Pohádky o vzducholodích

Pohádky o vzducholodích https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412454/bmid_pohadky-o-vzducholodich-1ey-412454.jpg 2 3 2

Byl jednou jeden malý kluk, který se jmenoval Ferdinand, a k tomu ještě Zeppelin. Nu a tenhle malý rozumbrada měl jeden velký sen. Létat, kam se mu zamane. Svůj sen si Ferdinand splnil, když mu bylo šedesát dva let, a když prvně letěl se svou vzducholodí, radoval se ještě pořád jako ten malý kluk... Třicet pohádkových příběhů o vzducholodích z celého světa, od té úplně první, kterou si vysnil hrabě von Zeppelin, když sletěl z višně, až po tu poslední, která létá s pohádkami na dobrou noc. Mimo jiné se dočtete o příbězích vzducholodí, z nichž jedna vyletěla od zkoušek, druhá naletěla podvodníkům, osmá byla nafučená, sedmnácté se nechtělo válčit, dvacátá první létala se samotným papežem, nu a třebas tu dvacátou osmou unesl pro změnu čas... Volně navazuje na Pohádky o vláčcích a mašinkách...... celý text

Přidat komentář

t.chaloupkova
26.11.2021 4 z 5

Snad poprvé jsem si přečetla pohádky sama pro sebe a pak je měla nutkání převyprávět. Jestli to autor takto zamýšlel, tak potom sbohem schéma, kdy rodič čte, děti poslouchají, mlčí a nakonec usnou. Nakonec jsem se s chutí „nadřela“, abych zjistila, že děti rozvedou náměty stejně daleko lépe, než můj dospěle zastaralý mozek. Zásadní nevýhodou potom je, že tyhle moderny, námětové pohádky, se fakt nehodí k usínání, protože to při nich vypadá jak na trhu ztřeštěných myšlenek, kde je spánek to poslední, co přichází na mysl.

@konformita Dát pohádkám hodnocení „odpad“ je něco podobného, jako kdybyste viděla ve společnosti ošklivé dítě, a měla přitom najednou nutkání to všem sdělit. Problémem vašeho „to je ale ošklivé dítě, no jen se podívejte“, není ani tak to, že ne všem to dítě musí nutně připadat ošklivé, jako spíše skutečnost, že kdyby skutečně ošklivé bylo, tak se taková hodnocení obvykle zamlčují, protože děti (a pohádky jsou v tomhle podle mne totéž) si takováto hodnocení z principu nezaslouží. P. S. Nehledě na ilustrace, které jsou parádní!

konformita
04.11.2021 2 z 5

Bohužel, četla jsem s dětmi ve věku 9, 5 a 4 roky. Prvních pár pohádek je vcelku pěkných. Zbytek špatný. Děti se divily, jak pohádka může takto skončit. Třebas pán je smutný, tak jede na výlet vzducholodí pro smutné lidi (to je vše, celá pohádka) - ta byla snad nejhorší. Trápili jsme se a dočetli jen proto, abych se tu k tomu mohla vyjádřit a ostatní před knihou varovat! Psát pro děti je velmi těžké. Kniha je velmi složitá a dětem jsem pořád musela vysvětlovat, proč a co a furt dokola.


Štítky knihy

vzducholodě

Autorovy další knížky

Martin Rosocha
česká, 1977
2021  71%Strážce stromů a jiné povídky
2019  47%Pohádky o vzducholodích
2018  60%Pohádky o vláčcích a mašinkách

Kniha Pohádky o vzducholodích je v

Právě čtených1x
Přečtených5x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x