Podivné zásnuby

Podivné zásnuby https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207061/bmid_podivne-zasnuby-fD1-207061.jpg 4 92 17

Dámy v přestrojení série

< 3. díl >

Historická tematika série

. díl

Amity Doncasterová cestuje po celém světě a je zvyklá na dobrodružství a riziko. Benedict Stanbridge je vědec a špion pro Korunu a čelil už nebezpečí v nejtemnějších koutech dalekých zemí. Náhle však oba čelí hrozbě, jež se nachází až neuvěřitelně blízko jejich domovu... Člověk nečeká, že bude unesen na londýnské ulici za denního světla, avšak Amity Doncasterová jen stěží vyvázne životem, když je vhozena do kočáru mužem třímajícím nůž v černé masce, který jí šeptá do ucha ty nejodpornější posměšky a výhrůžky. Zachrání ji jen její rychlé uvažování a tajná zbraň... prozatím. Avšak netvor, známý v tisku jako Ženich, který za sebou zanechává ženské oběti, přežije zranění, jež mu způsobila, a brzy se zase pustí do své otřesné práce. Je posedlý jejím skandálním vztahem s Benedictem Stanbridgem – klepy o hodině strávené o samotě v lodní kajutě přelétly Atlantik rychleji než jakékoliv plavidlo. Benedict však odmítá připustit, aby tato odvážná a důvtipná žena zaplatila takovou cenu. Pro ženu a muže, kteří jsou v exotických dálavách země jako doma, je nejlepším řešením vzít nohy na ramena. Oba však chtějí ukončit Ženichův teror nad Londýnem a spojí síly, aby se jim to podařilo. Zatímco se připravují na konfrontaci s nevyrovnaným zločincem v srdci velkoměsta, jež milují, musí oba čelit pocitům, kterým ani jeden z nich nemůže utéct...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Otherwise Engaged , 2014


více info...

Přidat komentář

vcielka
25.07.2023 5 z 5

Táto hrdinka bola celkom zaujímavá. Vecná, praktická. Páčil sa mi jej postoj, ktorý k situáciám zaujímala. Z Benedicta sa dalo na druhej strane vytrieskať viac.

TerezaMondeková
14.09.2022 5 z 5

Skvělý příběh. Moc se líbí ta směs romantiky a detektivní zápletky. Navíc se mi líbí i to, že je to i taková historická romance. Zápletka v knize byla skvěle vymyšlená a na konci do sebe všechno zapadlo. Zajímavý byl i nápad špionáže. Rozhodně nechybělo překvapení, napětí, nebezpečí, akce... Líbilo se mi i jiskření mezi hlavními hrdiny, vývoj jejich vztahu, budování důvěry, vzájemná ochrana.


pip11
02.09.2022 5 z 5

Další z pěkných příběhů od A. Quick. Tento zahrnuje dobrodružství, špionáž, vraždy a, jak by ne, taky romantiku. Bylo to příjemně a plynule napínavé a moc dobře se to četlo.

cukrovka
30.05.2022 5 z 5

Čtivá romantická oddechovka s detektivní zápletkou. Hlavní hrdinka zaujala svou odvahou a zájmy netypickými pro ženu té doby.

moudivlacek
28.02.2022 4 z 5

Krásný romanticko-detektivní příběh o dvou lidech, kteří se svým chováním tak trochu vymykají normálu společnosti té doby, jsou k sobě vzájemně přitahováni, a zároveň se oba dva snaží přijít na stopu nejen vrahovi zvanému Ženich, ale i na stopu špiona, který se neštítí ničeho. Hlavní hrdinové mi byli od začátku sympatičtí a jejich svérázný humor a postoj mi byl hodně blízký. Dobrodružka cestovatelka Amity a vědec inženýr Benedict byli má krevní skupina, krásně se doplňovali. Další pozoruhodný pár policista Logan a sestra Amity Penny. Tato čtyřka se autorce povedla. A já si vše s chutí užila.

MAU256
09.05.2021 5 z 5

Moc pěkné čtení. Příběh nejen hlavních postav byl krásně romantický a dobrodružný, do posledního jsem netušila, jak tohle klubko vražd bude rozmotáno. Amity je velmi odvážná se svou zbraní a v romantice jsem se vrátila do začátku knih této autorky, skoro jsem očekávala, že první zkušenost bude v kočáře :-), prostě krásné uvolňující čtení.

