Pohádky japonských dětí

Pohádky japonských dětí https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243638/bmid_pohadky-japonskych-deti-243638.jpg 4 28 6

Tato kniha není pohádkovou knihou v pravém slova smyslu. Kniha vznikla při cestě autora po Japonsku. Je složená ze zážitků, postřehů, legend a pohádek, které autor při svém putování sesbíral a vyslechl. Seznámíte se se životem tradiční japonské rodiny, s tamní kulturou a zvyky. Kniha je doprovozena 50 obrázky - tradičními japonskými dřevoryty a fotografiemi.... celý text

Přidat komentář

eraserhead
16.04.2023 5 z 5

Och. Ač mé dětství zůstalo v minulém tisíciletí, tohle je opravdu krásná kniha. Nejen psanou formou, ale i doprovodnými ilustracemi. Ty jsou prostě úchvatné. Kniha se skládá vlastně ze tří částí. V první Hloucha (pravda, poměrně idealisticky) popisuje dětství v Japonsku, od narození, až po první dekádu života. Ve druhé části se věnuje japonským mytologickým příběhům, které pomáhají formovat během dětství, část je dokonce věnovaná různým strašidlům a démonům (parádní věc). Knihu pak uzavírá několik pohádek a lidových příběhů. Je mezi nimi např. i SNĚŽNÁ ŽENA, která se dočkala filmové verze v povídkovém majstrštyku Kaidan.

čtenářka86
15.10.2019 5 z 5

Pěkné, líbilo se mi. Nevím, co bych mohla knize vytknout.


flanky
08.09.2018 5 z 5

Krásný kulturní vhled do vzdáleného a exotického Japonska. Tak to zřejmě musel vnímat i autor, když roku ve 20. letech knihu psal a vydával. Nicméně jeho zájem čiší na každé stránce této knihy, ačkoli když se to vezme kolem a kolem tak jen malou část knihy tvoří pohádky samotné, které jsou až úplně na konci knihy. Mnohem více jde o ono poznání japonské kultury, a to především do dětského světa. Největším mínusem této knihy je pak přechod od kulturních reálií k samotným pohádkám. Ještě než autor přímo vypráví pohádky, rozhodl se vyjmenovat a z části i popsat jednotlivé duchy a pohádkové postavy. To působilo poměrně uměle a složitě. Ale jinak je vše naprosto perfektní.

pejty
17.12.2017 3 z 5

Kniha pohádek - to už není můj žánr. A tak, když se letos ve čtenářské výzvě objevila kniha pohádek, začal jsem hledat něco, co by mě aspoň trochu zaujalo. A to jsem našel. Japonsko a jejich kultura mě zajímá a tady v té knize jsem se zase o Japonsku dozvěděl něco nového, i když to bylo psáno hodně dětskou formou.

Bohužel největší přednost knihy je i její největší průšvih. Pro malé čtenáře to bude totiž podle mě nezajímavé, neboť je tam spousta informací o Japonsku, které určitě nebudou zajímat malé děti. Zároveň je to ale psané formou, která je pro velké čtenáře moc dětská, tudíž nezáživná.

popeluška
03.04.2016 5 z 5

Moc krásné a zajimavé čtení které potěší :-)

Eryl
25.03.2016 5 z 5

Dokonale zpracovaná knížka, jejíž nádherné obrázky a krásné pohádky vás přímo vtáhnou do tajů a historie Japonska.