Pohádka z hnízda

Pohádka z hnízda https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490917/bmid_pohadka-z-hnizda-DyZ-490917.png 5 4 2

Svou pohádku z hnízda vám chce vyprávět ptačí mládě kosa černého. Ačkoliv tento malý rošťák prožil zatím jen jedno jaro, nastřádal za tu chvilku mnoho dobrodružných příhod. Vydejte se spolu s ním na zahradu u velikého domu a poznejte svět z ptačího pohledu. Přečtěte si o kouzelném dešti, skákajícím květináči nebo o křehkém přátelství mezi kosem a psem. A jak dopadlo první setkání s děsivou kočkou? Na to už vám odpoví kosí vyprávění.... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
20.04.2024 3 z 5

Když jsem začala Pohádku z hnízda číst, chvíli jsem čekala, kdy se objeví nějaký pohádkový prvek. Posléze mi došlo, že někdo udělal chybu v názvu, protože pohádka to prostě není ani omylem. Příběhy z hnízda nebo spíše Příběhy malého kosa by byly lepšími volbami. No ale co už, ubereme v hodnocení hvězdu (já to přežiju, ale klamavou reklamu - a ano, název je tak trochu reklama - nemám ráda) a jedeme dál.
A bylo to celkem fajn. Až do chvíle, kdy jsem se přiblížila ke konci. Na posledních stránkách už knížce viditelně dochází dech, až dodýchá úplně – závěr byl absolutně zbytečný a zasluhoval by vyškrtnout.
Moc chválím ilustrace, jakmile tam nejsou lidské postavy, s jejichž podobou mám u paní ilustrátorky, jež je v tomto případě i autorkou, trochu problém, je to perfektní.
Nedá se nic dělat, Pohádka z hnízda je pro mě opět jednou z těch knih, která promarnila svůj potenciál.

DariDerek
18.03.2022 5 z 5

Pohádka z hnízda je novinkou v nakladatelství Bambook, v edici čtení pro prvňáčky, kterou, jak pevně věřím, si oblíbili i rodiče, protože se tyto pohádky skvěle také předčítají před spaním.
To, co chci napsat hned teď, tak je má poklona autorce této pohádkové knížky, protože si celou pohádku i sama ilustrovala a tuto „schopnost“ opravdu obdivuju. Více v recenzi v záložkách.


Štítky knihy

kosové

Kniha Pohádka z hnízda je v

Přečtených7x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x