Kudík
11.02.2021 4 z 5

Tak si říkám, kdyby tato kniha byla zfilmována, kolik litrů umělé krve by zde padlo? :) Od začátku čtenář tuší, jak to dopadne s Amity a Benedictem, ale jsou zde i další postavy, které příjemně osvěžují děj, např. sestra Penny, inspektor Logan, manželé Hodgesovi, Declan Garraway... Zajímavé bylo využití tessenu, i když já bych s ním, namísto ovívání či sebeobrany, omylem spáchala harakiri. :)

Ála1968
24.05.2020 4 z 5

Na knihách A.Quick jsem začínala,milovala jsem je a miluji dodnes.Přečetla jsem je všechny a musím říct,že mám ráda ty historicko romantické s detektivní zápletkou.S paranormálními jevy moc nemusím a tato kniha mě přivedla zase zpátky,na začátek.Byla přesně jako ty první knihy,které napsala.Bylo to skvělé.I když každý tuší,kdo je vrah,vůbec to nevadí.Kniha je moc povedená.

malazluta
13.06.2019 3 z 5

Romantická knížka a detektivka v jednom ... a co na tom, že vraha uhádnete dříve, než asi autorka zamýšlela... já jsem se bavila.

angelbooks
18.05.2018 5 z 5

Další úžasná kniha od Amandy Quick, tentokrát vyjímečně nešlo o romantickou detektivku s prvky paranorma, ale jen o romantickou detektivku. Což vůbec nevadilo, protože i když byl vrah skoro od začátku jasný, furt tam bylo natahování vztahu mezi hlavními hrdinami i ''vedlejšími hrdinami'', které mě nechtělo od sebe pustit. Samozřejmě mě zuby nechty drželo i dosažení vraha.
Nejprve jsem se bála sáhnout po románu, který je zasazen do jiného století, avšak mile mě to překvapilo. 5* si zaslouží a klidně i zlatou hvězdičku navíc.

zatylka
12.08.2017 2 z 5

Moje první kniha od této spisovatelky.Naprosté zklamání.Podle recenzí jsem očekávala něco na způsob knih od Sandry Brown,ale tato kniha se jim ani zdaleka nepřibližuje.Bohužel jsem si koupila ještě dalších 5 knížek,tak uvidím, jestli je vůbec přečtu.Podle mého názoru,romantika v této knize nic moc,žádný humor ani slovní přestřelky mezi hlavními hrdiny.Láska hned na první pohled a kriminální zápletka mě také nijak nenadchla.Poslední stránky jsem již přeskakovala.Z mého pohledu nechápu tak vysoké hodnocení.

Litocha
26.02.2017 3 z 5

Kladně hodnotím, že tentokrát nebyly žádné paranormální jevy (nevím, proč se autorka zbláznila a cpe je snad úplně všude). Špetka dobrodružství (jen na můj vkus to bylo chvílemi přece jen poněkud překombinované), něco romantiky, jen ta hrdinka je prostě další z řady samostatných excentrických žen, které od první chvíle naprosto uchvátí svého rovněž poněkud excentrického vyvoleného a jsou uchváceny jím, takže jsem se nemohla ubránit pocitu, že jsem to vlastně už několikrát četla (a to jsem se k autorce vrátila po delší době).

Knižní střípky
09.10.2016 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila, setkala jsem se opět s Amandou Quick v její vrcholné formě, tak jak ji mám ráda, historický román s detektivními a romantickými prvky, vše krásně nadávkováno, aby ničeho nebylo příliš.....a hlavně tentokrát žádná duchařina, jen pár "poctivých" vraždiček a pátrání po vrahovi z masa a kostí bez nadpřirozených schopností :-)

TaLu
26.08.2015 5 z 5

Po delším čase kniha od autorky, která příjemně překvapila a připomněla mi její dřívější dílo.
Napětí udržované od první do poslední strany, svižné tempo doplňují příjemné hlavní i vedlejší postavy. Výrazný a uvěřitelný záporák usilující ( jak jinak) o život hlavní hrdince. Romantika prostupující strany knihy ději spíše prospívá, - a hlavně, bez esoterické omáčky.
Jak osvěžující vidět, že si pro tentokrát hrdinové vystačili se zdravým selským rozumem :o)

Katera
30.06.2015 5 z 5

U této knihy jsem se nenudila. Jak napsala tanja, byla napínavá i romantická zároveň. Mezi hrdiny to jiskřilo a hlavně dobře to dopadlo.

Špendlík
10.11.2014 5 z 5

Opravdu moc hezká knížka. Taková oddechovka, já ji měla přečtenou za den :-) a budu se k ní ráda vracet.

tanja
20.10.2014 5 z 5

Tak Amanda se vrátila s tvorbou zpátky do 19.st. Což já jen schvaluji, neb její historické románky zbožňuji. Tahle knížka je přesně podle mého gusta. Krásný mužný hrdina, samozřejmě se šrámem na duši a emancipovaná hrdinka s náručí plnou lásky. Dobrodružství, romantika, krimi zápletka a hlavně šťastný konec. A přiznávám, že jsem radši že se A.Q. zdržela mesmertických záhad :-) Za mě plný počet bodů a těším se na další