Podfuk s diamanty

Podfuk s diamanty https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302809/mid_podfuk-s-diamanty-1vf-302809.jpg 3 29 11

Sam Levitt série

< 4. díl

Bonviván, světák, labužník a příležitostný detektiv Sam Lewitt se opět vrací z Los Angeles do kouzelné a sluncem zalité Provence. Když jedné dámě z místní společenské smetánky náhle zmizí diamanty, Elena, Samova partnerka jak v lásce, tak v řešení zapeklitých situací, přiletí prošetřit událost pro pojišťovnu, pro kterou pracuje. Tato krádež je však jen tou poslední v sérii zdánlivě vzájemně nesouvisejících, avšak čím dále tím více odvážných loupeží. Elena se do vyšetřování pustí ráda, protože jí to umožní nejen setkat se opět se starými přáteli, ale zejména se Samem. Spolu pak postupně zjistí, že ty odvážné a „dokonalé“ loupeže mají společného jmenovatele. Čím více podrobností odkrývají, tím jasněji si uvědomují, jak nebezpečné může být odhalit plnou pravdu... Mezitím však je třeba přebudovat jeden starý dům, dělit se o láhve rosé a vychutnávat plody provensálského léta.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Diamond Caper , 2015


více info...

Přidat komentář

princeznaaura
11.06.2023 odpad!

Zcela zbytecna kniha, vybrali mi ji jako doporuceni,ale nechytla me ani trochu.

Luigi1
04.06.2023 4 z 5

Velmi pěkné čtení s trochou předvídavostí


Marcik7
26.01.2022 3 z 5

Tak trochu se vžít do lidí, kteří si kupují domy na mořském pobřeží, mlsají samé dobroty a pijí skvělá vína - to není zas tak špatné. A jedna vyřešená krádež diamantů k tomu. Příjemně čtivý překlad.

milan.krimsky
24.02.2021 4 z 5

O tom jak si koupí jeden párek dům v Provenci, o zařizování domu, jídle a odhalení pachatele z krádeře

KateTheBlogger
12.03.2020 4 z 5

Čtivé, zábavné, trochu předvídatelné, ale i přesto příjmené čtení.

karel0684
16.01.2018 3 z 5

Čtvrtý díl detektivek se Samem Levitem je asi ten nejslabší. Krásné prostředí Francouzského pobřeží Středozemního moře. Statě o jídle jsou, jako obvykle, slintání přinášející.

niknikita
12.08.2017 3 z 5

Začínalo to jako svěží letní příběh...postupně jsem se dostala do společnosti jakési smetánky, kde se neustále jedlo a pilo to nejlepší z nejlepšího.Když se člověk přejí, přestane jíst, s pitím a knihou to bývá stejné.

mcleod
01.03.2017 3 z 5

Opět pěkný pohodový příběh... i když trochu podivně přeložený, hned na první stránce mě upoutaly tři ne zcela vhodné stylistické obraty, které se do tohoto typu příběhu (svou až archaičností) moc nehodily. Nevadí, více mě ale zarazilo, že se v celé první půlce kniha vůbec nevěnuje podfuku s diamanty, ale jen restauracím, barům, trhům, večeřím, obědům, snídaním, jídlu, vínu a zařizování koupě nemovitosti v Marseille. Přecejen mohl být příběh trochu vyváženější... a to i přesto, že se v druhé půlce i přes úspěšně započaté a ukončené vyšetřování vše točí převážně kolem restaurací, barů, trhů, večeří, obědů, snídaní, jídla, vína a zařizování nemovitosti v Marseille :-)

AjaZde
23.12.2016

Překlad tak klopotný, že jsem měl problém knihu dočíst. Zdá se, že překladatel nemá moc kontakt se současným jazykem a mluvou. Redaktor už měl asi i tak s překladem dost práce a nebo redigování rovnou vzdal? Na autora i knihu jsem byl zvědavý, do další četby se ale asi nepustím. tedy pokud je pod předchozími díly podepsán stejný překladatel. Škoda.

Marla
29.08.2016 5 z 5

Typický Mayle: slunce, moře, dobré jídlo, voňavé doutníky, to nejlepší víno, jaké si lze přát, spousta zajímavých lidiček.....nenáročné čtení jako stvořené pro letní dovolenou!

TeaPeter
22.08.2016 4 z 5

Tak tenhle díl byl zatím z knížek se Samem Lewittem ten nejlepší. Lehké detektivky s motivem "tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne" mám rád. A je tam ještě bonusové ponaučení: defaultni kódy, klíče a hesla není dobré používat trvale.