Voľný pád v podzemí

Voľný pád v podzemí https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247677/mid_volny-pad-v-podzemi-247677.jpg 4 469 45

Podzemí série

< 3. díl >

Konečne prichádza tretí diel celosvetovo úspešnej série o podzemnom svete! Cesta do stredu Zeme a k záhrade druhého slnka pokračuje! Príbeh sa začína bezprostredne po Calovej smrti a potom, čo sa Will s Chesterom a Elliottovou zrútili do obrovskej priepasti nazvanej Prieduch. Je to neuveriteľné, ale dlhý pád do útrob planéty prežijú a ocitnú sa v nebezpečnom svete obývanom nevídanými dravými zvieratami. Stretnú tam nečakaného spojenca, no číha na nich aj hrozba v podobe ampulky so smrtiacim vírusom Domíniom, určeným na vyhubenie Pozemšťanov. Dokáže Will so svojimi priateľmi toto nebezpečenstvo odvrátiť? Podarí sa mu konečne nájsť svojho otca? Odpovede na tieto a mnohé iné otázky nájdete v treťom pokračovaní edície Podzemie s názvom Voľný pád v Podzemí!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Freefall , 2009


více info...

Přidat komentář

šárofka
10.07.2023 5 z 5

Super kniha. Někdy to zní hodně reálně a někdy zas ne. Určitě doporučuji, pokud se vám líbily předchozí díly.

Elliott
26.05.2022 5 z 5

Je to sice fantasmagorie, ale i přesto je super a můžu jedině doporučit :)


Hanncha
23.05.2022 5 z 5

Poutavé, skvělé, super! Doporučuji celou sérii.

Haloon
29.01.2022 3 z 5

Fyzika možná není moje silná stránka, ale přesto snad můžu říct, že autoři zde zabruslili do hodně naivní science fiction. Až jsem se musel nejednou pousmát nad řadou podivných přírodních zákonů, které nedávaly smysl.
Na druhou stranu, příběh je i ve třetím díle stále čtivý a poutavý. Autoři nadále mají o čem psát a já si rád připomenu jak to celé bude pokračovat.

KurečkaFilip
11.06.2021 5 z 5

Líbí se mi, jak si s každým dalším dílem člověk vytvoří ještě hlubší vztah k postavám než by očekával. Naprostá paráda :)

Lionis
15.11.2020 4 z 5

Celá série má rozhodně zajímavý příběh, který i když se místy lehce vleče(rozhodně ne často), mě nikdy nenechal, dát si od něj pauzu.
První díl byl za mě jako u většiny sérií, člověk se do něj musí prostě dostat. Pokud se tak neděje, tak za mě příběh nemá hloubku, tady jsem se vžívat musel, a tak to mám rád.
Druhý díl začíná nabírat na obrátkách a děj se prohlubuje, zvětšuje a stává se z toho pravý fantasy román.
Třetí díl je na tom za mě velmi podobně jak druhý.
V posledním díle se však nestalo nikdy, že by se příběh vlekl. Spíše naopak, někdy toho bylo tak hodně, že to člověk při prvním čtení plně "nepojmul", čemuž přispěla na mě až moc scifi atmosféra a "vrchní děj" , musel jsem se párkrát vrátit, abych pojmul i vše, co se skrývalo pod ním, což mě však rozhodně nevadilo.
Za mě doporučuji a jako u většiny sérií které jsem přečetl a které mě bavili, mě nejvíc naštvalo to, že to nemá další pokračování. Tak to za mě má být, chtít víc a to se v případě této série stalo.
Dávám tedy 4/5, kdyb šlo čtyři a půl, tak dám čtyři a půl, kdyby čtyři a třičtvrtě, dám čtyři a třičtvrtě, prakticky nic nemůže mít za mě 100%, ale rozhodně hodnotím kladně.

Luigi1
20.05.2020 5 z 5

Další skvělý díl

StarPopcorn
29.04.2020 5 z 5

Další pokračování, další skvělá kniha

frantisek8863
10.08.2019 4 z 5

Velmi zajímavé pokračování o cestování podzemím, slušně mě zaujalo, i když to má pár slabin je to povedené. Zatím jsem si ho nejvíce užil. Sestry jsou čím dál odpornější a paní Burrowsová velmi nezvykle, ale mile překvapuje.

