Pohádky pro děti, pro mámy a pro táty

Pohádky pro děti, pro mámy a pro táty https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181992/pohadky-pro-deti-pro-mamy-a-pro-taty-181992.jpg 5 41 15

Půvabné pohádkové příběhy pro malé čtenáře, jejich rodiče a prarodiče. Medvědí pohádky, pohádky o řemeslech, o dvou dědečcích z Dlouhé Míle či o malém lvovi, a navíc ještě pohádky ze všech koutů světa od jedné z nejznámějších českých moderních pohádkářek potěší a zahřejí u srdce. První vydání.

Přidat komentář

Marticka79
23.11.2023 5 z 5

Knihu Pohádky pro děti, pro mámy a pro táty určitě doporučuji. Mám jí schovanou dlouhá léta v mé knihovničce z dětství. Pohádky v této knize jsou krásné, zajímavé a čtivé. Knihu jsem našim chlapečkům četla na dobrou noc a moc se nám všem líbila. :-)

CdC
04.03.2023 4 z 5

Tak jsme se synem zkusili od Hany Doskočilové něco jiného než Krtka a možná jsem měla až příliš vysoká očekávání, ale! Kniha je napsaná pěknou češtinou, synovi se líbila, a každý večer se těšil na další kousek. Z celé knihy bych naprosto vyzvedla část Dva dědečci z Dlouhé míle - to je naprostá bomba! Pan Hrouda věčně nešťastný a děda Skřivánek, kterého údajně celý život provází štěstí. A přitom je to celé o tom, jak se na to, co se nám v životě stane, díváme. Úplně jsem se při četbě jejich příběhů rozplývala. Celá publikace pro mě tedy byla vcelku průměrná, ale tím nemyslím špatná, jen se mi do hlavy asi nic moc neotisklo. Za ty dědečky ale musím ze tří hvězdiček přidat na čtyři.


Kontryhelka
29.01.2023 5 z 5

Knihy od této autorky jsem měla v dětství moc ráda. S radostí jsem je četla i svému synovi, který si je také oblíbil. Za mně milý návrat do dětství.

gabka9455
14.02.2022 5 z 5

Není mi to vůbec jasné. Existuje kniha Hany Doskočilové Pohádky pro děti, mámy a táty (viz foto) a Pohádky pro děti, pro mámy a pro táty s jinou obálkou. Tady v komentářích čtu o jednotlivých pohádkách, které vůbec neznám, asi jsou z té druhé knížky. Mám knížku, kde jsou pohádky O Lálince, O zelené hvězdě, O modré dálce a červených jeřabinách, O duze v kaluži aj. Dozvím se, jak to je?

Kacatko86
26.02.2021 4 z 5

Moc milé pohádky, některé příliš krátké. Nejhezčí byli pohádky o řemeslech a pohádky na procházku.

verense
28.06.2018 5 z 5

Jedny z nejkrásnějších pohádek, na které jsem zatím natrefila! Žádné lidožravé čarodějnice, vlci, uťaté nohy naší Dory apod., jen kratší či delší vyprávění o zvířatech, řemeslech, lidech i cizině. Myslím, že tyhle pohádky budou mít v knihovně čestné místo.

Hoshi
29.05.2017 5 z 5

Tuhle knihu jsem dostala jako památku na školku od paní učitelek. Trochu se divím, že po těch letech čtení a prohlížení, je stále v krásném stavu. Jedna malá pruhovaná a Dva dědečci z Dlouhé míle jsou moje nejoblíbenější pohádky z této knihy :3

veronie
17.02.2017 5 z 5

Krásné a originální pohádky. Líbily se nám všechny, ale Dědečci z Dlouhé míle byli ze všech nejlepší :)

Lucissia
09.10.2016 5 z 5

Podle stavu odrbanosti knížky, kterou jsem dostala jako vyřazenou z knihovny, byla kdysi dost oblíbená. Nám sice chvíli trvalo, než jsme ji se synem přečetli, ale byla kouzelná. Úplný návrat do dětství, což je zvláštní, protože si nepamatuji, že bych ji někdy četla. :-) Možná ilustrace pana Filcíka, možná styl psaní. Krásná knížka, syna moc bavily pohádky na dobrý den, pohádky na usínání a o řemeslech a pro mne bylo úžasné povídání o dvou dědečcích z Dlouhé míle. Věřím, že jsem knihu nečetla naposledy. :-)

DalJa
08.05.2016 5 z 5

Výborná knížka krátkých pohádek pro děti zhruba od čtyř let. Vlastně je to šest tematických souborů po pěti až deseti pohádkách (Medvědí pohádky, Pohádky na dobrý den, Pohádky na usínání, Dva dědečci z Dlouhé míle, Pohádky o řemeslech, Pohádky na procházku) a dlouhá pohádka Kudy chodí malý lev.

Majrek
22.09.2015 5 z 5

Výborné a originálně pojaté pohádkové příběhy (já si jako dítě snad nejvíce oblíbil Lva Sunara a jeho dobrodružství). Nezapomínal bych ani pochválit autora ilustrací, který svými kresbami vtiskl knize originální punc...

Tsabo
04.03.2015 5 z 5

právě čtu a dočítám svému synovi...hodně se mu líbili medvídci a pak dědečkové...taky se mu líbí hodně obrázků podle kterých příběhy rekapitulujeme a velké obrázky, které si může přihlížet a poznávat, co postavičky dělají...a pak jsme se k těm obrázkům vždycky vraceli, když si na ně při čtení vzpomněl...moc pěkná.

tlampač
04.01.2015 5 z 5

Top ilustrace v původním vydání!

missa85
17.10.2014 5 z 5

Hezké, čtivé pohádky...četla jsem dceři před spaním.

kusma
30.11.2011 5 z 5

Jedna z mých nejmilovanějších dětských knížek - nejraději jsem měla Dva dědečky z Dlouhé Míle!