Podvodníčka

Podvodníčka https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226082/bmid_podvodnicka-226082.jpg 3 41 13

Už ste niekedy uvažovali, že na tomto svete existuje niekto, kto sa na vás nápadne podobá? Ako by ste si z oka vypadli a pritom nie ste pokrvne spojení? Dve takmer na vlas rovnaké ženy sa náhodne stretnú na berlínskom letisku. Už na prvý pohľad je jasné, že pochádzajú z celkom odlišných pomerov. Jedna z nich si zúfalo potrebuje vymeniť život. Dokáže klamstvo priniesť skutočné šťastie? Kto z hry vyjde ako víťaz a kto bude porazený?... celý text

rilajaan
rilajaan
07.05.2023 3 z 5

Drsnější červená knihovna.

Knihajeradost
Knihajeradost
26.08.2021 2 z 5

(SPOILER) Ani nevím, kde v hodnocení mám začít. Začnu tedy pochvalou. Hodně se mi líbil autorčin styl psaní. Četlo se to dobře a i námět knihy byl velmi zajímavý, jen by potřeboval ještě doladit. Hodně mě rušily německé věty, kterým jsem absolutně nerozuměla. Ne každý čtenář tento jazyk ovládá. Dále mi vadily zvláštní výrazy. Např. slovíčko "prostopenisý"? Dále něco jako "co ksichtíkuješ?" a vím, že ještě nad něčím jsem se pozastavila, ale to už jsem si nepoznačila. Možná to překáží jen mně, ale do knihy bych asi zvolila jiné výrazy. Úplně nejvíce mi vadila nelogika v myšlení postav. Tereza na jedné stránce něco řekla a o několik stran dál bylo všechno jinak, jako by nic takového neřekla.
Christopher mi přišel tak strašně arogantní, až mi byl nesympatický. Ke konci příběhu jsem nepochopila (POZOR SPOJLER), proč musela Tereza odejít a strávit rok v klášteře? Ptala jsem se na to i autorky, ale jelikož knihu napsala už dříve ani ona mi nedokázala odpovědět.


Vatter83
Vatter83
21.10.2019 4 z 5

Psáno velmi poutavě od první stránky, nemohla jsem se od děje odtrhnout. Ten byl sice až příliš neskutečný, ale i tak se mi to líbilo.

warca
warca
15.07.2018 2 z 5

Styl příběhu byl zvláštní. Prostě jako od všech českých a slovenských autorek... Po většinu času dost přiřažené za vlasy.

majikkn
majikkn
27.02.2018 3 z 5

V originále byla kniha celkem dobrá, ale přeložená nic moc, přišlo mi že překladatelka neuměla pořádně vychytat emoce, pocity a hlavně napětí. Dle mého názoru napsala autorka i lepší knihy.

Ms.Iris
Ms.Iris
25.02.2018 5 z 5

...kniha je písaná pútavo, nevedela som sa od nej odtrhnúť, musela som ju prečítať na prvé "zahryznutie". Samozrejme nebolo to dokonalé dielo, ale pre mňa bola kniha skvelá. Chcela som dať v hodnotení 4*, ale kvôli celkovému nízkemu hodnoteniu, zámerne dávam 5* ;-)

sabca
sabca
09.01.2018 4 z 5

Mě se kniha četla dobře. Měla jsem problém jí odložit, protože mě zajímalo jak se děj bude vyvíjet. Ten překlad opravdu vadil jinak i když naivní, tak čtivá.

mynamail
mynamail
18.09.2017 3 z 5

Nejprve jsem knihu přečetla a až poté jsem se podívala, jaké je její hodnocení. 59% mě překvapilo - přece to nebyla až taková hrůza.
Příběh byl sice trochu "naivní" a nedovedu si dost dobře představit, že se skutečně mohl stát, ale četlo se mi krásně, cesta vlakem utekla a na rozuzlení jsem byla docela zvědavá.
Tereza se sama až tak do lží nezaplétá, je unášena proudem událostí, které jí skutečně změní život a poskytnou blahobyt, lásku a v podstatě i štěstí. Vzdor či útěk ani není možný.
Konec však byl opravdu velmi, velmi naivní - jako z červené knihovny. Kdyby šlo o film, tak by to byla typická scéna šťastné rodinky s cupitajícími dětičkami v rozkvetlé zahradě a sluncem zalitým trávníkem ještě s krůpějemi ranní rosy.... :-)
Takže kdo hledá umělecký zážitek - nenajde.
Kdo hledá zkrácení dlouhé chvíle - pobaví se.

majikkn
majikkn
12.09.2017 3 z 5

Kniha se mi líbila, není to sice můj žánr, ale mohu jí doporučit, přestože, pro mě patří mezi ty slabší

novakovaterka22
novakovaterka22
18.06.2017 4 z 5

Kniha se mi líbila, myslím, že to trochu pokazil ten preklad ze sovenstiny. Prekladatelka mohla trochu vic vychytat ty emoce.

moonula
moonula
05.05.2017 5 z 5

Jsem ráda,že jsem nedala na recenze ostatních a knihu si přeci jen přečetla.
Moc se mi líbila.
Ani v noci jsem nespala a četla a četla..
Bezva knížka

LilianaFalcon
LilianaFalcon
10.05.2016 3 z 5

Čekala jsem to mnohem horší ;-) Pro mě to byla jen další variace Kukačky ( http://www.databazeknih.cz/knihy/kukacka-186215 )... možná bych dala i 4 hvězdičku, protože když to zaškatulkuju do červené knihovny, tak to je prostě úplný průměr možná dokonce lehce nadprůměr, ale všechny ty: myslíc, sedíc, hledíc!!! U každého -íc se mi chtělo vyletět z kůže. Kdo takhle mluví natož pak přemýšlí?!

Ankavi
Ankavi
21.12.2015 1 z 5

Tak tato kniha se u mě vůbec nechytla. Od začátku nezaujala, námět by podle mě měl potenciál, ale pojetí příběhu zcela podprůměrné. Bohužel.