setkání se skřítkem Medovníčkem, kniha byla hezká, poučná, pěkné ilustrace. Synovi se moc líbila.

Barabora
31.12.2020 5 z 5

Knížku Medovníčka máme všechny díly a moc mě baví. Jsou to moc pěkné příběhy a hodně obrázků.

Skřítek Medovníček je malý a bydlí v lese ve velkém mohutném dubu. A protože se napil lesní studánky, která byla právě v úplňku, rozumí hlasem všech zvířátek a nejen to on totiž umí i vidět ve tmě.

Jsou tam velké písmena, proto doporučuji hlavně pro malé děti.

PéťaH.
13.11.2020 5 z 5

Kouzelné knížky pro děti které si rádi přečtou a užijí při čtení dětem i dospěláci. Poznáte lépe přírodu, život včeliček a jiných zvířátek... N8dherné čtení. Naše oblíbená série knih... Nemůžu jinak nežli všem doporučit.

Abukšákul
23.11.2019 5 z 5

Krásná kniha a poučná. Mladšího syna Medovníček baví velmi, taky už jsme ho četli potřetí =) Můžeme doporučit všem, kteří mají rádi přírodu =)

havranice
01.05.2019 3 z 5

Knihy o Medovníčkovi se u nás až tolik nechytly. Z každé knihy si dcera oblibila tak jeden příběh a k ostatním se vracet vůbec nechtěla. Docela jsem to chápala. Mně samotné příběh nepřišel až tak zajímavý, často tam byly zdlouhavější pasáže, které byly jen vatou, něbo něco zdlouhavěji popisovaly a nebyly moc záživné. Dceři se u nich odpojovala pozornost, což u jiných knih nepozoruji. Text mi také přišel nevyrovnaný svou složitostí - někde tak pro tříleté dítě, někde jinde spíše pro šestileté, ten vjem mě rušil. Mě osobně příběhy spíše nudily, nepřišly mi až tak zajímavé ani dějově, ani myšlenkově. Pro věk 3 -4 roky to u nás tedy až tak nesedlo.

Chezster
20.01.2019 1 z 5

poučení z příběhů je příliš okaté, neřekla bych, že je to poučné, spíše poučující. navíc plné předsudků i jiných hloupých soudů a nudné. pozitivně hodnotím informace o včelách. znovu to dětem rozhodně číst nechci.

Petass
02.06.2018 4 z 5

Krásné laskavé a poučné příběhy. Máme ji z knihovny a dětem se moc líbí. Čteme před spaním, pohádky jsou tak akorát dlouhé, aby syna (2 roky) bavily, delší text je pro něj zatím náročný a neudrží pozornost, jak už je večer unavený. Zde navíc hezké ilustrace doplňující text, takže si u čtení i ukazujeme, co Medovníček zažívá. Doporučuji.

ladyfromskye
01.06.2018 5 z 5

Nádherná knížka plná laskavosti i poučení. Příběhy o Medovníčkovi doporučuji všem dětem i jejich rodičům.

klára.b
04.09.2016

Tuto knížku jsem poprvé jako objevila jako studentka při psaní mé bakalářské práce s názvem "Práce s pohádkou v mateřské škole". Vypracovala jsem projekt právě s těmito pohádkami a setkala jsem se s velmi pozitivními reakcemi od dětí. Byly z pohádek nadšené, knihu si samy a s velkým zájmem prohlíželi. Nyní jsem se k ní vrátila jako učitelka a vím, že je to dobrá volba :-)

Danafantom
09.05.2016 5 z 5

Tuto knížku si synek vyžádal na domácí čtení před spaním, četli jim o Medovníčkovi ve školce. Paní učitelky dobře vědí, co se dětem líbí. I mě to bavilo číst, a ještě jsme se dověděli různé zajímavosti ze života včel. Navíc si i další díly drží stále vysokou úroveň. Opravdu velmi povedená série. Doporučuju.

Štítky knihy

skřítkové

Kniha Pohádky skřítka Medovníčka je v

Právě čtených2x
Přečtených110x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených8x
Knihotéce22x
Chystám se číst13x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x