Pohádky Hanse Christiana Andersena

Pohádky Hanse Christiana Andersena https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141230/pohadky-hanse-christ-141230.jpg 4 21 5

Výpravná kniha, plná barevných ilustrací, přináší obsáhlý výběr známých i méně známých pohádek.

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Brio , Rebo
více info...

Přidat komentář

Lady.Lucrezia
22.01.2019 3 z 5

Jen málo pohádek z pera H.Ch.Andersena mě oslovilo a zalíbilo se mi, většina mě spíše děsila. Nicméně ten strach si pamatuji dodnes - dávám 3* za horor.

Morgaine07
15.02.2018 5 z 5

Moje oblíbené pohádky jsou a byly malá mořská vila a sněhová kralovna. Nikdy me nepřestanou bavit.


Michaela91
23.07.2017 4 z 5

Milé čtení, některé pohádky jsou krásné. Jiné mě třeba nebavili a nezaujali. Ale každý si v knize vyberu nějakou oblíbenou.

MOu598
19.07.2017 4 z 5

Četla jsem v květnu 2007. Podle mých poznámek:
Pohádky nejsou jen o pohádkových bytostech, nebo o lidech, ale často o věcech. Některé jsou spíš pro dospělé, některých jsem se jako dítě bála.

trudoš
08.04.2016 4 z 5

Že má Hans Christian Andersen na svědomí poetické klasiky, jsem věděl odmala. Ale že na jeho kontě jsou i LSD haluze, mě teda nenapadlo ani náhodou. Právě v tomhle je výběr z nakladatelství Brio hodně povedený, protože autora představuje v různých podobách a tvůrčích náladách. Takřka čtyři tucty pohádek nesplývají v jeden otřepaný celek, ale naopak uhranou paletou nápadů. Velká epika se střídá s drobnými satirickými skeči, nečekané zvraty si podávají ruku se šťastnými konci. Přičemž něco jako kýč Andersenovi moc neříkalo, takže vedle morbidních balad jsou tu i regulérní depko kamikadze.
Jenže jiná doba, jiný mrav. Častý náboženský podtext mi dost kazil výsledný pohádkový dojem, stejně jako občasné sáhodlouhé popisy exotických krajů, které sem tam rozsahem zastíní dějovou linku daného příběhu. Přesto nelze jinak než smeknout klobouk před literární zručností, která s prvoplánovými báchorkami nemá nic společného. A pochvalu si zaslouží i nádherný ilustrační doprovod Miloslava Dismana.