Pohádky kocoura Moura

Pohádky kocoura Moura https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105720/bmid_pohadky-kocoura-moura-QyU-105720.jpg 5 10 3

Hrdiny devíti pohádek polobajkového charakteru, prodchnutých nevšední fantazií a osobitým humorem, jsou dvě malé školačky a zvířata venkovského dvora. Příběhy obměňují tradiční pohádky a úsměvem a satirou stíhají lidské zlozvyky.

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , SNDK - Státní nakladatelství dětské knihy
Originální název:

Les Contes rouges du chat perché , 1963


více info...

Přidat komentář

Ayla767
11.09.2023 5 z 5

Opravdu, Delfínka a Marienka jsou holčičky jak se patří :-) . A ty krásné nezapomenutelné ilustrace od paní Heleny Zmatlíkové. Moje nostalgická vzpomínka na dětství.

Osice
02.01.2023 5 z 5

Delfínka, Marienka a plno zvířat nám dělalo společnost několik dní. Příběhy holčiček jsou vtipné, chytře napsané, neobvyklé, čtivé a hlavně velmi originální.

V dnešní době naprosto neobyčejná, nekorektní kniha. Když děti udělají nějakou pitomost, tak je rodiče fyzicky potrestají a klidně je nechají jen o chlebu a vodě. A představte si, že autorem je Francouz:-) S několika zvířátky se musíme bohužel rozloučit. Moc se mi líbí, že si autor nedělá s ničím hlavu, prostě psal příběh a neřešil, že by to někomu mohlo přijít kruté. How refreshing. Pokud vás v dětské literatuře nepohoršují před lety naprosto běžné věci a témata (trestání děti a smrt), tak určitě zkuste. Já si ji užívala maximálně.

Na knihu mě upozornila kolegyně, která má na starosti burzu knih, a já jí za to mnohokrát děkuji:-) Barunka (6 let) mé nadšení sdílena. Když jsme dávaly hvězdičky, tak prohlásila, že by jich dala 100.


Marisol
25.08.2020 5 z 5

Krásná vzpomínka na dětství. :-) Chlapce zřejmě knížka nezaujme, je o dvou děvčátkách, jejichž jména si už nepamatuji. Kromě milých příběhů si vybavuji něžné ilustrace Heleny Zmatlíkové. Nejraději jsem měla příběh o tom, jak jim rodiče nechtěli koupit nové šaty a důvtipné holčičky to vyřešily tak, že si staré šaty obrátily naruby a nadělaly v nich velkou parádu. :-)

Štítky knihy

pohádky francouzská literatura

Autoři knihy

Marcel Aymé
francouzská, 1902 - 1967
Helena Zmatlíková
česká, 1923 - 2005

Kniha Pohádky kocoura Moura je v

Právě čtených1x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x