Pohádky se zvířátky (8 pohádek)

Pohádky se zvířátky (8 pohádek) https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57817/bmid_pohadky-se-zviratky-NQI-57817.jpg 5 50 12

Osm půvabných pohádek Vladimíra Sutějeva pro malé čtenáře, v nichž se děti setkají s domácími i lesními zvířátky. Dovědí se o tom, jak se malé kuře málem utopilo, protože dělalo všechno, co dělalo kachňátko, nebo jak štěně nemohlo přijít na to, kdo ho pořád ruší mňoukáním, s lesními zvířátky se před deštěm schovají pod hříbek, apod. ........ Obsahuje těchto 8 pohádek: - Kuřátko a kachňátko - Tři koťátka - Zvířátka pod hříbkem - Kdo to mňoukl? - Zvířátka a kolečka - Jak si zvířátka postavila lodičku - Zajíc, ježek a zázračná hůlka - Jak si zajíc, vrána a ježek rozdělili jablko Dotisk v roce 2021.... celý text

Přidat komentář

Nika151
22.01.2023 5 z 5

ideální poměr obrázků a čtení pro male dětičky

Dagros
18.10.2019 5 z 5

Klasika, myslím, že by neměla chybět v žádné dětské knihovničce .


hrdlickova_61
23.04.2019

Vladimir Sutějev tak dobře rozuměl dětem a uměl se i těm úplně nejmenším tak přiblížit, že jeho knížky nelze než si zamilovat a dědit je v rodinách jako velkou cennost - tak, jak je v komentářích napsáno. O to více je zarážející, když si nakladatelství (Librex) dovolilo vydat pohádky bez jména autora. A také je škoda vydávat jiné překlady než ten od Hany Vrbové s hůlkou Šikulkou. Koupila jsem jej (pod názvem Malované pohádky) pro naše děti kdysi rovnou dvojmo, četli jsme jej pořád dokola a půjčovali kamarádům, teď už jej předčítáme vnoučkovi a i pro něj je to jedna z nejoblíbenějších knížek.

Je tu všechno, co si jen lze přát: příjemné obrázky, nápady, vtip, poučení. A aby toho nebylo málo, texty jsou nádherně libozvučné. Jedna z pohádek například začíná slovy: "U břízek pařízek, na pařízku dům..." Doufejme, že se dočkáme nových vydání pro všechny, komu se pohádky už rozpadly nebo se jim od někoho nevrátily.

Elulilinka1
06.06.2018 5 z 5

Tuto knihu jsem jako malá milovala...

MOu598
13.07.2017 4 z 5

Krátké pohádky pro malé děti. Bohatě doplněno ilustracemi.
Hezké, milé.
V knížce ale neuveden autor ani ilustrátor.

havranice
22.05.2017 5 z 5

Naprosto skvělá kniha pro děti, všemi dětmi u nás oblíbená. Jsou tam příběhy, které jsou srozumitelné od 2 let, pak postupně můžete přidávat ty složitější. Kolem 6ti let je knížka pro děti pak stále ještě aktuální a oblíbená, vhodná pak jako první čtení. Dobře se předčítá, příběhy mají nápad a poučení, krásné obrázky, celé to dětem prostě sedí. Opravdu klasika, nejde touto knihou udělat chybu.

bibi.r
19.06.2015 4 z 5

Výborné čtení pro nejmenší děti. Rozhodně doporučuji.

Vůbec by mi nevadilo, kdyby příběhy Vladimira Sutějeva vyšly v novém kompletovaném vydání. V knihovně už je totiž knížka hodně očtená (Proč asi, že?).

Isew
07.11.2014 5 z 5

Jednoduché, srozumitelné příběhy s poučením. Krásné obrázky, které doplňují text. Úvodní příběh o kachňátku a kuřátku si mé dcery zamilovaly. Je tak jednoduchý, že si ho samy hrály před spaním. Jedna byla kuřátko, druhá kachňátko. Já také... vždy, když to slyším, vybaví se mi kuřátko, které vše opakuje po kachňátku, až ho to dovede do nebezpečí. Líbil se mi příběh o kouzelné hůlce, která vlastně až tak kouzelná nebyla. I o houbě, která dokázala schovat neuvěřitelné množství zvířátek před deštěm. Hezké, neotřelé a milé.

triatlet
02.01.2014 5 z 5

Obrázky dokreslují text. Nebo text doprovází obrázky? Každopádně milé, krátké příběhy ústící často v ponaučení.
Za nedůslednost považuji, že nakladatelství Librex nevěnovalo aspoň pár řádků informacím o autorovi, jehož jméno dokonce schází na titulní stránce knihy!
http://skazkivcem.com/skazki-suteeva

Ječmínek
14.11.2013

Vtipné pohádky, více krásných obrázků, méně textu. Ne devět, ale deset dětí z deseti by ji doporučilo.

dark.ma93
04.10.2013 4 z 5

Oblíbená. Souhlasím, s ní se učí číst samo.

Jack Bauer
16.01.2012 5 z 5

Tuto pohádkovou knihu s texty pod obrázky jsem jako prvňáček miloval a díky ní jsem se naučil číst.