any333
28.11.2018 5 z 5

Před začátkem psaní tohoto komentáře jsem se dlouze zamyslela, kam se příběh vlastně posunul. Co se vlastně na té hromadě stránek odehrálo. A z toho, co mi hlava generuje, myslím, že by se děj dal zkrátit i o polovinu, nebýt všudypřítomných popisů a rozvodů okolností světa pod Povrchem. Někoho by to možná odradilo, ale já, jelikož jsem vždycky docela fascinována všelijakými zajímavými poznatky, jsem to brala spíš jako kladnou věc. A navíc mi kniha na to, jak rychle plynula, alespoň na nějaký čas vydržela, i když jsem se někdy přistihla, že úplně nevnímám, co čtu.
Většinou se to stávalo u opakovaných obsahově podobných myšlenkových pochodů, kde postavy dumaly o svých příštích činech. To se pak vždy přehouplo v nějaký primárně zajímavý zvrat s nachýleným rozuzlením, takže si mě k sobě příběh zase opakovaně přitáhl. Nelze tomu prostě ubrat body za to, že by to nebylo čtivé.
Sympatizovala jsem se stejnými postavami jako v předchozím díle, opatrně si dělala názor na ty nové a byla paranoidní z příliš mnoha Rebecc, protože jsem musela přemýšlet nad tím, o jakou se jednalo. A přestože jsem tak nějak tušila, jak to s nimi nakonec bude, přiznám se, že jsem stejně hledala skuliny v tom, jak se chovaly k Willovi.
Následky setkání otce se synem se vyjevily docela tak, jak jsem si to předem představila, ale to mi ani tak nevadilo. U té příležitosti mě hodně zaujaly rasy v ještě 'větším' Podzemí a jejich zvyky. A taky paní Burrowsová pořádněji zaválela. Docela se těším na to, co to pro ni v příštím díle bude znamenat.
Další díly ze série si rozhodně přečtu, protože se mi líbí se navracet do světa, který autoři vytvořili. A taktéž bych se ráda dozvěděla, jak je to nakonec s tím, co 'expedice' objevila na úplném konci knihy. Ale při tomhle rozsáhlém tempu odhaduji, že to bude patrně až minimálně na konci pětky, pokud se ještě něco nezmění. A jestli ano, tak asi až v šestce. Dřív se to podle mě asi neodehraje.

pavelvanura
14.03.2018 5 z 5

Tak nějak stejně kvalitní jako druhý díl.

petra3242
02.05.2017 3 z 5

Tento díl je jeden z těch lepších. Překvapilo mě chování doktora Burrowse - sobecký pitomec - jinak to nazvat nelze.

PanTomina
17.03.2017 2 z 5

Asi už to nemá cenu zbytečně popisovat. Podle mě je tato série tragédie. Pokračuji jen ze setrvačnosti. Asocialita všech postav a literární sloh autorů je tristní. Pánové zřejmě neprošli přerodem z chlapců v muže. Psát napínavě o dobrodružství dětí přece neznamená psát dětsky.

radusak9806
17.02.2017 3 z 5

Pořád je to velmi uspokojující průběh, který od knihy z této série čekáte. Už zde je dost znatelné napínání děje a vytváření otazníků, které se budou moci řešit v příští knize. Tato kniha je poslední ze série, která se vyplatí číst, další už budete pravděpodobně číst jaksi z donucení, zjistit jak to skončí a s nevěřícím úžasem budete sledovat, jak se pánům autorům tak skvělý potenciál povedlo naprosto poslat do kytek.

nikikostadinova
08.09.2016 5 z 5

Tak třetí díl jsem přečetla rychleji než jsem čekala, možná kvůli termínu v knihovně...možná mě to tak bavilo. Kdo dnes ví :-D . Ne, třetí díl pro mě zatím nejlepší.

technolog
06.05.2016 3 z 5

Jsou to hezke pohadky, ale musim si uz dat od nich prestavku :)

ungy
15.02.2016 5 z 5

Na tuhle knížku jsem poprvé narazila, když mi bylo asi deset a i v tomhle věku mě oslovila, způsobila arachnofobii a donutila mě koupit si všechny předešlé i následující díly téhle série. Kniha se kterou se propadnete do tajemného světa, kamsi mezi jádro planety a její povrch. Jste napjatí jak struna, protože každý moment strávený s knihou ve vás vyvolá napětí či otázku, na kterou vám rozhodně neodpoví ihned. Podle mě nejlepší kniha z celé skvělé série. Prostě novodobá verze díla Cesta do středu Země

Benjiki
30.12.2015 1 z 5

Aspoň že ten Cal umřel, malé bezvýznamné plus. Jinak tohle už jsem nedočetl. Mít o osm let a o několik desítek knih méně, možná bych to ocenil víc. Určitě ano. Ale tahle série si to nezaslouží. Konec, šmytec, podzemí.

kazecha
03.12.2015 3 z 5

Po pravdě řečeno první díl byl nic moc, druhý mě začal docela zajímat a ten třetí - ten se prostě četl SÁM. Zjistila jsem, že sága pokračuje dalšími třemi díly - no hurá - už je mám doma, ale stálo mě to nějaký ten peníz, objednávali mi to z jiné knihovny :DDD. Už se těším jako malá.

Sarfias
15.11.2015 5 z 5

Rozhodně doporučuji.

Štítky knihy

napětí podzemí dobrodružství

Autoři knihy

Brian Williams
anglická, 1974
Roderick Gordon
britská, 1960

Kniha Voľný pád v podzemí je v

Právě čtených9x
Přečtených835x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených38x
Knihotéce293x
Chystám se číst96x
Chci si koupit32x
dalších seznamech2x