Pohádka z cukřenky

Pohádka z cukřenky https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25043/pohadka-z-cukrenky-25043.jpg 5 27 7

Pohádky pro malé čtenáře, v nichž jsou schovány matematické hříčky. Kouzelná poetická Pohádka z cukřenky je dílem dvou významných japonských umělců, otce a syna, ilustrátora Micumasy Anno a autora Masaičiróa Anno. Tato autorská dvojice zaujímá dnes už významné místo nejen v japonské, ale i ve světové dětské literatuře moderní doby.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Cubo no naka , 1982


více info...

Přidat komentář

Aghatte
26.01.2024

21 letý syn mi vysvětlil,
co je to faktoriál,
ale myslím, že v 5ti letech bych s tím měla ohromný problém,
anžto ani v 50 jsem to nepobrala :-D

los
13.08.2023 5 z 5

geniálně promyšlená zábavná a naučná knížka, která roste s dítětem: první, obrázková část je určená předškolákům, druhá, "puntíkovaná" část malým školákům, kteří už umí trochu operovat s čísly; neznám lepší pomůcku pro rozvoj matematického a logického myšlení, která dítě opravdu zaujme tak, že se ke knize znovu a znovu vrací

Pohádka z cukřenky je jasným důkazem, že "zábavná" věda nemusí být jen komiksové pitvoření s cool hláškami

tip pro rodiče, co čtou s dětmi: tahle matematická "pohádka" se dá taky výborně předvádět s různými předměty (mince, zrnka čočky, šroubky atd., ale u nás doma ovšem jasně vítězí lentilky nebo gumoví medvídci)


Shashlick
16.11.2020 5 z 5

Kupoval jsem ji jako vyřazenou z knihovny a nevěděl jsem, co je to za nečekaný poklad :)

hrdlickova_61
16.04.2019 5 z 5

Myslím, že už tuhle knížku moc současných dětí nezná a že je to velká škoda. O to víc mě potěšila chvála, kterou tady na Databázi o ní čtu a k níž se připojuju : o)

samuela.gc
04.03.2019 5 z 5

Krásná kniha mého dětství, obdivovala jsem ilustrace a ještě o něco více matematiku. Dokonce jsem podle toho vzoru zkrácenou podobu takové knížky sama napsala a nakreslila. Teším se, jak si ji budu číst znovu, až budu mít děti.

haaabi
30.03.2016 5 z 5

Úžasná kniha, půjčená v knihovně, ale shodou šťastných náhod už ji i vlastníme. :-) Chvílema jsem si říkala, že by ty ilustrace mohly být lepší, ale když jsem si přečetla, že autorem a ilustrátorem jsou otec a syn, tak mi to přijde dokonalé. :-)

Smiragl
18.07.2011 5 z 5

Všechny děti by se měly přečíst tuto pohádku! Je v ní naprosto přirozeně vyložen pojem faktoriál, což většina dětí samozřejmě zapomene, zůstanou jim v paměti hlavně krásné obrázky a napínavé otáčení stránek. A pak, až se budou o faktoriálech učit ve škole, vytáhnou tuto knihu a řeknou si "tak toto je ten faktoriál!" :) (aspoň u mě to tak fungovalo ;) ) Knížkou si dodnes ráda listuji a doporučuji kudy chodím.

Štítky knihy

Japonsko

Autoři knihy

Masaičiró Anno
japonská, 1954
Micumasa Anno
japonská, 1926

Kniha Pohádka z cukřenky je v

Přečtených34x
Doporučených4x
Knihotéce24x
Chystám se číst17x
Chci si koupit10x
dalších seznamech4x