Pohádky kancelářské krysy

Pohádky kancelářské krysy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474528/bmid_pohadky-kancelarske-krysy-FxS-474528.png 4 4 1

V jedné obyčejné kanceláři, kde pracuje krysa Stela, se odehrávají neobyčejné věci. Jak je možné, že jsou kancelářské sponky tak často zamotané. Proč mizí ze stolu čokoláda? Jaké legrácky se v kanceláři odehrávají, o čem přemýšlejí kytičky na okně a proč má vlastně tužka na konci přidělanou gumu? Všechna tato tajemství odhalí kancelářská krysa Stela za pomoci dalších zvířátek a jiných bytostí.... celý text

Přidat komentář

Snoopi
05.02.2022 5 z 5

Tato útlá knížečka zavádí své čtenáře do zdánlivě nezajímavého a nudného světa kanceláří, který obývají nečekaní hrdinové - krysy. Nabízí nám 12 pohádek, umístěných do reality moderního světa. Nejsou nikterak náročné, jejich děj spočívá na jednoduché zápletce, kdy se hrdina vždy ze své chyby poučí a rychle ji napraví. Mají lehce edukativní charakter a silně humánní podtext: mile a vtipně vysvětlují pojmy z našeho světa, které jsou dětem ještě cizí. Text je přizpůsoben jejich vnímání: čtivou a nenásilnou formou přinášejí různá poučení, týkající se například některých důležitých hodnot. Děti se tak nejen dozví, čím můžeme být pro ostatní užiteční, ale i důležitost nezbytné procedury, jakou je čištění zubů. Autorka zde dala prostor své fantazii: dozvíme se například o tom, proč se kancelářské sponky spojují, o skřítcích bez domova, o myších šprýmech a legráckách, o podivné rostlině, apod. Kniha navíc obsahuje i krásné ilustrace. Hodí se do rukou dětem, které již umí číst, ale i maminkám, které dětem teprve předčítají a chtějí jim přiblížit něco ze zákonitostí světa, jenž nás obklopuje.

"Po písničce začal mluvit pan moderátor, to je člověk, který pracuje v rádiu, pouští písničky, povídá veselé historky nebo říká zprávy. A právě začal pořad, ve kterém si pan moderátor povídá s těmi, kteří mají zajímavou práci. Toho dne byl zrovna v rádiu botanik. Ten se ve své práci zabývá rostlinami. Zkoumá, jak je pěstovat, zalévat, jak se o ně správně starat, a také, k čemu je která rostlina užitečná. Mluvil o květinách a rostlinách různých druhů."
"Na speciálním přístroji rentgenu, který dokáže vyfotit všechny kosti v těle a taky zuby, udělali lékaři každému fotku zubů. Na ní bylo vidět, jestli má zvířátko nějaké kazy nebo má všechny zuby zdravé."
"Ve firmě, ve které pracovala krysa Stelinka, bylo právní oddělení, kde se připravovaly smlouvy. To jsou důležité papíry, na kterých je napsané, který doktor bude na výzkumu pracovat, kolik za to dostane peněz a která zvířátka se výzkumu účastní. A právě tady pracovala právnička - krysa Lenička. Přestože měla v popisu práce být organizovaná a pečlivá, byla hrozně nepořádná a zapomnětlivá."

Štítky knihy

pohádky pro děti

Autorovy knížky

Irena Janečková
česká, 1981
2021  85%Pohádky kancelářské krysy

Kniha Pohádky kancelářské krysy je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x