Podkovaná blecha

Podkovaná blecha https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65033/podkovana-blecha-65033.jpg 3 14 3

Přední český fejetonista marně hledal na ulici podkovu pro štěstí. Jak vyplývá z výběru jeho nejnovějších časopiseckých a rozhlasových fejetonů, podkova není zdaleka jediným předmětem, který postupně mizí z našeho okolí. Rovnou stovku vyprávěnek s vtipem a noblesou sobě vlastní ilustrovala autorova žena, akademická malířka Magdalena Křesťanová. ... celý text

Přidat komentář

cibulka 8
12.02.2022 4 z 5

Coby studentka střední školy jsem se zúčastnila exkurze do Prahy. Kromě nejznámějších míst Prahy jsme navštívili i muzeum miniatur. Podkovaná blecha tam opravdu byla i se spoustou jiných zajímavých exponátů. Mně však nejvíce blažil pocit, že se nacházím v místě, kde kdysi byl i můj velký literární vzor - tedy Rudolf Křesťan. Ne jako miniatura, ale jako skutečná postava. Jeho fejetony mi vždy dodají dobrou náladu a vykouzlí úsměv na rtech.

horskejvlk
08.08.2021 1 z 5

Rádoby vtipné fejetony na úrovni “suchopárka” po přečtení pár náhodně vybraných úvah kniha letěla o dům dál, ať se poučí od všeználka někdo další.


Litocha
18.07.2017 3 z 5

Po počátečním nadšení mě začaly fejetony trošku nudit. Některé postřehy jsou opravdu výborné, jinde mi ale autorovo předvádění znalostí češtiny připadalo samoúčelné a únavné.