Podezřelý

Podezřelý https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190573/bmid_podezrely-Ldk-190573.jpg 4 192 61

Na tom, že se policisté někdy dostanou do přestřelky, není vůbec nic divného. Když se k ní ale připletou náhodou, ve chvíli, kdy si ve služebním voze užívají vzácnou chvilku odpočinku, je to zatracená smůla. Zvlášť když po celé té hrůze zůstane na dlažbě pár mrtvých. Mezi nimi jedna policistka. Její parťák Scott James svoje zranění přežije. Výčitky svědomí a touha po pomstě mu však nedávají spát. Všechny stopy po zuřivých zabijácích se ztrácejí, nikdo neví, proč přišly oběti o život. Případ uzavřen. Scott se však nechce vzdát a osud mu přihraje trochu neobvyklého pomocníka. Či spíš pomocnici. Fenku německého ovčáka Maggie. A jak se záhadný případ znovu otevírá a rozkrývá, nalézají k sobě ti dva nelehkou cestu, oba poranění na těle i na duchu. Příběh Scotta a Maggie činí z téhle knihy víc než jen pouhou detektivku, je dojemnou sondou do psí duše, která nemůže nechat chladným žádného „pejskaře". Milovníci napínavých kriminálních příběhů si pak užijí nečekaných zvratů a – jak už to u Roberta Craise bývá - také ohromujícího rozuzlení. Padouši se totiž často skrývají právě tam, kde by je nikdo nehledal. Robert Crais je držitelelem titulu GRAND MASTER 2014 detektivního žánru. Sympatické hrdiny tohoto příběhu, včetně psí hvězdy Maggie, uvidíme i na plátně, produkce se ujali Nina Jacobsonová s Brad Simpson, producenti slavných Hunger Games.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Suspect , 2013


více info...

Přidat komentář

AlenaF
05.04.2024 5 z 5

Bezvadná detektivka. Krásný a dojemný příběh přátelství člověka a psa.

Arwen777
19.03.2023 5 z 5

Tak toto mi sedlo do nálady. Naprosto pohodová detektivka, bez potoků krve, postavená na vztahu psovoda jeho fenky Maggie, kteří se oba vzpamatovávají ze zranění a posttraumatického stresového syndromu. Obzvlášť vstupy z pohledu Maggie byly dojemné a jejich vztah dodal knize jedinečné kouzlo.
Nakonec i napětí se konalo, ačkoliv se kniha rozjíždí pomaleji, což ale vůbec není na škodu. Detektivní linka byla také zajímavá a vyšetřování poutavé, motivy logické.
Nejsem pejskař, ale tato kniha mě okouzlila. Rozhodně je oživením v záplavě navzájem podobných scénářů.
Doporučuji.
Audiokniha


denib
22.08.2022 5 z 5

Super detektivka, která se obejde bez přílišné brutality, masových vrahů a podobných moderních " krimi nezbytností". Musím přiznat, že nejsem pejskařka. Přesto pro mě byla práce s fenkou Meggie a její pohled na věc zajímavým osvěžením policejní práce. Je to moje druhá přečtená kniha od tohoto autora a jsem nadšená. Asi mám dalšího oblíbence :-)

Kyri
07.07.2022 5 z 5

Jsem velmi ostražitá u knih, které by mohly být o nějakém trápení zvířat. Takže jsem se v úvodu lekla, když jsem si přečetla (nebo spíš velmi opatrně přeskákala) dvě úvodní scény. Pak už je ale kniha ve stylu Inspektor Rex, takže není třeba se bát.
Autorka si dala práci se získáváním informací o výcviku psů a je poznat, že k nim pojala cit. Zároveň je to dobrá vypravěčka, takže jsem knihu přečetla bleskově.

rumund
03.06.2022 4 z 5

Edice nejlepšího světového čtení skoro nikdy nezklame a ani tentokrát nešlápla vedle. Kniha Podezřelý je pěkné počtení. Ze začátku to bylo sice slabší, ale konec knihy to zase dohnal. Na 5tku to sice ode mne není, ale i tak chválím.

janina66
01.03.2022 5 z 5

Nádherné, a místy i dojemné čteni, hlavně díky fence Maggie. Kniha je sice detektivka, ale nejvíce je o přátelství policisty Scotta a jeho psí parťačky Maggie. Knihu jsem si moc užila, poslouchala jsem ji audio.

Faila
06.11.2021 4 z 5

Kniha má pomalý, ale vůbec ne nezajímavý rozjezd. Policejní pes a jeho vztah s páníčkem jee moc hezký prvek, který dodává jinak drsnému příběhu trochu něhy a uklidňuje čtenáře po akcí nabitém ději.

Nyangumi
04.10.2021 4 z 5

Klidně mohla být polovina románu z pohledu psa a vůbec by mi to nevadilo. Maggie hrála prim.

peeetta
06.08.2021 4 z 5

Velmi pěkná detektivka. Postupně se dostává k vyřešení případu několikanásobné vraždy. Krásně popisuje vztah psovoda se psem a jak jejich vztah funguje.

