Pohádkový domeček

Pohádkový domeček https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232573/bmid_pohadkovy-domecek-XZr-232573.JPG 3 6 4

Obsahuje 13 pohádek. Najdeme zde vyprávěnky o cikádě a mravenci, O Palečkovi, Princezna Oslí kůže, Aladinova kouzelná lampa, Ošklivé kačátko, Šťastný princ, Alenka v říši divů, Gulliverovy cesty, O čokoládové chaloupce, Sněhurka a další.

Přidat komentář

Vera Silent
18.01.2022 2 z 5

Pohádky jsou až moc krátké, takže většinou znějí jako špatně napsaná synopse na wikipedii. Některé jsou navíc nelogické (např O Palečkovi - proč hledal lidojed děti, když se přece schovali, jak věděl, že to jsou chlapci, jak mu mohli utéct, když měl sedmimilove boty a děti ne, jak to, že děti najednou trefili domů z lesa, když ještě před lidojedem byli ztraceni atd... ) Takových příkladů je v každém příběhu plno.

Hezké jsou ovšem ilustrace, na kterých i dospělí vypadají jako děti.

No, syna příběhy moc nebavily, I když byly tak krátké. Co ovšem jde je listovat a prohlížet si obrázky, za to dávám 2*.

Zlatinka.Emilly
21.09.2019 1 z 5

ČTENÍ S REBEČKOU: Blbost, blbost, blbost!!! Takovéto pohádky by snad ani neměly děti poslouchat. Žádná moudrost v nich není, nic pro pobavení, jen jsou v knize docela veselé obrázky. To jediné je na knize pozitivní, jinak odpad. Alespoň 1 bodík za ty obrázky, víc si kniha nezaslouží.


Gabika9
15.06.2017 3 z 5

Pro ty kdo chtějí číst dětem opravdu krátké pohádky :-) případné chyby kterých se kniha dopouští Vám děti odpustí...

cukrovka
18.01.2017 1 z 5

Knížku jsem začala číst kvůli čtenářské výzvě. Pracuji s dětmi a tak jsem jim každý den přečetla jednu pohádku. Pohádky jsou kratičké, ale některé jsou strašné slátaniny (např. O Palečkovi nebo Princezna Oslí kůže). Co mě ale úplně dorazilo, bylo jméno kamarádky víly Petra Pana - "Rolnička". Já ji tedy znám pod jménem "Zvonilka". Zkrácení některých pohádek bylo vyloženě na škodu - Gulliverovy cesty, Alenka v říši divů, Dobrodružství Petra Pana. Rozhodně nedoporučuji těm co milují pohádky.