Pohádky lesního ticha

Pohádky lesního ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13653/pohadky-lesniho-ticha-13653.jpg 4 12 4

Soubor pohádek, jejichž hrdiny jsou skřítkové a zvířátka, napsala jedna z našich nejznámějších žijících autorek knih pro děti. Stal se předlohou nově natočeného televizního večerníčku Hajadla. Tam, kde je les nejhlubší a mech nejměkčí, mají svou chaloupku lesní hajadla, malinkatí, zato velice důležití skřítkové. V zimě hlídají, aby nikdo nerušil zimní spánek zvířátek, a na jaře dbají, aby nikdo nebudil ptačí miminka ve vajíčku. A aby se všem dobře spalo, mají pro každé zvířátko pohádkový sen a pro každého ptáčka kouzelnou pohádkovou ukolébavku.... celý text

Přidat komentář

Pippi
12.04.2021 1 z 5

Tohle je snad jediná moje dětská kniha, kterou jsem nedokázala přečíst. Pro mě nečitelné.

PéťaH.
09.04.2021 4 z 5

Četli jsme se šestiletou dcerkou na doporučení kamarádky. Knížka se nám moc líbila.


denny276
17.10.2019 5 z 5

Miluji tuto knihu od malička. Maminka mi z ní předčítala před spaním. Sotva ji dočetla, už mohla znovu. Z dětských let je to jedna z mála knih,které mě chytly u dětského srdíčka. A do dnes na ní vzpomínám. Knihu jsem měla doma ještě po bráchovi. A bydlíme v lese..no nemilujte tu knihu, když víte, že vám Hajadla také přinesou sen- samozřejmě ne váš vlastní, ale třeba ten jezevčí. A to se vám tak krásně spinká, když víte, že na lavičce u vás za rybníkem sedí jezevec s buřinkou z rumové pralinky,neboť ztratil svou původní buřinku... Skvělá kniha,úžasně pracuje s dětskou fantazií.

haaabi
02.06.2016 5 z 5

Cooo, cooo? Taková krásná kniha a tak nízké hodnocení? My jsme s dětma nadšení, čteme ji poté, co jsme se zamilovali do večerníčku Hajadla a i kniha je překrásná. Hajadla tvoří sny pro zvířátka k zimnímu spánku, najdeme tu pohádku pro jezevce, pro sysla, pro netopýra,... a všechny jsou krásné. Děti si teď před psaním posílají prosbičku k Hajadlům jaký by chtěly v noci přinést sen. :-) Obrázky jsou taky krásné, ale klidně by jich tam mohlo být dvakrát tolik.