Podivuhodný nosorožík

Podivuhodný nosorožík https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342545/podivuhodny-nosorozik-kbA-342545.png 4 21 5

Podivuhodný nosorožík série

1. díl >

Když profesor Bartoloměj Cuttle beze stopy zmizí z uzamčeného depozitáře londýnského Přírodopisného muzea, policie je v koncích. A stejně tak i profesorův syn Darkus, ze kterého se ze dne na den stane sirotek. Záhadné zmizení jeho otce mu ale nedá spát a rozhodne se pátrat na vlastní pěst – tedy spíš na vlastní nebezpečí. Daleko by se ale nedostal, kdyby shodou zvláštních náhod nepřišel k podivuhodnému bodyguardovi, kterého pojmenuje Baxter. Baxter, brouk velikosti křečka, je úžasný exemplář nosorožíka a Darkus v něm najde opravdu spolehlivého ochránce. Má ve zmizení Darkusova tatínka prsty zlá módní diva Lukrécie a její posedlost krásnými exotickými brouky, které jsou pro ni vzácnější než zlato?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Beetle Boy , 2016


více info...

Přidat komentář

Broukodrak
20.09.2022 5 z 5

Knížka je o přátelství kluka Darkuse a extrémně inteligentního nosorožíka Baxtera. Příběh měl otevřený konec a samozřejmě existuje druhý díl. S tímhle už mám zkušenosti, stalo se mi to například s Kouzelníky z pradávna.
Knížka se mi líbila a moc se těším na další díl. Kvůli ní si chci vyrábět figurky brouků z fima :) Doporučuji spíše dětem 10+, protože místy je příběh hodně drsný a navíc je fakt dlouhý, osmileté děti by ho podle mě neučetly.

musska
24.08.2020 5 z 5

Brouky jsme měli rádi i předtím, na tom se nic nemění. Drželi jsme palce Darkusovi a spol. až do konce a takovou skrýš v nábytkovém lese bychom taky chtěli.


Myšička123
29.09.2019 5 z 5

Darkus Cuttler žije normální život polovičního sirotka. Maminka mu už sice zemřela, je ale rád, že má alespoň tatínka. Ale ten jednoho dne zmizí z Přírodopisného muzea a nikdo neví kam. Darkus je zoufalý, rozhodne se však, že záhadě přijde na kloub. V tom mu pomůžou Virginie s Bertoltem, jeho noví kamarádi, brouk Baxter, který mu dělá ochránce, a poté i strýček Max. Mají podezření na Lukrécii Cutterovou - módní návrhářku zajímající se o brouky. Při pátrání se zjistí mnoho věcí nejen o ní, ale i o starém projektu Fabre, který už dávno upadl do zapomnění.
Darkus, náš hlavní hrdina, je dvanáctiletý, citlivý kluk. Má hnědé vlasy, černé oči a snědou pleť. Na svůj věk se chová dost vážně a uzavřeně, od doby, kdy ztratil maminku, se nikomu moc nesvěřuje a stal se úplným introvertem. Se všemi dobře vycházel, jenže nikdy si nenašel takové kamarády, se kterými by si rozuměl. Má však velkou odvahu splnit či uskutečnit své sliby a přání, např. najít svého tatínka nebo zachránit brouky. Věří, že všechno dobře dopadne, protože jak řekl: ,,S trochou kuráže a odhodlání jsme neporazitelní.“
Mně se tato kniha velmi líbila. Je to sice beletrie pro děti a mládež, mohou ji samozřejmě číst i dospělí. Příběh je napsán srozumitelně a místy i vtipně. Začátek mi připadal smutný, ale pak se začalo všechno "vyjasňovat". Kromě toho jsou v knížce vyobrazeny zářné příklady spolupráce, přátelství i věrnosti - třeba, když Baxter ochránil Darkuse. To nejlepší však bylo neobvyklé téma - brouci. I když k těmto tvorům pociťujete nechuť, kvůli tomu neodkládejte tuto knížku. Opravdu stojí za to si ji přečíst.

evickakyticka
28.06.2018 4 z 5

Knihu jsem koupila synovi na Vánoce jako čtení na pokračování. Teprve jsme ji dočetli, ale už se těšíme na pokračování. Otevřený konec k tomu úplně vybízí.
Čtení jsme si užívali, staršího bavil hlavně Nábytkový les a ten mladší při každé příležitosti venku chytal kdejaké brouky. Navíc místo psa by chtěli chovat brouky:) Mně se zase líbila hlavní linka příběhu, kdy se kluk vydá hledat svého tatínka, který se záhadně ztratil a s pomocí kamarádů i brouků zažívá zajímavá dobrodružství. Lukrécie byla přiměřenou zápornou osobou, Pickering s Humpreym zase srandovní trdla.
Jediné, co mi vadilo, že se pořád opakovalo příjmení Lukrécie, které jsem při čtení vynechávala, taky podoba Cutterová/Cuttle a zbytečně komplikovaná anglická jména.

broskev28
29.09.2017 3 z 5

Celá zadní strana přebalu hýří superlativy na téma broukománie, jenže . . .
Zhruba 300 stran hustě psaného textu, téměř bez obrázků, se spoustou neznámých slov (kromě názvů samotných brouků či částí jejich těl také např. dvoušroubovice DNA). S tím si běžný dětský čtenář neporadí, ba co hůř - ten se o to ani nebude pokoušet. Pro čtenáře od 8 let, čtu v tiráži; já bych takovou knihu svému osmiletému dítku určitě nenabízela.
Téma vůbec není špatné, příběh je zajímavý a napínavý, kamarádské trio funguje skvěle. Ale chce to značnou dávku soustředění, spoustu volného času a chuť něco nového se dozvědět a pochopit. Uvidíme, kolik čtenářů se touží stát vášnivými entomology . . .

Kniha Podivuhodný nosorožík je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce8x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x