Hakate
25.07.2021 5 z 5

super detektivka, nádherný příběh, hlavní hrdina sympaťák, milovníkův psů určitě ukápne slza :), mrzí mě, že s těmito dvěma není celá serie, vím, že se občas v nějakém dílu zjeví, ale i tak je škoda, že jim není věnována celá serie.

smardice
29.06.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla velice rychle, jelikož mě bavila zápletka detektivky, ale hlavně díky pasážím o čtyřnohé pomocnici - Maggii. Nádherný příběh přátelství na život a na smrt mezi člověkem a psem.

Belanna
18.05.2021 5 z 5

Velmi pěkná a čtivá detektivka.
Líbilo se mi to sbližování dvou raněných duší, kterým služební minulost někoho vzala. Těšila jsem se na pasáže očima Maggie. Fandila jsem oběma.
Samotná krimi zápletka mi také sedla a navíc napínavý a akční konec.

EliskaD
08.03.2021 3 z 5

Samotný detektivní příběh mě moc nezaujal. Ale vždy jsem se těšila na pasáže o Maggie, které byly opravdu milé. Skoro jsem i zatoužila si také pořídit pejska, abych s ním mohla mít podobný vztah.

Schary
01.03.2021 5 z 5

Čteno díky výzvě, hlavní hrdina pracuje se psem. Moc pěkná detektivka okořeněná vlčákem, co by parťačkou v policejní službě. Pán i jeho psí kámoška se vzpamatovávají z přestřelky, při které jim někdo zemřel.

RADOST
27.01.2021 4 z 5

Nejsem pejskař, obávala jsem se, zda mi nebude Maggie vadit. Překvapivě mě tato psí linie v příběhu zaujala mnohem více, než část detektivní. Proces uzdravování duší i těl Scotta a Maggie je krásně popsán a byl působivý i poučný. Proto dávám i čtvrtou hvězdičku.

Reacher
02.08.2020 4 z 5

Není to tak dobré jako když v příběhu vystupují moji oblíbenci Elvis a Joe, ale díky Maggie dostává další Craisův příběh novou dimenzi. Robert dokáže velmi poutavě a dojemně psát o psí duši a to tak, že kdybych doma žádného psa neměl, tak si hned jdu jednoho pořídit ☺️
Jeho nový hrdina Scott James se zotavuje ze zranění, která utrpěl ve službě a rozjíždí vlastní pátrání po vrazích, kteří zastřelili jeho parťačku. Dělá sice občas chyby, ale to ho jen vykresluje jako člověka z masa a kostí a ne jako amerického supermana, na kterého jsme už pomalu zvyklí z hollywoodských filmů. Na jeho misi ho doprovází fenka Maggie, která zase v Afghánistánu přišla o svého jediného přítele, mariňáka Peta. Oba se vzpamatovávají z traumat, která utrpěli a poměrně rychle k sobě nacházejí cestu.
Jedná se o velmi čtivou knihu a nemám problém ji doporučit všem milovníkům našich nejvěrnějších přátel a kvalitních thrillerů.

sorceress15
02.07.2020 4 z 5

Moje první kniha od tohoto autora, která mě zaujala díky psímu hrdinovi v hlavní roli. Tématem připomíná Tuckera Wayna od Rollinse, což mě i nalákalo pro čtení této knihy, i když se to Rollinsovi rovnat nemůže. Přesto je to velice dobrá kniha, která se četla sama. Jazyk je čtivý, tempo svižné, ozvláštněné částmi z pohledu Maggie. V knize se vyskytuje pár chyb v textu díky špatnému překladu a překlepům, což mě někdy při čtení rušilo, ale zásadní vliv na kvalitu knihy to nemělo. Konec je napínavý a plný akce. Je to dobrá oddechová knížka, kterou můžu doporučit.

LenkaKa
05.06.2020 4 z 5

Moje druhá kniha od autora, kterého jsem objevila náhodně. Byla úplně jiná, ale bavilo mě to. Příběh "okořeněný" služebním psem se mi líbil.

Lusa
03.05.2020 5 z 5

Podezřelého jsem si musela přečíst protože jsem věděla, že ve Slibu se tahle dvojka vyskytuje. Nebylo to jak Cole a Pike, ale Maggie tomu dodávala na roztomilosti, a tak se to krásně četlo, konec napínavý a dojemný. Jedním slovem skvělé.

iLuciferie
17.04.2020 4 z 5

Nejsem žádný extrémní psí fanoušek, ale knížka se mi líbila, a to zejména díky zajímavým pohledům očima Maggie - škoda, že jich tam nebylo více.

Štítky knihy

německý ovčák

Autorovy další knížky

Robert Crais
americká, 1953
2014  88%Podezřelý
2004  85%Rukojmí
2002  89%Anděl zkázy
2011  84%Hlídka
2008  83%Ochránce

Kniha Podezřelý je v

Právě čtených1x
Přečtených231x
Čtenářské výzvě42x
Doporučených17x
Knihotéce110x
Chystám se číst75x
Chci si koupit10x
dalších seznamech4x