Pohádková muzika

Pohádková muzika https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27083/bmid_pohadkova-muzika-whU-27083.jpg 4 21 9

15 pohádek s hudebním tématem. Soubor pohádkových příběhů, v nichž autor představuje dětem jednotlivé hudební nástroje (housle, violoncello, basa, harfa, klavír, flétna, pikola, hoboj, klarinet, fagot, lesní roh, trubka, pozoun, buben, bubínek, činely) asnaží se jim na analogiích se zvuky, které znají, přiblížit charakteristické zvuky jednotlivých nástrojů, jako např. roj včel a zvuk violoncella. Pohádky, které chtějí probouzet zájem dětí o hudbu a hudební svět.... celý text

Přidat komentář

Turlogh
20.05.2021 5 z 5

Tato mně neznámá Čtvrtkova kniha mě příjemně překvapila, četla se velmi hezky, jako takové milé pohlazení. Doporučuji všem dětem i dospělým k přečtení, originální náměty s hudebními nástroji a s muzikou. A mimochodem, loupežník nesmí chybět. Howgh.

Monika1717
20.05.2020 5 z 5

Čtvrtkovy pohádky mám moc ráda a tato kniha patří k mým nejoblíbenějším. Hudební komnatka, Terezka a kouzla. Krásný návrat do dětství.


lordes7975
19.12.2019 5 z 5

Pohádky s „nejmenší holčičkou v největších bačkorách“ mě provázely celé dětství, škoda, že jsou tak málo známé.

Marla
24.11.2019 5 z 5

Skoro jsem zapomněla. jak jsem tuto knížku kdysi milovala. Vše se vrátilo, když jsem se spokojeným povzdechem dočetla poslední stránku a knížku vrátila do knihovny zpět z bedny s dětskými knížkami/ta bedna je pečlivě uložená na půdě a je plná takovýchto pokladů/. Dík, Čtenářská výzvo, s velkou radostí jsem si připomněla časy šťastného dětství!

pivatko
14.02.2019 3 z 5

pěkné pohádky, spíš pro starší děti, pro malé je to náročné

reader.007
22.08.2018 5 z 5

Sice jsem nikdy pořádně nepřečetla Rumcajse, ale tyhle pohádky ano a několikrát, takže musím říct, že se povedly i bez urputné protimocnářské a protifeudální agitky, jaká byla jinak pro Čtvrtka typická. Další pěkné příběhy o hodných strašidlech a určitě nápaditější než knižní verze Ať žijí duchové, nebo (promiň Holube) Vzpoura strašidel.

magnolia
28.01.2016 5 z 5

Ne moc známá knížka - mě okouzlila a byla moje oblíbená. A navíc - nenásilné seznámení s hudebními nástroji. Líbily se mi i původní ilustrace (letos vyšla znovu, ale s úplně jinými obrázky - no, jestli nalákají dnešní děti, tak je to jen dobře. Ty staré jsou ale hezčí.)

Gold351
03.09.2015 5 z 5

Pohádky, které mi kdysi četla starší sestra. Tak jsem se seznámila s panem Čtvrtkem a jeho knihy mě provázely celým dětstvím. Přečetla jsem všechny pohádkové příběhy, Rumcajse, Šejtročka, Česílka, Amálku, Emanuela, Křemílka a další, jsem znala snad zpaměti. Považuji tyto pohádky za jedny z nejlepších u nás, líbí se i nejmladším dětem, přestože od jejich vzniku už uběhlo hodně let.

bbara155
27.06.2013 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských knížek. Milý příběh průvodkyně Terezky a učitele hudební výchovy Josefa, žáka Slavíka co neuměl zpívat a různých pohádkových bytostí. V příběhu se prolíná pohádková minulost s přítomností a učitele Josefa vždy vyvede z míry, když se děje "něco proti fyzice". Čtenáři se zde seznámí s různými hudebními nástroji a historií velmi zajímavého šlechtického rodu Hološveců z Perka. Rádio v hotelu Konývka nám vždy ohlásí přesný čas a autobus vyklopí před zámkem další turistický zájezd...