Podnikání v USA - Chudý Honza, bohatý John

Podnikání v USA - Chudý Honza, bohatý John https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65550/podnikani-v-usa-65550.jpg 4 24 8

Kniha Johna Vanharu - podnikateľa a autora kultového blogu o podnikaní. John Vanhara je známy český biznismen podnikajúci v USA. Verejnosť ho pozná predovšetkým vďaka jeho blogu , kde už od roku 2005 popisuje svoje skúsenosti s podnikaním v Amerike a poskytuje rady začínajúcim podnikateľom. Hodnota jeho firiem sa meria v miliónoch dolárov a John je dnes prakticky finančne nezávislý. Aj tak ale neustále hľadá nové príležitosti a začína nové podnikateľské projekty. Obsah: Úvod 7 Podnikání a motivace 9 Zakládáme firmu 39 Daně a účetnictví 56 Bankovní služby 62 Kapitál 65 Rozjíždíme podnikání 69 Online platby 77 Marketing 81 Dodavatelé 86 Zákazníci 91 Organizace, řízení, zaměstnanci 94 Kulturní rozdíly, život v USA 110 Začátky v USA 116 Investování do nemovitostí 123 Pár slov na závěr 135... celý text

Přidat komentář

Lavastan
21.12.2020 5 z 5

Výborná kniha od úspěšného podnikatele - Čecha, který uspěl v USA. Popisuje své podnikatelské začátky a jak to chodí v amerických firmách. Zajímavý pohled na podnikatelské prostředí a úřady v USA, který se může porovnat s českým prostředím.

Scathia
18.06.2020 3 z 5

Kniha je velmi konkrétním návodem, co jak dělat, když chcete podnikat v USA. Vzhledem k tomu, že už je to nějaký rok od jejího vydání, nebude mít tak výpovědní hodnotu, ale myslím, že i tak stála za přečtení.


Angelo
19.10.2019 5 z 5

Občas čtu autorův blog a je mi proto známo, že se s věcmi moc nepáře a jde rovnou k jádru věci. Jsem rád, že tady je tomu stejně.
Jedná se o zajímavou, inspirativní a velmi čtivou publikaci. Rozhodně nečekejte nějakou motivační knihu nebo marketingový blábol. Tady je každá strana podpořena neskutečným množstvím zkušeností, úspěchů i neúspěchů vč. praktických rad.
Za to si autora nejen cením, ale i nadále mu držím palce, aby se mu v jeho podnikání dařilo!

Fremr
29.07.2016 4 z 5

Zajímavá a s lehkostí psaná příručka o jednom splněném snu českého podnikatele. Kdybych chtěl podnikat v USA, tohle bych bral jako povinnou četbu. Přidanou hodnotu vidím v tom, že rady a postřehy můžete ve většině případů adaptovat i na jinou Vámi vysněnou Zemi, ve které byste si přáli zbohatnout. Johnovi fandím, doporučuji také jeho blog, který byl inspirací pro tuto knihu. John od roku 2012 zpřístupnil knihu zcela zdarma, stáhnout si ji můžete na jeho blogu: http://www.podnikanivusa.com

martin3683
30.06.2014 5 z 5

Kdo čte jeho blog, ten v knize najde hezky shrnuto vše podstatné a mnohem víc. Kniha je velmi inspirativní hlavně proto, že si na nic nehraje a jde hned k věci. Navíc víte, že autor je v USA velmi úspěšný a že ty rady a zkušenosti jsou podepřeny reálnými úspěchy či také nezdary. I když větší část knihy je o praktických radách, jak začít podnikat v USA, tak začátek a konec knihy by si měli přečíst všichni začínající podnikatelé.

yank3e
20.12.2013 4 z 5

Knížka je sestavena z mnoha postřehů, spíš jakoby krátkých článků, nelogicky seřazených, přeskakujících od jednoho tématu ke druhému a zase zpátky, dalo by se to napsat líp.
Jinak ale zajímavý náhled do americké kultury. Často až zbytečně konkrétní a podrobné pro někoho, kdo zrovna nechce začít podnikat v USA, ale jako celek poskytne užitečné srovnání s českým prostředím.

dadmtb
30.07.2013 5 z 5

Super voľba pre čitateľov jeho blogu ;)

lumpik007
28.01.2013 4 z 5

Pěkně shrnuté postřehy z blogu www.podnikanivusa.com. John (Honza) píše opravdu čtivě a jde přímočaře k jádru pudla. Žádná zbytečná omáčka jako ve spoustě jiných motivačních knih.
Na druhou stranu kdo četl blog od jeho počátků tak asi nic moc nového nenajde proto dávám jen 4*, jinak bych dal plných 5*.

Štítky knihy

podnikání populárně-naučné publikace

Autorovy knížky

2010  82%Podnikání v USA - Chudý Honza, bohatý John

Kniha Podnikání v USA - Chudý Honza, bohatý John je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce9x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x