Tajemství muzea

Tajemství muzea https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47913/tajemstvi-muzea-podivuhodna-dobrodruzstvi-toma-scatterhorna-i-47913.jpg 3 31 7

Dnem, kdy otec malého Toma dostal záhadný dopis, se chlapcův život rázem změní. Otec se chová podivně a usilovně po něčem pátrá, nakonec rodinu opustí a zmizí kdesi v Asii. Tomova maminka se vydá manžela hledat a syna svěří do péče podivínských příbuzných, kteří vlastní tajuplné muzeum. Stará legenda praví, že je v něm ukryt největší safír na světě. A právě v době, kdy se Tomův strýc chystá z finančních důvodů muzeum zavřít, vynoří se záhadný a Tomovi velmi podezřelý mecenáš. Je skutečně tím, za koho se vydává? Opravdu chce udržet muzeum, nebo se jen dostat k cennému klenotu? A co když mu jde o něco jiného, o něco, co souvisí se zoufalým pátráním Tomova otce? A pak jednoho dne Tom náhodou zjistí, že z muzea vede cesta časem zpátky, a v minulosti opět narazí na zlotřilého mecenáše…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Remarkable Adventuresw of Tom Scatterhorn , 2008


více info...

Přidat komentář

Liduka
02.04.2023 4 z 5

SPOILER: Ze začátku mě to moc nebavilo, ale když se Tom dostal do minulosti, tak už to začalo být zajímavé a chtěla jsem vědět co za tím vším je. Ten konec nevím ani jak ohodnotit. Nemohla jsem přestat číst a čekala velké finále, ale jakmile jsem dorazila k místu, kde se z padoucha stal brouk, tak mi přišlo, že to autor celé úplně zazdil. Druhý díl už si nepřečtu.

anonymní.Ilja
31.12.2021 5 z 5

Tajemství muzea je z těch knih, které mne svou originalitou nadchly a zaryly se mi hluboko pod kůži. Nakonec je jedno, že se vám vykouří po letech její děj, pokud víte, že takhle kniha vás poznamenala (v dobrém) a jednou se k ní zas vrátíte. A to je jistota, protože na rozdíl od mnoha jiných, tahle se dostala do kategorie knih, u kterých je pocit z knihy tak silný, že se k němu váže i její název.


Elulilinka1
10.04.2021 3 z 5

Sice trochu zdlouhavé, ale přesto pěkné čtení :D

šneki
23.12.2017 4 z 5

Knihu jsem poprvé četla jako malá a moc se mi líbila. I po rereadingu mě dokázala chytnout, přestože už dávno nejsem cílová skupina.

ledaver
02.07.2015 3 z 5

Kniha dobrá. Občas se mi pletl čas, ve kterém se Tom nacházel. Konec mi přišel nedomyšlený a na mě nějak moc rychlý... Doporučují všem čtenářům, kteří rádi dobrodružství.

javanda
05.09.2014 4 z 5

(SPOILER) Hodně zajímavá knížka, čtivá. Mám ji v originále, takže český překlad hodnotit nemohu, ten někdy knihu dost promění. Tom pomocí různých průchodů cestuje v čase, zůstává ale ve stejném městě. Stále naráží na záhadného dona Askaryho a jeho dceru Lotus, kteří se také přemísťují v čase a rozhodně nejsou tím, čím se zdají být. Říše hmyzu se jejich pomocí pokouší získat prostředek k prodloužení života a tak i možnost k ovládnutí planety Země. Tento prostředek nevědomky a téměř omylem vyvinul preparátor August Catcher před 100 lety a právě cestování do jeho doby a život tam představuje většinu onoho časového cestování. August Catcher se také významně podílel na vzniku muzea Scatterhornů, kde zvířata ožívají a Tomovi pomáhají v jeho snaze proti maskovaným hmyzím vyslancům (kteří mají "oblek z lidí" - asi jako v Mužích v černém). Doporučila bych ji pro čtenáře, kteří mají v oblibě tento typ literatury, tedy fantasy, eventuelně young adult fantasy.

Emily14819
06.06.2012 3 z 5

Je to docela zajímavá knížka. Chytlavá, napínavá, i když mi to přemisťování z přítomnosti do minulosti připomínalo vchod do Narnie, kde akorát místo skříně byl kufr.

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

Henry Chancellor
anglická, 1968
2009  64%Tajemství muzea
2011  64%Skrytý svět

Kniha Tajemství muzea je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce13x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x