Pohádka o rozpustilé abecedě pro kočku

Pohádka o rozpustilé abecedě pro kočku https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295139/mid_pohadka-o-rozpustile-abecede-pro-ko-WRb-295139.png 4 5 1

Přidat komentář

Osice
22.03.2020 5 z 5

Další z knihovnou vyřazených „pokladů“. Zamilovala jsem si ji hned při prvním předčítání, už tomu bude víc než rok. Stačilo přečíst pár vět a tušila jsem, že knížka má potenciál:-)

„Byl jednou jeden starý pán a ten měl černou kočku. Nebyl to však obyčejný starý pán, byl to básník. A protože byl básník a měl černou kočku, tak básnil pro kočku.“ (s. 5)

Autorské trio (V. Fischer, V. Trojan a K. Franta) odvedlo výbornou práci. Příběh o černé kočce, která se nudí a starý pán se jí snaží zabavit… Až si jednoho dne přečte v novinách v koutku pro kočku článek, který mu vnukne nápad… Víc už neprozradím:-) Kromě hezkých ilustrací, díky kterým mám pocit, že jsem se ocitla v době, kdy řady gentlemanů, i těch kocouřích, povážlivě řídnou, je příběh obohacen básničkami, resp. písničkami (i s notovým zápisem). Milé, vtipné, příjemné... Čtená i zpívaná mnohokrát:-) Za celou rodinu jasných 5*.